MotoNews.pl

Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 136.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nadzieje ze Nysa Pomoc Drogowa bedzie wygladala tak jak odwzorowal ja kolega TRACKER z podziwem dla Ciebie.

z dopieszczeniem najdrobniejszych szczegolow a nie ze nakleja kalki i bedzie finito

[ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2013-11-06 11:16:30 ]

Sroczko a jaki będzie to model Nysy?
522,521 czy wcześniejsze?

Czyli nasza Nysa 522 Rolnicza może wyglądać tak :

Nysa rolnicza i Nysa pomoc drogowa. No nareszcie pomyśleli i dadzą to czego wszyscy chcieli. Tylko żeby znowu nie poszli na łatwiznę z tym wydaniem specjalnym.

AutaPRL mam nadzieje ze nasza nysa bedzie taka jak na zdjeciu i przypuszczam ze DeA na niej sie wzorowala.

Tak, tak - zielona Nyska dokładnie taka jak na zdjęciu, tylko blachy czarne - pozdrawiam

Dziękujemy za informację

Pozdrawiam .

Chciałem się odnieść jeszcze do mojego postu o zakupach nowych samochodów osobowych z okresu PRL z lat 1946 -1956.Polska pozyskiwała auta nie tylko z unrry. Polska jak inne państwa miały limit a jeśli chcieli więcej to musieli kupić, czy to używane z demobilu , czy nowe.Osobowe nowe były kupowane np.w Danii gdzie była montownia Chevroleta.Duże montownie aut amerykańskich były też w tych latach w Belgi i Holandii.Dostawy z unrry wygasły na początku 1947r.w Europie.Pieniądze na te auta pochodziły prawdopodobnie z pożyczek. O tym co napisałem i wielu innych sprawach można poczytać w czasopismach Classic auto nr 18 i nr 24 2008r. książce Samochody osobowe i osobowo-terenowe Szczerbickiego.

Ja tam Rekorda C mam z Opel Collection. Kosztował mnie niewiele więcej niż ten, który będzie w KAPie, a jakość na pewno lepsza:

Jedynym minusem były odwrotnie zamontowane tylne lampy, ale to była operacja na 5 minut roboty. Kierunki powinny być (już są) na górze.

[ wiadomość edytowana przez: Kolekcjoner1970 dnia 2013-11-07 11:09:40 ]

[ wiadomość edytowana przez: Kolekcjoner1970 dnia 2013-11-07 11:10:22 ]

[ wiadomość edytowana przez: Kolekcjoner1970 dnia 2013-11-07 11:10:50 ]

Witam wszytskich.
Mam nadzieje ze DeA co do wydania specjalnego wzorowala sie na wtym zdjeciu bo nigdzie niema zdjec nysy pomocy drogowej w kolorze!!
Wierze ze DeA zadba o najmniejsze szczegoly jak to bylo w nysie milicja!

Słuchajcie to w jakim kolorze były Nysy pomocy drogowej ??

Cytat:
2013-11-08 11:15:09, marianok53 pisze:
Witam wszytskich. Mam nadzieje ze DeA co do wydania specjalnego wzorowala sie na wtym zdjeciu bo nigdzie niema zdjec nysy pomocy drogowej w kolorze!! Wierze ze DeA zadba o najmniejsze szczegoly jak to bylo w nysie milicja!

są zdjęcia nys w kolorze na stronie imcdb.org. Trzeba tylko poszukać, w którym filmie takowe "grały". To na pewno jest wystarczający wyznacznik tego, w jakim powinny być kolorze. Szkoda, że Sroczka (może nie wie) nic nie napisze na temat dodatkowego osprzętu do holowania aut. W każdym razie jakoś dziwnie jestem pewien, że nysa nie będzie go miała (wolę być miło zaskoczony, jak się rozczarować).

[ wiadomość edytowana przez: cichy_555 dnia 2013-11-08 13:36:19 ]

sroczka7 kiedy w nr specjalnym bd jakiś autobus?czy bd wgl w serii KAP
STAR N52
AUTOSAN H9
IKARUS 280
IKARUS 260

Dorzuce jeszce pytanie o ciezarowki czy bedzie ich wiecej czy skonczy sie na trzech?? Sroczka prosze dowiedz sie i rozwiej nasze watpliwosci co do nysy pomoc drogowa czy bedzie miala z tylu wozek holowniczy?? pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2013-11-08 14:22:06 ]

De Agostini a ja kiedyś proszę jeszcze o taką

Cytat:
2013-11-08 11:49:12, malarz84 pisze:
Słuchajcie to w jakim kolorze były Nysy pomocy drogowej ??

...oczywiście, że w ŻÓŁTYM !!
Cytat:
2013-11-08 14:58:05, malarz84 pisze:
De Agostini a ja kiedyś proszę jeszcze o taką

...ale to jest "rękodzieło" !

Tutaj moze i inna Nysa ale kolor kazdej pomocy drogowej powinien byc mniej wiecej taki jak ten : IMCDB

Taka nysa jeszcze by sie przydala : IMCDB

Tylko żeby dali ta późniejszą.

Zobaczy sie ...

Sroczka7 super przecieki. Oby takich info było dużo więcej

Coś z milicji jeszcze będzie?

Pytanie z innej beczki. Dostał już ktoś Jelcza 043 z atlasu?