FSO TRUCK, czyli co dalej z zakładami w Nysie - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A tak apropos: Clic

Jeszcze odnośnie polskiej motoryzacji:Leopard Automobile

Cytat:
2005-09-29 18:50:08, MolibdenFSO pisze:
Jeszcze odnośnie polskiej motoryzacji:Leopard Automobile

kiedyś pokazywali go w "Pasjonatach", słowem - niezłe cacko !!

No, fajny. Może kiedyś jego produkcja się rozwinie? i stanie się Rols Royce'm samochodów sportowych?
Ale strona oficjalna jest niestety na szwedzkim serwerze i ptylko po angielsku. Miejmy nadzieję,że to się zmieni...
Ah, strona jest T U T A J

No jestem pod wrażeniem! A jednak potrafimy coś zdziałać. Uważam, że nie szkodzi, że strona po angielsku i szwedzka-bogacze kupujący to auto na pewno nie szukaliby takiego wozu w Polsce, a tak mamy i super ekskluzywną fabrykę(manufakturę chciałoby się rzec) i super w pełni polskie auto, o którym niewielu Polaków wie-a szkoda...
Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu historia jest całkiem dobrze napisana i jest wspomniane coś o polskich latach 30stych...ach pamiętamy te CWS-y i Ralf-Stetysze...
Clic-a popieram-może w przyszłości się rozwiną. A winę za zamknięcie ZSD(PFS) ponosi podobno jakaś Pani syndyk, która nie chciała poczekać na rozpoczęcie produkcji bo jej się dłużyło czy coś...ble, ble, ble

A czy ma ktoś pojęcie co się stało z Gepardami? Kilka sztuk powstało.

Cytat:
2005-09-29 20:52:39, Mikry pisze:
A czy ma ktoś pojęcie co się stało z Gepardami? Kilka sztuk powstało.

A nie widzisz podobieństwa?

W najnowszym numerze Angory jest artykuł o Nysie - faktycznie firma należy dziśiaj do FSO, a więc pośrednio do ZAZu. Ukraińcy z ZAZu ponoć są zainteresoawni zakładem. Nie wiadomo jeszcze, czy będą tam produkować samochody czy coś innego, ale podobno ma istnieć.

Cytat:
2005-09-29 22:07:24, Grzech pisze:
A nie widzisz podobieństwa?

Widzę - szczególnie, że na stronie dotyczącej Leoparda w dziale dotyczącym historii Gepard występuje jako Leopard Mk.I ale co się z nimi stało, czy któryś pozostał w Polsce?

piękna ta nyska-jakby takie zaczeli znowu wytwarzać,zakupiłbym na furgon p

I co Wy na to? bo ja mało ze stołka nie spadłem,miłe zaskoczenie

Nooo... trochę łamaną angielszczyzną ta strona.
Swoją drogą - co to ma wszystko wspólnego z Italią? Czyżby tam te auta się tak dobrze sprzedawały? Nawet jeśli tak, to głupio, że nie ma polskiej strony, przynajmniej mi nie udało się znaleźć.
Czy może Włosi kupili ZSD?

Czy ja tu dobrze widzę, że koła są 5 śrubami przykręcane?

Ja wiedziałem, że poldek to uniwersalne auto, ale żeby aż tak?!

Najdziwniejsze jest to,że strona miała ostatnią aktualizację w 2004 roku, a wtedy Nysa Motor była już w upadłości.
Widziałem kiedyś Poldka Trucka we Włoszech. Miał znaczek Daewoo

Ja tez widziałem we Włoszech Poldka z napisem z tyłu Daewoo-FSO,a to nie wiem co to jest,może ktoś cos kiedyś zasłyszał.Ja obecnie wiem że Tavria zakupuła również Nyse Motor.Nic z tego nie rozumie

Cytat:
2005-10-13 19:00:37, jacek_s pisze:
(...) Ja wiedziałem, że poldek to uniwersalne auto, ale żeby aż tak?!

Co żeby aż tak? Takie wersje Pick-Upów się świetnie sprzedają na całym świecie.

Poldki Trucki bardzo ładnie sięsprzdają/wały??? w Italii. I jeśli można tam spotkać Polonka to tylko Trucka... a trochę ich jeździ...

Bardzo ciekawe zdjęcia z nysy podczas montarzu ostatnich poldków znalezione na francuskiej stronie
Francuska Strona

Odswieżam

Cytat:
2005-12-20 19:20:25, MolibdenFSO pisze:
Odswieżam

Nie masz po co .O ile wiemy to w tej kwestii wszystko skończone.