Polonez - inne wersje, krótkie serie, prototypy, przeróbki - Strona 15

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wnetrze to z samochodu z 1980r.

tez troche mnie dziwi wnetrze ze takie "niesymetryczne" a przeciez Pan Talar z domu byl taki "symetryczny" a tak powaznie bardzo to widac w desce z MR93 bo tam kratki sa i pokazuja to ze jest przesuniete w prawo, w sumie tyl przejsciowki tez jest nioe dopracowany, miedzy klapa a zderzakiem jest duza szczelina

[ wiadomość edytowana przez: cendra dnia 2005-05-03 11:54:47 ]

Ładnie wygląda taka wersja ekportowa, ale mnie interesuje co to są za felgi?

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-03-02 19:23:02 ]

z daleka wyglądają jak mangelsy.

Fajny samochod! z szyberdachem...

Clarkson też miał szyberdach w poldku którego rozwalił
Jaka to była wersja tamtego testowanego i tego obecnie pokazanego?
Nie wiedziałem że MR '85 może tak ładnie wyglądać
Ja chce exportówke!

Wersja, którą testował Clarkson miała z boku napis "Leisure"

felgi z tego folderu to smith's UK

Cytat:
2005-05-03 22:29:51, eFeSOwiec pisze:

Kiedy testował?

wczoraj widziałem poldka z takimi felgami, bardzo ładnie się prezentują i zwracają na siebie uwage

Cytat:
2005-05-03 22:29:51, eFeSOwiec pisze:

Dzięki,wiedziałem że jakąś dziwną,nawet pokazywali tylny słupek z tym napisem,ale nic nie mogłem wychwycić z tego obrazu.

Jakby mój dziadek jeszcze żył,na takiego poloneza bym przerobił dziadkowego MR-a '85

Ma ktoś jakieś większe fotki takiego poloneza?
Bardzo ładny.

przod "przejsciówkowy" a tyl "borewiczony" ladne polaczenie no i te felgi

Cytat:
2005-05-03 23:13:43, Bart128 pisze:
felgi z tego folderu to smith's UK

Jakieś szczegóły?

Cytat:
Jakieś szczegóły?

..hmmm, metalowe okragle z otworkami trojkatnymi, takie jak produkuje co druga firma??
a tak serio to poprostu mialem takie felgi, zdjete z poloneza zgnitka, mialy wybite smith's UK lub smiths UK, aa i jeszcze wyczytalem kiedys na tym forum ze to wlasnie tej firmy felgi byly montowane na export do dopieszczenia wygladu borewicza

A ten z tego prospektu co ma napisane z tyłu??

Cytat:
2005-05-04 21:11:42, maku pisze:
A ten z tego prospektu co ma napisane z tyłu??

Prima chłopie "PRIMA'...

grzech szczegóły:
według moich obserwacji było kilka szerokości tych felg osobiscie widziałem na dfie o rozmiarze 5,5 cala, ale większość to 5 cali, spotykane są też węższe. nie pamietam ET ale jest podobne do seryjnej felgi.
średnica 13 cali

do 4971: może i Prima ale głowy za to niedam tak gwoli ścisłości to chodzi mi o ten napis z boku nad wlewem paliwa-chyba że to nie napis bo na "prima" to jakoś mi się zarysy liter nie układają

Cytat:
2005-05-05 13:23:47, maku pisze:
do 4971: może i Prima ale głowy za to niedam tak gwoli ścisłości to chodzi mi o ten napis z boku nad wlewem paliwa-chyba że to nie napis bo na "prima" to jakoś mi się zarysy liter nie układają

To jest "PRIMA" tylko z ozdobnikami i koroną nad napisem.

A tak przy okazji - czemu ten Poldek ma deskę jakby z dwóch kawałków? Przy krawędzi kratki na głośnik widać linię od szyby w dół.

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-05-05 13:53:55 ]

Cytat:
2005-05-05 13:48:59, Grzech pisze:
A tak przy okazji - czemu ten Poldek ma deskę jakby z dwóch kawałków? Przy krawędzi kratki na głośnik widać linię od szyby w dół.

Bo mu pękła Grzesiu...prawdopodobie przez nadmierne działanie promieni słonecznych.
A tak BTW, to jest Coupe czy 3d??