MotoNews.pl
4 [Felgi] - inne niż fabryczne. (10324/27) - Strona 3

[Felgi] - inne niż fabryczne. - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ats-y na fiaty 125 i polonezy byly w rozstawie 4x98, pare kompletow 4x98 juz spotkalem...w kraku jest{byl?} polonez przejsciowka dohc na takich 6x13 z et13mm do sprzedania wlasnie 4x98, 5 sztuk, stoi{stal?} kolo "bialego domku" na lubicz.. to auto policjanta.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-02-07 21:14:21 ]

A polonez ma 58,1 na 100% bo przed chwilą w akcie desperacji wyszedłem na mróz z miarką

zawsze mozna oddac do tokerni i powieksza otwor centrujacy bez problemu

witka
ja mam ats classic z rostawem 4x100 i otwor centrujacy pasuje a nic nie musialem z nim robic-sa to oplowskie chyba -maja 6 cali szerokosci i jakos jezdziszkoda,ze mam tylko 2

Cytat:
2005-02-07 20:54:41, Masztal pisze:
Czy felgi ATS classic, które były montowane w rajdwowych autach z obr-u miały rozstaw 4x100? z moich informacji wynika że tak. Ale tu powstaje jedno pytanie-wiem że róznica w rozstawie śrub jest niewielka i to nie problem.Lecz zastanawia mnie wymiar otworu centrującego-który w Polonezie ma 52,2.A te AtS-y były chyba pasujące do opla-a ten ma otwór centrujący 56,6mm. A może do obr-u trafiały inne ATS-y?? Kto wie i rozwieje wątpliwośći..

Felgi nie są z gumy i się nie ścisną więc powinny mieć rozstaw prawidłowy bo śruba trzyma na stożku (dlatego alu mają większe stożki niż stal). Samobójca lub morderca może robić eksperymenty ale ja nie polecam bo 1mm na stronę na tak małym stożku to dużo. To że komuś udało się nie zabić to nie znaczy że ja mam polecać komuś takie eksperymenty.

Pytałem w zaprzyjaźnionym warsztacie o alusy, facet wyjął katalog i zaproponował mi ok 25 rodzajów felg 4x98 w cenach od 227,- do 4700,- zł/1 szt. (oczywiście na zamówienie).

Jesli juz zakladamy 4x100 na auto 4x98 to polecam tzw. sruby plywajace.

Ja mam u siebie założone ats classic 6" 4x100.
Mam bardzo dobrze spasowany otwór centrujący na 58 mm no i do tego komplet śrub pływających.
Przejechałem na tym zestawie na dwóch w sumie Fiatach ok 30 tys km, jeżeli nie więcej. Nie miałem z ani jednego problemu.
Podstawą jest poprawne, dokłądne spasowanie.

Spasowanie felgi i odpowiednie śruby to podstawa ale jak ktoś poda że powinno pasować to widziałem alusy z giełdy na śrubach od stalówek i facio mówił że jeszcze mu nie odpadło.

...jeszcze...

Zbaczajac z tematu - ile moga byc warte uzywane felgi Cromodora o wygladzie jak te felgi, ale o rozmiarze 5,5x13 ?
Chodzi mi o wartosc szacunkowa...

Pozdrawiam
Adamus

to jakies 3,50zł * waga felgi

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-02-07 23:09:15, adamus pisze:
Zbaczajac z tematu - ile moga byc warte uzywane felgi Cromodora o wygladzie jak te felgi, ale o rozmiarze 5,5x13 ? Chodzi mi o wartosc szacunkowa... Pozdrawiam Adamus

nie te dokładnie, ale pewnie wartość podobna: aukcja allegro

[ wiadomość edytowana przez: lechu dnia 2005-02-08 08:24:15 ]

odejmijmy po jednym zerze od tych chorych cen i wtedy można pomyśleć.

Cytat:
2005-02-08 08:21:52, Lechu pisze:
nie te dokładnie, ale pewnie wartość podobna: aukcja allegro [ wiadomość edytowana przez: lechu dnia 2005-02-08 08:24:15 ]

za tyle (moze troszke wiecej) to byl klasyk '68 w Krakowie na podobnych cromodorkach (takie same jak mial "na sobie", tylko z kapselkami abartha a nie cromodora poszly na e-bay'u za ponad 300 $)

zaluje, ze sie samymi felgami nie zainteresowalem, bo wlasciciel chyba nie wiedzial na czym autko stoi

[ wiadomość edytowana przez: BolimA dnia 2005-02-08 10:38:00 ]

cena tych CD10 jest zadziwiajaca poprostu, komus zalezalo na nich strasznie... to beznadziejne felgi do 125 mimo ze mr-y byly na takich oferowane{przynajmniej w folderach byly na takich ale 5x13}... felgi z przednionapedowego 128 rally o sporym offsecie i malej szerokosci.. idealne do malych autek czy do maluszka...na 125 porazka... kupilem taki komplet w dobrym stanie za niecale 200 zeta w krakowie na gieldzie, kolega tydzien temu kupil takie na allegro w bardzo dobrym stanie za chyba niecale 300??.... 1500 zeta?? cena z kosmosu....sasiad ma dwie takie na przyczepce na dzialce

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-02-08 14:20:05 ]

Cena wprost z kosmosu, swoją drogą pod koniec stycznia było ogłoszenie na takie cromodory 4sztuki 13 na 4,5J sprzedawał gośc z Milanówka za 250zł chciał oddać.Pojechałem nawet oglądać te felgi były w super-ładnym stanie.Ale nie brałem bo mi 4,5J do niczego nie pasuje.Tak więc cena przesolona jak cholera

te z milanowka kupil moj kolega za chyba 270?

Konkretne pytanie ATS classic 13 cali na 6 na feldze wytłoczone GM czyli oplowskie roztaw 4x100 . Czy za pomocą pływających śrub można bezpiecznie to założyć do poloneza.

otwor na piaste za maly o 1mm poza tym na plywajacych bedzie ok.

Krótka piłka z mojej strony:
Zamierzam zanabyć ATS Classic 7J x 13", Et 20.Przeznaczenie Kizior mój.Czy takowy zestaw wraz z oponami 175/70 sie nada?Chodzi konkretnie o ewentualne ocieranie tu i ówdzie.Zawias nie ruszany.
Proszę o krótką piłkę z Waszej strony