[126] Utleniona Morelowa rajdówka :) - Strona 16

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przyczepa powyżej 750kg to tak jak napisałeś musi posiadać hamulec najazdowy , jeśli chodzi o rejestracje potrzebna będzie opinia rzeczoznawcy , chyba że znajdziesz zaprzyjaźnioną stacje która przymknie na to oko , co do wagi myśle że powinieneś się wyrobić do 250kg

Cytat:
2009-11-08 11:06:24, jaqo pisze:
a ta felka ma w dowodzie ze na haku maks 1000kg? Pamietaj ze nie mozesz na prawie jazdy kat b ciagnac wiecej niz Masa WLASNA holownika, nawet jesli na haku moze ciagnac 40 000 ton.

Tak, wiem. Z tym nie ma problemu

Cytat:
2009-11-08 10:44:57, Kuner pisze:
a ja tak powrócę do tematu lawetki i posłucham rady kolegów bardziej doświadczonych. Mianowicie prawie zanabyłem (jutro podejmę ostateczna decyzję) Felicie pick-up która przyda mi sie do pracy, ale była by i dobrą serwisówką. Może ciągnąć lawetę z hamulcem o DMC 1000 kg. W związku z tym moje pytanie. Seicento moje ma w dowodzie masę własną 755 (normalne że bedzie ważyło mniej ale dla świetego spokoju chcial bym miec tyle wpisane w dowodzie lawetki), zatem czy da się zrobić lawetę z hamulcem, zawieszeniem ważącą 245 kg? Czy przepisy odnośnie lawety ponad 750 kg są jakieś inne?

Ja oddawalem do cynkowania konstrukcje lawety (bez osi i gratow do hamulca najazdowego oraz dyszla) wazyla 120 kg wiec mysle ze 245 kg jest calkiem realne

Cytat:
2009-11-08 11:43:19, cichy_b0b pisze:
Ja oddawalem do cynkowania konstrukcje lawety (bez osi i gratow do hamulca najazdowego oraz dyszla) wazyla 120 kg wiec mysle ze 245 kg jest calkiem realne

jutro zadzwonie do przedstawiciela alco i dowiem się ile waży ich oś resorowana na drazku skretnym z hamulcem. Jeśli w miare sensownie to kupuje od razu i zaczne budowę konstrukcji by na przyszły sezon była gotowa.
Jakieś porady przy budowie? Na co zwraca uwagę rzeczoznawca?

gdzie wy w dowodzie macie podane ile jakie auto ma na haku, jest tylko pdana dmc przyczepy hamowanej, a obciazenie haka to juz sa dane z poza dowodu

a nik o obciazeniu haka nic nie mowi

Panowie jako że temat trochę pokrył się kurzem jak i sam samochód to postanowiliśmy trochę odkurzyć i odgrzebać kotleta na wigilie
decyzja o odbudowie naszej 126 padła już w zeszłym roku nie znalismy tylko terminu rozpoczęcia prac więc zaczęliśmy niedawno z nienacka
auto stało sobie w garażu ...

przyszedł czas drapania , jedni drapali podwozie innych drapało gardło

praca była ciężka ...

nikt się nie poddawał

aż pewnego listopadowego dnia stwierdziliśmy że to chyba nie ma sensu i wystawiliśmy go na pole/dwór

zbędny balast też na pole , pole pod krakowem tzw "kopaczowo"

potem naszym oczom po około dwóch godzin roboty gościa który wyglądał jak kosmonauta pokazało się takie coś

to ciiiiiiiii od gardła

kosmonauta w pracy

po tej ciężkiej pracy swtierdziliśmy że wraca do garazu bo test przeszedł

po powrocie szybkie malowanie na handel

efekt pomału wspawujemy i takie tam

CDN..............

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2009-12-15 15:09:54 ]

noo robicie robicie moze w koncu zobaczymy samochód na jakims torze

planujemy CA

Znaczy sie rezygnujecie z rajdow, robicie Car Audio i ogolnie powrot do zrodel - jedna wycieraczka z przodu, dres itp..?

Straszny krzok ten maluch

Tak wogole, to jakis taki ch*jowy ten lamuch

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2009-12-15 13:22:06 ]

Ludzie to nie mają wstydu, takie malunki na samochodzie wozić

znam tego kosmonaute to ten od białych czepków

Dobrze ze nie od Czopków

Cytat:
2009-12-15 13:42:10, cichy_b0b pisze:
Dobrze ze nie od Czopków

oj kolego , pchasz się w gips.
Wszystkie kutasy na tym maluchu to dzieło cichego , takie jakieś zboczenie

dobła dobła, te co ja rysowalem sie wypiaskowały

Panowie co wy pijecie za swinstwo? Balsamu nie ma?

A tu co wam sie porobilo??

[ wiadomość edytowana przez: 5Turbo dnia 2009-12-15 15:21:59 ]

co prawda to prawda , ale balsamu w garażu dawno nie widziałem , teraz to tylko żubrówkę chlory chleją
profesjonalnie wspawana podstawka pod klatkę

[ wiadomość edytowana przez: mateuszc dnia 2009-12-15 15:23:55 ]

Chłopaki napiszcie ile kosztowało piaskowanie budy od malca i co było piaskowane, u nas to ze świeczką szukać takich firm...
dzieki