Kultowe Auta PRL-u i Złota Kolekcja - 2016 - Strona 17

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Katowice, Chorzow, Swietochlowice i Bytom - brak. To chyba seria testowa.

[ wiadomość edytowana przez: Biały dnia 2016-04-06 19:09:55 ]

W Zabrzu, w kioskach w których byłem brak, odwiedziłem chyba trzy Ruchu i kilka innych. Byłem też w Empiku, nie wiedziałem wtedy jeszcze, że ma coś być, ale też raczej nic nie było.
Trochę wkurzająca ta dystrybucja i dziwna jeśli na Śląsku nic nie ma...

I jeszcze zdjęcie zapowiedzi Warszawy

Jedyne co w niej jest warte dla mine to szklanka na dachu, idealna do Poloneza MR'87 i mamy Borewicza jak malowany.

A tak na powaznie to chodzi o ten model sanitarki? Literka A ma wskazywac na Ambulans?

źródło:

Classic Car Catalogue

[ wiadomość edytowana przez: Skuderia dnia 2016-04-06 18:40:18 ]

To już jest kompletne dno. Ten maluch był do kitu i myślałem, że już bardziej pójść się na łatwiznę nie da okazuje się jednak, że można. W maluchu chociaż kolor zmienili i dali napis co prawda zły ale coś dali a tu taki sam kolor co w normalnej Warszawie z regularnej serii i dodali jedynie mały krzyżyk i koguta na dachu i to wszystko za absurdalna cene 42 zł. I niestety będą wydawać takie wydania specjalne bo nie którzy i tak je kupują, czyli sprzedaż i zysk z tego mają.

A jeśli chodzi o aktualizację złotej to także mi się nie podoba kolory nie fajne, a przede wszystkim dalej daja to samo co było kultowej. Jedyny aktualnie model który chiałbym od nich nabyć to Autosan, który ma być od dziś dostępny w kioskach tylko, że jakoś nigdzie go nie ma.

Może skomentuję jednak krótko... Ten modelik leżał sobie w koszu za 14,99 i nawet stamtąd go nie wziąłem, doczepienie koguta, krzyż i zmatowione do połowy szyby i 41,99 zł mnie nie przekonają do zmiany zdania. Chociaż rzeczywiście można było wziąć ten modelik z kosza, kupić kogut, nawet jakąś zwykłą kalkomanię na wodę i jeszcze na tym zarabiać. Jak ktoś to chce, to na pewno byłby to lepszy pomysł... Nawet zakładając, że środek będzie odzwierciedlał ambulans(jeśli nie, to już szczyt), to też wolałbym sobie to sam zrobić, naprawdę...

[quote]
2016-04-06 18:36:03, Kazik353 pisze:
To już jest kompletne dno. Ten maluch był do kitu i myślałem, że już bardziej pójść się na łatwiznę nie da okazuje się jednak, że można. W maluchu chociaż kolor zmienili i dali napis co prawda zły ale coś dali a tu taki sam kolor co w normalnej Warszawie z regularnej serii i dodali jedynie mały krzyżyk i koguta na dachu i to wszystko za absurdalna cene 42 zł. I niestety będą wydawać takie wydania specjalne bo nie którzy i tak je kupują, czyli sprzedaż i zysk z tego mają. A jeśli chodzi o aktualizację złotej to także mi się nie podoba kolory nie fajne, a przede wszystkim dalej daja to samo co było kultowej. Jedyny aktualnie model który chiałbym od nich nabyć to Autosan, który ma być od dziś dostępny w kioskach tylko, że jakoś nigdzie go nie ma.
[/quote
Jaki autosan ma być i od kogo? Pierwsze słyszę. Gdzie są o tym informacje?

Kadrowiec za to, że nie czytasz dokładnie. Post o autobusach jest na forum i z nim się zapoznaj. I radze trzymać się ustaleń. W danym poście piszemy tylko na temat który jest w tytule.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Moje niedopatrzenie. Chylę czoła

Co do wyd. specjalnego KAP. 42 zł za Warszawę k.....a gruba przesada!!!!
W porównaniu z normalnego wydania za 27 zł, to niczym się nie różni.

mentos92: ta ma "koguta" na dachu i inną rejestrację... więc rozmijasz się z prawdą !

@up
I krzyżyk na drzwiach

Mimo to kupię ☺ fajna jest. Może cena nieodpowiednia, ale kupię.

Ciekawostka:

...wcześniejsza ciekawostka SKODY

SKODA 1000MB kombi

Wawka już na stronie:

http://www.kultoweauta.pl/nr_specjalny.html

Bardzo fajna. Cena wysoka jak na wydawnictwo gazetowe, ale sam model wart uwagi.

Nic nie warty ten model ale to tylko moja opinia. Gdyby byl tak dopracowany jak Warszawa Ambulans to co innego. Maluch i Warszawa to kpina wg
mnie ze strony DeA.

Ona (ta Warszawa) miała się chyba pojawić na prima aprilis, ale mieli obsuwę z terminem

Przednie kierunkowskazy są chyba razem z budą z tego co widzę - chyba pomalowane na pomarańczowo "wypustki" na błotnikach...

Nooo nic tylko pogratulować

Mam taką propozycję dla DeA:

Niech wszystkie kolejne modele będą w kolorze różowym i w cenie: 99,99zł /szt

np Poldek w różowym futerku:

Wtedy napewno wszystko kupimy - cały nakład

...a tutaj moja propozycja kolejnego "specjalnego" dla DeA:

... przepraszam, że takie foty wklejam i piszę takie głupoty , ale skoro DeA robi takie głupoty, to nie potrafię skomentować tego w poważny sposób...

[ wiadomość edytowana przez: Historyk1985 dnia 2016-04-12 13:12:42 ]

To może uzupełnię mały brak.

http://i68.tinypic.com/ivwu9d.jpg

http://i66.tinypic.com/2hn87c8.jpg

(linki do pełnego rozmiaru zdjęcia)

[ wiadomość edytowana przez: Tomek125 dnia 2016-04-13 13:26:30 ]