Allegro,Ebay,Otomoto - opinie czyli pogaduchy - Strona 16.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2011-12-02 07:52:33, daras84 pisze:
sory ale rozbraja mnie takie podejscie do sprawy, trujesz komus za przeproszeniem dupe, marnujesz jego i swoj czas a i tak nie masz zamiaru tego kupic.....

Nie rozumiesz. Ja sprzedającemu podałem moje oferty, on nie zgodził się na nie w zupełności, podał swoją - trochę wyższą. Ja mu wtedy napisałem że kwota którą podał jest większa od tego co na tą porę mogę mu zapłacić. On napisał "Spoko, też jestem człowiekiem, najwyżej poczekam." Więc to nie jest tak na sto % jak Ty to mówisz.

Dobra. Byłem, zobaczyłem i nie kupiłem

Generalnie śmieci. Klosze wszystkie do wymiany, nawet nie ma co ratować. Brak wiązki. W każdej obudowie brakuje po 1 zaczepie + są połamane zaczepy mocujące przód/tył. Dowiedziałem się, że najwyższa złożoa oferta to było 350zł dlatego też były wystawione aukcje. Jak skończy się aukcja to są chętni do negocjacji, a szef wręcz stwierdził, że jest je skłonny oddać za darmo

Jeszcze jedno - Czy na obudowach morette są jakieś sygnatury, loga, czy inne napisy?

Cytat:
2011-12-02 09:49:41, Pele19m pisze: .. szef wręcz stwierdził, że jest je skłonny oddać za darmo

ok, jak za darmo to możesz mi je brać

Cytat:
2011-12-02 09:49:41, Pele19m pisze:
Jeszcze jedno - Czy na obudowach morette są jakieś sygnatury, loga, czy inne napisy?

Z tego co mi się wydaje powinna być sygnatura MORETTE, ale mogę być w błedzie.
Przynajmniej na moich tak było

KLIK
fotele i kanapa z Cossa...

I grill wolfa

Cytat:
2011-12-07 15:14:25, --KULEK-- pisze:
I grill wolfa

Ale grill to 100pln, a recaro to 10xtyle

Cytat:
2011-12-07 15:22:23, surec pisze:
Ale grill to 100pln, a recaro to 10xtyle

plus samochod gratis. jakbym do swoich uszatek nie wsadzil mat grzewczych to moze bym sie skusil na ten zestaw.

Cytat:
2011-12-07 21:51:41, srvrserver pisze:
ciekawy zderzak

to oryginalny wynalazek - można było dostać takie ramki na halo do mk7 w zderzak standard zamiast zmieniać zderzak na wersję z ów halo. Swojego czasu widziałem taki komplet na allegro.

kiedys juz ten wynalazek widzialem na drodze... to drugi taki zderzak jaki widze w swoim zyciu...

Cytat:
2011-12-07 22:20:12, spinacz25 pisze:
to oryginalny wynalazek - można było dostać takie ramki na halo do mk7 w zderzak standard zamiast zmieniać zderzak na wersję z ów halo. Swojego czasu widziałem taki komplet na allegro.

ja mam gdzieś taki wynalazek w piwnicy tylko do mk5/6 halo i ramki

Cytat:
2011-12-08 00:35:24, shadk-k pisze:
ja mam gdzieś taki wynalazek w piwnicy tylko do mk5/6 halo i ramki

Cytat:
2011-12-08 08:28:08, surec pisze:

Dokładnie miałem takie w swoim essie ale zmienilem zderzak na rs wiec wszystko poszlo do piwnicy

Venom_4x4 napisał: Zderzak to RS mk5 (nie pasuje do mk6)

Że niby jak to nie pasuje? Widziałem kombiaki 6gen z tymi zderzakami nie rzadko, a to by znaczyło, że ten zderzak jest jakiś inny niż wszystkie.

ten zderzak nie ma przetłoczena pod grillem. do mk6 pasuje na zwykłych lampach. (kiedy zderzak jest lekko pochylony w dół) Na RSowych lampach, jak maska i zderzak są dobrze spasowane to klapa mk6 wali w zderzak. (czasem się nawet nie domyka) można opuścić niżej i bedzie pasił, ale bedzie brzydka szpara przy lampach.
FOTY

Bez przetłoczenia

Z przetłoczeniem

Podsumowując: pomimo niemal identycznego wyglądu RS mk5 i RS mk6 mają inne zderzaki

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2011-12-08 09:41:16 ]

zawsze można walnąć klapę od mk5 do mk6 i problem ze zderzakiem znika

Dowaliłem foty. teraz widać o co biega. specjalnie szukałem na mk5

tak grzebiąc w necie teraz widze, że nawet ford nie był konsekwentny w ich stosowaniu. w prospektach o RS mk5 zą i z przetłoczeniem i bez. Ciekawe...

[ wiadomość edytowana przez: Venom_4x4 dnia 2011-12-08 09:47:40 ]

Cytat:
2011-12-08 09:39:51, Jarcio81 pisze:
zawsze można walnąć klapę od mk5 do mk6 i problem ze zderzakiem znika

oraz zmienić zamek

Hmm... no właśnie to przetłoczenie - nigdy wcześniej nie zwróciłem na nie uwagi. Ale jak patrzyłem na swoją maskę, to nie opuszcza się krawędzią niżej niż lampy - chyba nie potrzebuje przetłoczenia. Ale i tak bym wolał maskę od mk5 - ta dziura w pokrywie według mnie pasuje jak ... gdyby nie dokładka to maski już dawno bym się pozbył.

Nieciekawie było też tłumaczyć kuzynowi po co są te uchwyty w lampach

ale lampy od RS/XR3i są niższe... i przez to zderzak jakby wyżej wchodzi pod lampy... i wtedy maska schodzi poniżej lamp

ja miałem zderzak od mk6 właśnie, obecnie mam od mk5