MotoNews.pl

Dlaczego płyn chłodniczy ma kolor brązowy? - Strona 196

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiedziałem,że któryś Rusek mieszał się w sprawę naszej Syreny oraz jeszcze innych prototypów tylko dokładnie nie pamiętałem który.A historia o Duniaku nawet ciekawa.Taki był z niego Franek Dolas

Cytat:
2012-02-25 15:05:35, Driftking pisze:
Do upadku przyczynił się Breżniew który przyjechał do nas ...

...no tego to niestety nie słyszałem.

Dobra,zostawmy już to politykowanie i powróćmy do samochodów.Dziś znalazłem na Allegro taką oto ciekawą sztukę Trabanta.Co o nim sądzicie? jak Ixo już go wydało w swojej serii Premium,to może będzie też w KAP.Oczywiście obowiązkowo w malowaniu wojskowym

Trabant Tramp Cabrio znany u nas także jako kubelwagen

tak szczerze ? To wolałbym tego Trabanta, w jakimś nieco ciemniejszym kolorze ...

Cytat:
2012-02-25 20:31:32, przemo93 pisze:
Dobra,zostawmy już to politykowanie i powróćmy do samochodów.Dziś znalazłem na Allegro taką oto ciekawą sztukę Trabanta.Co o nim sądzicie? jak Ixo już go wydało w swojej serii Premium,to może będzie też w KAP.Oczywiście obowiązkowo w malowaniu wojskowym Trabant Tramp Cabrio znany u nas także jako kubelwagen

Nie IXO wydało tylko IST a czy warto go dawać?
Moim zdaniem był niepopularny(może oprócz NRD)
Chociaż Limousine i Universal powinni mieć brata więc się zgadzam

Cytat:
Trabant Tramp Cabrio znany u nas także jako kubelwagen

Nie mieszajmy Trabanta Kubel z 1967 roku z lepiej wyposażonym cywilnym Trampem z 1978 roku. Ciemnozielony Kubel jest od dłuższego czasu dostępny w serii IST (022), dość przyzwoity, tylko wnętrze słabiutkie jak na IST'a. Trampa na razie sobie odpuściłem.

W zasadzie nie powinno się używać określenia Premium dla marki IST. Wprawdzie na kartonikach IST'ów mamy "PREMIUM & COLLECTIBLES TRADING Co. Ltd.", ale to po prostu ta sama nazwa firmy co w przypadku IXO.

Cytując FAQ na stronie IXO:
"WHAT IS IXO Models PREMIUM?
There are also some die-cast miniatures produced for companies such as car manufacturers, industrial companies and racing teams. These models are not available on the regular IXO Models range, but used exclusively by the companies, as gifts, sales promotion, etc. For more info, please click Premium & Special Orders."

Natomiast "Premium X" to żywiczna marka IXO.

Cytat:
Dziś znalazłem na Allegro taką oto ciekawą sztukę Trabanta.Co o nim sądzicie? jak Ixo już go wydało w swojej serii Premium,to może będzie też w KAP.Oczywiście obowiązkowo w malowaniu wojskowym Trabant Tramp Cabrio znany u nas także jako kubelwagen

...widziałem takich parę sztuk w PRL-u.
Cytat:
2012-02-25 22:21:46, Driftking pisze:
Nie IXO wydało tylko IST a czy warto go dawać? Moim zdaniem był niepopularny(może oprócz NRD) Chociaż Limousine i Universal powinni mieć brata więc się zgadzam

...napewno wśród Niemców (szczególnie młodych) ta wersja była popularna. tam mogłaby wyjść w kolekcji jako numer specjalny. Poza tym jak pisze VincentV z wcześniejszą wersja tego pojazdu - typowo militarną, która służyła niemickim (DDR) służbom do patrolowania terenów przygranicznych (z NRF, później RFN-em) między "wschodem" a "zachodem" Europy.

A co byście powiedzieli na T34/85 w specjalnych ?

Cytat:
2012-02-26 12:19:28, monter410 pisze:
A co byście powiedzieli na T34/85 w specjalnych ?

...takiego masz na myśli ? To jest "Rudy" mojego syna - ma 24 lata (czołg). Został zakupiony od "prywtnego eksportera ze Związku Radzieckiego" ! Cudem przerzucony przez granicę i dostarczony na bazar w Łodzi. Koszt jego wyniósł mnie na obecne pieniądze - ok. 3 - 4 zł. Skala.... 1:43

No właśnie Namaluj na wieży Orła, nr. boczny 102 a na lewej burcie RUDY Ja mam zamiar sobie kupić takiego w skali 1:16 (Idealnie odwzorowane wnętrze, silnik etc.) Niestety, koszt ok. 400 zł więc muszę jeszcze poczekać

[ wiadomość edytowana przez: monter410 dnia 2012-02-26 13:13:53 ]

Cytat:
2012-02-26 13:08:54, monter410 pisze:
No właśnie Namaluj na wieży Orła, nr. boczny 102 a na lewej burcie RUDY Ja mam zamiar sobie kupić takiego w skali 1:35 (Idealnie odwzorowane wnętrze, silnik etc.) Niestety, koszt ok. 400 zł więc muszę jeszcze poczekać

...miałem też "ruskich" (20 lat temu) model T-55 (bardzo dokladnie odwzorowany, na baterie, sterowany przewodowo i do tego...strzelający gumowymi pociskami). Był w skali 1:10 ! Niestety nie przetrwał ! Został tylko "Rudy" bo to ciężki metalowy odlew.

Ten o którym pisałem to oczywiście model do sklejania, na prawdę chciałbym takiego ale koszty mnie ograniczają Chyba czas coś sprzedać T34/85 ''Rudy'' na półce nad kultowymi, obok piesków z kiwającą głową, podróbki starej tablicy z tarpana to moje marzenie

Cytat:
2012-02-26 13:17:44, monter410 pisze:
podróbki starej tablicy z tarpana to moje marzenie

..masz na mysli rejestracje czy deske rozdzielczą ? :0

Rejestracyjną. Samoróbka służy mi do zdjęć, nacodzień leży na półce

Już rozumiem o co pytałeś. Zapomniałem przecinka. Chodziło mi, że obok tej tablicy miałby stać Rudy pomniejszony 16 razy

[ wiadomość edytowana przez: monter410 dnia 2012-02-26 13:33:37 ]

Poniżej link do zdjęcia, na którym jest Żuk, na którego liczyłem w KAP. Kolor ma właściwy i plandekę, a i wycieraczki dobre
http://nysavan.mojeforum.net/temat-vt753.html

o i taki UAZ w wyd. specjalnym bym widział
http://www.muzeumratownictwa.tk/uaz-469b-papieski/

http://www.muzeumratownictwa.tk/fso-1500/ no i to mi się też podoba na wyd. specjalne

http://www.muzeumratownictwa.tk/zuk-a15/ i takiego Żuka też bym widział

Ja też mam modelik czołgu radzieckiego(robionego przez nich) skali nie znam,można nawet z niego strzelać z grochu jest na pewno większy niż 1:43

[ wiadomość edytowana przez: Driftking dnia 2012-02-26 15:43:58 ]

Spróbujcie Panowie tak wstawiać linki by można je otwierać poprzez klikniecie na nie - bo tak to trzeba kopiować np. do WORD'a !
O np. tak:
www.muzeumratownictwa.tk/zuk-a15/

[ wiadomość edytowana przez: Piotr1-60 dnia 2012-02-26 15:51:02 ]