MotoNews.pl

Elektryczny szyberdach - Strona 2.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Trzeba bylo od razu, ze nie od mk7. Zrob fotki, to Ci powiem, albo powiedz gdzie masz ten szyberdach, to jak chcesz, to mozna sie razem kiedys wybrac

SZyberek jest spory kawałek za WROCŁAWIEM takrze osobiście go nie lukniemy poprosze może gość zrobi fotki to CI prześle .
DZięki za zainteresowanie

Cytat:
A skad wiesz, masz w tym jakies doswiadczenie w MK7 ?

PS. Moje slowa moze potwierdzic NoSeK i kilka osob ze zlotu, gdzie probowalismy tego na jego szyberku Z reszta ja tez przekladalem szyber i dokladnie to samo zrobilem

Wiem tylko tyle że w Mk 7 nie wiele się zmienilo jak w Mk 6 czy 5 i jeżeli jest szyber na korbę to niestety ale raczej nie będzie mocowań do silniczka.Zresztą miałem okazje podejrzeć jak się przedstawia sytuacja u znajomego właśnie W Mk 7 i okazalo się że tak jest.
Najlepiej jednak zdjąć oslonę korby i zobaczyć czy ma otwory na mocowania śrub.... jeżeli ich nie ma to może brać cały komplet.
Dodam jeszcze że nie jeden już na tym forum się wymondrzał odnośnie szyberdachów a potem wychodziło na moje......wiem bo już nie jeden szyberek wydłubałem z Essinki i jak dotąd nic się nie zmieniło.....

[ wiadomość edytowana przez: Janek-RS dnia 2005-09-27 00:33:10 ]

[ wiadomość edytowana przez: Janek-RS dnia 2005-09-27 00:37:24 ]

Jutro to sprawdze to będe wiedział więcej chyba nie ma wiekszego problemu żeby zdemątować ten panel z korbką i zajżeć do środka co tam jest a czego nie ma

Janek - dwa szyberki w mk7, oba manualne i mialy mocowania na sruby. Plug&Play - przelozone i dziala.

Cytat:
2005-09-27 01:09:00, toradek pisze:
Janek - dwa szyberki w mk7, oba manualne i mialy mocowania na sruby. Plug&Play - przelozone i dziala.

Najlepiej NoSalek niech się napisze

hmm a ja sz.....

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2005-09-27 11:25:57 ]

Witam...
A może ktoś ma do sprzedania sam napęd szybra MK5 lub inny pasujący? Mocowania sam sobie dorobię...

Niestety nie mogę zajżec pod ten plastik bo korbka jest tak mocno dokręcona że niemożna tego ruszyć Macie na to jakąś rade nie chce nic urwaś ani połamać

Więc tak......faktycznie ... Mk7 ma mocowania silniczka nawet przy korbie i z jego montażem nie będzie żadnego problemu....
Ten problem występował tylko w Mk5 i 6 ...więc się przyznaję do błędu
Soorki za zamieszanie

[ wiadomość edytowana przez: Janek-RS dnia 2005-09-28 16:04:02 ]

Cytat:
2005-09-28 16:02:52, Janek-RS pisze:
Więc tak......faktycznie ... Mk7 ma mocowania silniczka nawet przy korbie i z jego montażem nie będzie żadnego problemu.... Ten problem występował tylko w Mk5 i 6 ...więc się przyznaję do błędu Soorki za zamieszanie [ wiadomość edytowana przez: Janek-RS dnia 2005-09-28 16:04:02 ]

Peace. Ja przepraszam za uniesienie sie

Dzięki chłopaki za pomoc jak coś uda mi sie zdziałac to dam znać co i jak

Panowie,a czy ktoś słyszał o takim patencie, żeby strzelenie z pilota centralnego zamka i alarmu domknęło dach i szybki?U mnie pełna elektryka jest fabryczna,tylko ciągle zapominam wciskać te guzikiPonoć to sprawa dość prostej kostki wpietaj w jakąś wiązkę...

[ wiadomość edytowana przez: escol dnia 2005-09-29 22:37:22 ]

Cytat:
2005-09-29 22:36:03, escol pisze:
Panowie,a czy ktoś słyszał o takim patencie, żeby strzelenie z pilota centralnego zamka i alarmu domknęło dach i szybki?U mnie pełna elektryka jest fabryczna,tylko ciągle zapominam wciskać te guzikiPonoć to sprawa dość prostej kostki wpietaj w jakąś wiązkę... [ wiadomość edytowana przez: escol dnia 2005-09-29 22:37:22 ]

Słyszał i w jakimś wąytku fotki prezentował

Cytat:
2005-09-29 22:36:03, escol pisze:
Panowie,a czy ktoś słyszał o takim patencie, żeby strzelenie z pilota centralnego zamka i alarmu domknęło dach i szybki?U mnie pełna elektryka jest fabryczna,tylko ciągle zapominam wciskać te guzikiPonoć to sprawa dość prostej kostki wpietaj w jakąś wiązkę... [ wiadomość edytowana przez: escol dnia 2005-09-29 22:37:22 ]

Pogadaj z Miłym, ma zrobione domykanie szybek, Rzecz jest prosta z tego co pamiętam, tak jak mówisz.

A czy możecie mi wskazać miejsce,gdzie znajdę coś na ten temat, lub namiar jakiś na Miłego...?Będę wdzięczny

z domyknaniem szybek to rzeczywiscie nie tak strasznie wystarczy dolozyc modol domykania szyb koszt ok 80 zl na allegro o ile dobrze pamietam

Podobno w tym napędzie el.szybra są jeszcze krańcówki, i inne elementy. Czy nada się silnik od szybek elektr do napędu szybra )przeniesienie napędu to nie problem)? Czy same wyłączniki przeciążeniowe w silniku wystarczą?

Mam prośbę-pytanie:
1.Kto może wykonać zdjęcie silnika el szybra w MK5?
2.Czy do napędu szybra nada się zwykły silnik od szybek elektr?

up

może jednak ktoś ma elektryczny daszek w MK5 (może podpasi z MK7)-poproszę o zdjęcia....