MotoNews.pl

Ranking opon letnich - Strona 2.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2005-03-11 21:35:34, mixer2 pisze:
panowie a co sądzicie o barum bravuris? mam mozliwość kupna takich w dobrej cenie

ja nich smigam i naprawde polecam

Słyszałem, że nasze polskie oponki są jedne z lepszych.............na polskie drogi.Są twarde , ale za to posiadają dodatkowe płótno zabezpieczające przed uszkodzeniem na naszych dziurach.

Miras - to zaproponuj cosik z naszego polskiego rynku i na polską kieszeń !!

www.baloon.pl

Cytat:
Słyszałem, że nasze polskie oponki są jedne z lepszych.............na polskie drogi.Są twarde , ale za to posiadają dodatkowe płótno zabezpieczające przed uszkodzeniem na naszych dziurach.

gdzie slyszales ?????????????????????????????

jeszcze nie slyszalem o chociazby jednej polskiej rzeczy ktora by byla przynajmniej dobra w porownaniu z konkurencja z zagranicy - wyjatek potwierdzajacy regule - glosniki ALTUSY

Serdecznie polecam oponki letnie jakie obecnie posiadam:
Dunlop SP Sport 01
Moje oczekiwania ta oponka spełnia w 100%.
Prowadzenie na suchym, mokrym, ścieralność, itd.
Oczywiście można znaleźć opony o lepszych parametrach i super wyglądzie, ale za tą cenę polecam ww. oponki. Jak dla mnie rewela.

Cytat:
2005-03-13 11:05:56, Marcel_XR3i pisze:
gdzie slyszales ????????????????????????????? jeszcze nie slyszalem o chociazby jednej polskiej rzeczy ktora by byla przynajmniej dobra w porownaniu z konkurencja z zagranicy - wyjatek potwierdzajacy regule - glosniki ALTUSY

Widzisz kolego nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem że polskie oponki są dobre NA POLSKIE DROGI , bo ....ble,ble,ble.A kolega aeste pytał o jakieś oponki na polską kieszeń. Mnie nie stać na kupno opon za 250 wzwyż za sztukę. Niestety ............Kupię to na co mnie stać A wiem że polska produkcja dobra na polską drogową rzeczywistość.

Cytat:
Widzisz kolego nie czytasz ze zrozumieniem. Pisałem że polskie oponki są dobre NA POLSKIE DROGI , bo ....ble,ble,ble.A kolega aeste pytał o jakieś oponki na polską kieszeń. Mnie nie stać na kupno opon za 250 wzwyż za sztukę. Niestety ............Kupię to na co mnie stać A wiem że polska produkcja dobra na polską drogową rzeczywistość.

Polskie opony nie sa dobre - ZWLASZCZA na polskie drogi.

A calego watku fakt nie czytalem - tutaj uderzenie w piers w goryczy cierpieniu.

A propo cen ja kupilem 2 lata temu Dunlop SP 01 za 185 zł za sztuke - za nowke oczywiscie - to jest drogo?????

Zęby kupić oponę całkiem dobrej klasy nie trzeba wydawać 250< za sztukę!!
Oczywiście wszystko zależy jaki masz rozmiar, jak jeździsz na 195/45/16, to Cię szarpnie po kieszeni, ale już 15 jest lepiej.

175 / 65 / R14 H 82 SP SPORT 01 - DUNLOP 295,99 zł
185 / 55 / R14 V 80 SP SPORT 01 - DUNLOP 337,72 zł
195 / 45 / R14 V 77 SP SPORT 9000 - DUNLOP 340,63 zł

[ wiadomość edytowana przez: mirasEssiMkVII dnia 2005-03-13 13:13:34 ]

O kurcze, dawno nie widzałem takich cen
Sporo, mój rozmiar:
195/50/15 - Dunlop SP Sport 01 - 199,-

[ wiadomość edytowana przez: Wojo82 dnia 2005-03-13 13:22:23 ]

[ wiadomość edytowana przez: Wojo82 dnia 2005-03-13 13:24:12 ]

A ja mam Pirelli Pezero Rosso i sa swietne

A co sądzicie o oponach DAYTON D100 - zastanawiam się nad zakupem. Może ktoś miał doczynienie z tymi oponami -czy warto??, są dość tanie.

A ja zapodałem do siebie Kormoran Rumpro 185/60/14 za 180zł/szt i jestem bardzo zadowolony bo onanistą prędkości nie jestem a indeks ma chyba 210km/h albi i 240km/h.
PS. Moim jechałem troszke ponad 180 wiec w zupełności ta oponka mi odpowiada ponieważ nie zauwazyłem żadnych negatywów -może dlatego że jest napisane na niej Made in France i troszke lepiej jest zrobiona.

Osobiście wolę już Dębicę od Kormorana, a indeks prędkości oznacza że onopna Ci się nie rozleci przy danej prędkości, a nie że do niej trzyma się nawierzchni...
Do polskich opon nic nie mam, są dobre w pewnych warunkach, ale ja wolę coś lepszego, wolę żeby mnie z zakrętu nie wysadziło jak kiedyś przegnę...

Cytat:
2005-03-15 16:32:01, Wojo82 pisze:
Osobiście wolę już Dębicę od Kormorana, a indeks prędkości oznacza że onopna Ci się nie rozleci przy danej prędkości, a nie że do niej trzyma się nawierzchni... Do polskich opon nic nie mam, są dobre w pewnych warunkach, ale ja wolę coś lepszego, wolę żeby mnie z zakrętu nie wysadziło jak kiedyś przegnę...

Wiem wiem wiem ale ja mam tylko kombi i nie będe z siebie robił idioty i szalał karawanem więc te Kormorany są OK a jak kiedys kupie sobie jakiegoś sport-cara to zapodam napewno lepsze opony

Cytat:
2005-03-13 13:16:36, Wojo82 pisze:
O kurcze, dawno nie widzałem takich cen Sporo, mój rozmiar: 195/50/15 - Dunlop SP Sport 01 - 199,- [ wiadomość edytowana przez: Wojo82 dnia 2005-03-13 13:22:23 ] [ wiadomość edytowana przez: Wojo82 dnia 2005-03-13 13:24:12 ]

Wojo82 - gdzie takie ceny ?? Ile by kosztowały pospolite 175/70/13 ??