MotoNews.pl

DZIAŁ ---- ASCONA B C - Strona 18

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie jest za krudkabo juz taki mam.oo Moze vectra??

Gdzie szukać oznaczenia jaki mam model skrzyni biegów?
PS. Wiem, że to głupie pytanie

wcale nie glupie!!nie kazdy i nie wsszystko musi wiedziecjest kolo mechanizmu zmiany biegow np. F-16 F-20 itp pozdro

taka mała stronka, do obejrzenia w 3 minuty:

http://stud.pam.szczecin.pl/~dudziak/index.html

fajne autka

hihihBono Ty tak podziwiasz i co kupiles cosik,czy jeszcze szukasz??

No to maszyna stoi na warsztacie, silnik stoi obok... zobaczymy co z tego wyjdzie... Trzymajcie kciuki.

Trzymam trzymam!!! to jest wazne stare auto nowe serce to jest to!!bedzie git!!przeszczep sie uda mi sie udalchoc trwalo to sporo czasu.Tylko ze z limuzynki klasy niskiej hihih zrobilo sie cope!!

hehe no i kupilem civica 1.3 z 91 roku....bardzo sympatyczne i zwinne autko

no wiesz co Bono. civica 1.3!! toz to... co bede gadal. ja kupowalem 1.5 i bylem troche skrzywiony ze nie jest to 1.6 V-Tech. No ale coz. szerokiej drogi Ci zycze.

pzdr

Cytat:
2005-04-02 21:57:38, Bono pisze:
hehe no i kupilem civica 1.3 z 91 roku....bardzo sympatyczne i zwinne autko

No wiesz co Bono???????
Zmienić Asie na TRZEWIKI?????
To nie wypada

1.3? toż to się musi zbierać jak 1.6D ... i na dodatek mniejsze ;P

PS. Oczywiście Opel Ascona 1.6D

Bono jest ok!!fajne autko!!dupe zawsze gdzies wywiezie hihihi a ladna??dawaj zdjecia!!

no nie powiem....całkiem zwinne..co prawda ma tylko 10,5 sek do setki ,ale i tak jest szybkie na 2 biegu do 120km/h sie kręci, przy 9500obr/min taka mała wiertara...a komfort jazdy musze przyznać,że o wiele wiekszy niż w asi:/, nie ma to jak wielowahaczowe zaiweszenie...

Szlifierka potocznie znana hihihi ale co do komfortu to mam dziwne przeczucie ale chyba sie nei zgodze hihih ale to fakt 10,5 to pelza calkiem zwinnie to kiedy te zdjecia??

bo ty hanią nigdy nie jechałeś fotki niedługo

Witam serdecznie!
jestm tu nowy i z góry sory że wcinam się w rozmowe o hondzie ale w krótce mam się stać posiadaczem Ascony C z 88r która ma pod maską 1.8OHC(niestety na gaźniku) i LPG oraz automat i wiem że trzeba wniej wymienić olej oraz pasek rozrządu, i tu mam pytanie jaki olej najlepszy do tego śilnika?? oraz czy trudno się w nim wymienia pasek rorządu? z góry dzięki za odpowiedź
Ps: kiedy będą fotki civiczki?
Pozdrawiam

Cytat:
2005-04-11 20:20:31, nieedziela pisze:
Witam serdecznie! jestm tu nowy i z góry sory że wcinam się w rozmowe o hondzie ale w krótce mam się stać posiadaczem Ascony C z 88r która ma pod maską 1.8OHC(niestety na gaźniku) i LPG oraz automat i wiem że trzeba wniej wymienić olej oraz pasek rozrządu, i tu mam pytanie jaki olej najlepszy do tego śilnika?? oraz czy trudno się w nim wymienia pasek rorządu? z góry dzięki za odpowiedź Ps: kiedy będą fotki civiczki? Pozdrawiam

Witam.
Na temat oleju sie nie wypowiadam bo moja Asia to dieselek.
Z paskiem jeżeli nigdy tego nie robiłeś to lepiej nie próbuj sam, u mnie konieczne jest opuszczenie belki zawieszenia żeby przełożyć pasek, jak znajdziesz dobry warsztat to za 50 zł Ci zrobią.
Szkoda zabawy i ryzyko za duże żeby samemu sie babrać.
Koszty w moim przypadku to tak jak pisałem: wymiana 50 + 75 pasek w sklepie

dzięki za szybką dopowiedź
pasek będe się starał sam wymienić (niedlatego że jestem sknerus ale dlatego że lubie mechanike samochodową) czekam na info o oleju a jeszcze jedno ma może ktoś książke serwisową do tego silnika? np w pdf

jeśli chodzi o pasek (w 1,to nie widziałem prostrzego rozwiązania i łatwości wymiany(potrzebujesz pasek za 30zł i koniecznie oring pompy bo nią się napina a po zruszeniu prawie zawsze cieknie)
a olej to dextron ll ok.15zł/litr
a książkę ściągnij sobie ze strony omegi(silniki identyczne)