Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 132

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i chciałem czerwone to mam !

Trochę jestem zaskoczony , że Moskwicz i BMW są prawie w identycznych kolorach .
Modele według mnie ciekawe .
Miałem jednak cichą nadzieję , że w kolejnej aktualizacji będzie chociaż jeden polski samochód .

Aktualizacja ciekawa ... kolory ciekawe ... samochody ciekawe ...

szkoda tylko ze nie ma polskich w tej aktualizacji :/

EDIT: BMW 1600 chyba juz mozna wykreslic z listy S7 ?

[ wiadomość edytowana przez: Frdek dnia 2013-10-23 20:48:43 ]

Nie za duże te koła w BMW ?

Bardzo mnie "ucieszyła" aktualizacja. Za miesiąc Lublin, a za półtora Moskwicz zawita do mojej gabloty. Dea myśli przyszłościowo, pozwoli zaoszczędzić na jakieś inne ciekawe modele pod choinkę. Oby tak dalej

Ale niespodzianka. Bardzo fajne modele. Moskwicza Kombi to się nie spodziewałem. Nie zaskoczyło mnie natomiast pojawienie się BMW. Teraz w kolekcji ukazuje się dużo zagranicznych modeli. Jedyne co zaskoczyło mnie w modelu BMW to czerwony kolor.

Jeszcze doszedł nam następny Rusek IŻ 2125

No i to mnie ucieszyło

No i to mnie ucieszyło

O super. tego modelu to chyba nikt się nie spodziewał.

A ten Moskwicz Kombi i ten Iż 2725 były w ogóle w PRL-u?

SUPERRRR...

Coś ich "postraszyło"
BMW ma być "W kioskach 25.12.2013"
Toć to Boże Narodzenie...

Cytat:
2013-10-24 20:03:37, Meduza pisze:
Coś ich "postraszyło" BMW ma być "W kioskach 25.12.2013" Toć to Boże Narodzenie...

...pod choinkę jak znalazł ! DeA nie świetuje !

Sroczka. Odezwij sie jak mozesz i powiedz nam czy beda po izu jakies polskie modele

Kolejny raz apeluję do DeAgostini. Jak już Macie politykę przeszczepów, to bardzo proszę o przeszczepy z serii rumuńskiej. Dacie, ARO itp. Autolegendy CCCP, są u nas łatwo dostępne we w miarę przystępnych cenach, w odróżnieniu od modeli z serii rumuńskiej. Przecież taki IŻ był u nas równie popularny jak Dacia Pickup.
Na aukcjach internetowych model z serii rosyjskiej można już nabyć za około 35 zł. Modele z serii rumuńskiej to już wydatek minimum 50 zł. Nie wiem jak Was, bo mnie ucieszył by każdy przeszczep z serii rumuńskiej. Nawet tak absurdalny jak Dacia 500 czy krytykowany za to że to auto z lat 90'tych Daewoo Cielo/Nexia.

No w sumie kazdy przeszczep z Rumunii bylby mile widziany ...

... a co do Nexii ... nie spotkalem sie nigdzie ze slowami krytyki w stosunku do lat jej produkcji ... wszyscy sie cieszyli ze jest Nexia ... dajac szanse na pojawienie sie kolejnych Daewoo ... jedyne co bylo chyba krytykowane to to ze nie ma praktycznie szans na pojawienie sie w Kapie

Idąc śladem Nexii ja chciałbym Kadetta E

A co Panowie myślą o pojawieniu się na pożegnanie, kiedy ostatecznie edycja "Kultowe auta PRL-u" zakończy się. Tak jak zakończyła się produkcja w FSO, Jelczu, w Starochowicach i Lublinie.

By ostatnie kilka modeli było produkcji polskiej ale po 1989.
Chodzi tu o Poloneza Caro Plus, Atu Plus, Kombi Plus, Truck Plus,
FSC Lublin oraz ostatnie Stary i Jelcze przed zlikwidowaniem tych zakładów.

Cytat:
2013-10-24 18:58:31, Kazik353 pisze:
O super. tego modelu to chyba nikt się nie spodziewał. A ten Moskwicz Kombi i ten Iż 2725 były w ogóle w PRL-u?

a przecież Ził 111 też nie był tak widoczny w PRL-u

Cytat:
2013-10-25 13:33:19, mentos92 pisze:
A co Panowie myślą o pojawieniu się na pożegnanie, kiedy ostatecznie edycja "Kultowe auta PRL-u" zakończy się. Tak jak zakończyła się produkcja w FSO, Jelczu, w Starochowicach i Lublinie. By ostatnie kilka modeli było produkcji polskiej ale po 1989. Chodzi tu o Poloneza Caro Plus, Atu Plus, Kombi Plus, Truck Plus, FSC Lublin oraz ostatnie Stary i Jelcze przed zlikwidowaniem tych zakładów.

Ja na ostatnie numery dalbym po kolei : Polonez caro , polonez atu ,Lublin , fiat cinquecento , polonez caro + , fiat 126p elegant , polonez atu + , polonez kombi , Fiat 126p Happy End ... no tylko zeby mnie teraz nikt nie wzial ze zwariowalem ... odpowiedzialem tylko co sadze jesli mialyby byc samochody poprlowskie tak na pozegnanie Kapu ....