| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-02-01 23:57:04 Myślę, że akurat silnik chyba dość łatwo mozna sprawdzić w jakims serwisie i zweryfikowac jego stan. Jak kupowałem Niwke, to podjechałem do serwisu lady i tam pomierzono stopien sprezania, cos tam rozebrano, pomierzono, postukano, zrobiono próbna jazdę i orzeczono, że jest OK. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2006-02-02 00:11:20
Eeetam... ja kupiłem Niwke za X wpakowałem w nią dodatkowe X, postawiłem w garażu, popatrzałem jakis (krótki) czas i sprzedałem za 70% X .
Wiejskiego Golfa tez pieszczę profesjonalnym serwisem VW, najlepszymi materialami eksploatacyjnymi, konserwacjami, systemami alarmowymi, dobrym audio, nowymi kompletami dobrych opon zimowych i letnich (ktore przejadą pewnie z 500km góra) etc., a sprzedam pewnie sporo taniej, niz qpiłem... ech... . A potem zacisne pasa, dołożę i zaqpię sobie Smarta, który mis się podoba (coby zdenerwować Górala), popatrze sobie na niego przez rok wpaqję sporo grosza, sprzedam i historia się powtórzy .
Ja zwykle bardzo dbam o rzeczy ktore posiadam i nie żałuje środków na ich utrzymanie, trudno miś sie opanować po prostu . Może ini tez tak mają ?
[ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2006-02-02 00:27:54 ] |
robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2006-02-02 00:16:04 Mariusz, skończyły się czasy kiedy auta były na kartki i tuż po opuszczeniu salonu .......... zyskiwałeś kilkanaście, bądź nawet kilkadziesiąt % zysku. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-02-02 00:29:42 Witam
Ta 2106 wyglada całkiem przyzwoicie, myslę że nikt nie kładłby lakieru na całkiem skorodowane blachy. w srodku wyglada jakby były wysokie fotele od 2107, bo i przedni zderzak od 2107, ale mogę się mylić.. Remont? pewnie wymienił uszczelniacze, bo bardzo się chwali że nie bierze oleju, i to cały remont
Kolo poszerzył rozstaw kół przez założeni felg od BMW o małym ET, jeśli przyciemniane szyby mają atest jak koleś pisze nie może być to folia. Ogólnie trudno sprzedać ładę za jakieś godziwe pieniadze, więc i trudno liczyć na lepszą cene, szczególnie jeśli chce się z jakiegoś powodu szybko sprzedać, każdy z nas pakując jakieś pieniadze do naszych ładzianek zdaje sobie sprawe że robi to dla siebie, a nie pod kątem lokaty kapitału. |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2006-02-02 11:57:20
No i raczej to marna okazja. Dzwoniłem do klienta i sie co nieco dowiedziałem. Podobno była robiona głowica, zmieniane pierścienie i panewki ale to wszystko podobno bo klient zaczął mieszac że to nie on robił, że to jeszcze za poprzedniego własciciela, że ten poprzedni właściciel to był jakis jego znajomy ale on nie wie na pewno co było tam robione itp. Podobno progi sa do wymiany i rdza łapie podłogę. Ale "oczywiście podłuznice są OK" Jak dla mnie to gość kupił auto zachęcony wyglądem, lakierem itp po czym jak połapał sie jaką "mine" łyknął to chce grata pogonić jak najszybciej |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2006-02-02 12:04:18 |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-02-02 12:40:01 Witam
fajnie Andrzej ze się trochę wywiedziałeś, co do "remontu" silnika to tak jak podejrzewałem, program minimum
Trudno się spodziewać że buda w takim roczniku będzie w iedealnym stanie, ale myślę że kupując za te 500, zrobić progi i podłogę i autko jeszcze kilka ładnych lat pojeździ. Jakby faktycznie podłużnice nie byłyby skatowane, to pewnie auto warte swojej ceny |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2006-02-02 19:09:47 Ta 2106 - to zdaje sie niedawno byla puprurowa (buraczano brudna)
Jesli sie nie myle, to wlasnie ja ogladalismy z kumplem jakies pol roku temu. Silnik miala ponoc po remoncie - tak twierdzil koles/ Byla poszpachlowana troche, i w ogole dach chyba miala wymieniany, czy cos, a pozniej bok rysniety grubo(tj gleboko). Gosc mowil ze moze bedzie malowal, ale chce sprzedac jak jest. Silnik chyba mial drugi 1.3 do niej. Autko w srodku nawet zachowane, jezdzilo ok, hamowalo tez ok. Ale pod spodem chyba jakas dziure mialo z tego co pamietam -albo cos z podluznica - wlasnie nie wiem. Wiem ze miala obnizone zawieszenie - ale to jej na zdrowie nie wyszlo, bo sruby od amorow, w wachaczch miala pozaginane - mysle ze nieraz sie tazala podwoziem po kraweznikach(etc) wyglada mi na taka co ja strasznie rzneli. Wyciekalo jej z pod dekla zaworow(ale to chyba nie problem) i jakies plomienia miala na pokrywie czy cos.(pokrywie zaworow) Felg do niej mial koles sporo. Jesli to to samo auto oczywiscie(ale z przodu, po felgach i okolicy auta wydaje mi sie ze to to samo) A dzis ja - juz jako czarna(chyba ze to nei ta purpurowo brudna kiedys) widzialem jak jechala. Z tylu miala jakies alusy. |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2006-02-03 19:54:58 Piękne fele
skóra, fura i komóra niezłe felgi - szkoda ze 4x100 [ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2006-02-03 19:57:06 ] |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2006-02-04 09:19:58 |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2006-02-04 13:50:40 Witam wszyskich , chcialem oglosic ze bede sprzedawal swoje alumki, jesli ktos bylby zainteresowany. Ci ktorzy je widzieli wiedza jak wygladaja,. Rozmiar 5J13, ET chyba ze 40 ale nie pamietam dokladnie. Feklgi sa proste (sam wywazalem wiec wiem jak to wyglada) mozna by je tylko wyczyscic troszke. Wraz z felgami opony, 2x barum brillantis 165/70/13 na conajmniej 2 sezony, 2 x continental eco 175/70/13 na jeden sezon. Cena jaka chcialbym uzyskac to 500zl. Biorac pod uwage ze sa na prawde proste i sa z oponkami mysle ze nie jest to zla cena. Pozdrawiam Gdyby ktos byl zainteresowany prosze na priva. w wolnej chwili bedac przy kompie poczytam sobie ;] pozdrawiam |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2006-02-04 13:57:05 a pochwal się co w zamian zakładasz? ![]() |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2006-02-04 14:04:43 tego jeszzce nie wiem, najpierw t chcialbym sprzedac . mam do kupienia 14 od lancii w lublinie, ale to po sprzedazy tych dopiero. ogolnie jesacze dodam ze byc moze przeprowadze pewne zmiany w mojej ladzie ;] majace na celu poprawienie jej wygladu we i zewnetrznego. ale to wszystko zalezy od tego ile tu zarobie. niemniej jednak mysle sobie o malych przerobkach ;] |
Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2006-02-04 15:55:31
qrcze, jak to sie robi zeby na uzywanych, jak rozumiem, Barumach przejechac jeszzce 2 sezony?? )))
Moje Barumy nowe wytrzymały 1,5 sezonu i to jeszcze w dodatku krotkiego bo od maja do wrzesnia. Pod koniec wrzesnia 2005 juz ich praktycznie nie było, a kupiłem je w maju 2004 )))
Zimówki tez wytrzymaja tylko 2 sezony.
Sorry za OT, ale nie mogełem sie powstrzymac |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2006-02-04 21:42:24 |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-02-04 22:35:01 Witam
Silnik jak widać coś miał zrobione, chyba musiał być zmieniony kolektor wydechowy, nastawne koło rozrzadu, ciekawe co jeszcze?, coś mi tylko do tych 130 kucyków nie psuje ten gaznik, na seryjnym solexie 130?... no chyba że jakoś bardzo rozwiercony? ktoś się orientuje co to może być z tym gaźnikiem? |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2006-02-05 20:45:45
no i pupa... dzwonimy, sesemesujemy, majlujemy, a gość milczy... |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2006-02-05 21:26:38 |
syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2006-02-06 08:29:10 |