MotoNews.pl

[OT] Odtwarzacz DVD - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i zdecydowane: na pewno nie Panasonic....

Cytat:

Witamy!
Uprzejmie informujemy, że pliki z napisami musza posiadać odpowiednie rozszerzenia .txt, .sub,.srt.

Nie mam zamiaru na nowo nagrywać kilkuset cd z filmami...

Cytat:
2005-11-30 18:00:50, Nomad pisze:
No i zdecydowane: na pewno nie Panasonic.... Nie mam zamiaru na nowo nagrywać kilkuset cd z filmami...

Na wszelki wypadek sprawdź inne odtwarzacze - może się okazać, że one też tego potrzebują, tylko firma "zapomniała" o tym napisać. Chyba najlepiej weź ze sobą jakieś CD i wypróbuj je na sprzęcie w salonie. W końcu jest chyba więcej firm na rynku niż trzy.

btw - (malutki OT) Jak tu niektórzy alergicznie reagują na jakąkolwiek wzmiankę o ilości przeżytych lat

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-11-30 18:24:55 ]

No to ja jeszcze jeden arg wyłoże że nie warto kupić "markowego' dvd. Nie chodzi teraz tylko o Panasonica ale też inne tzw "markowe".

Otóź takie sprzęty mają region mają inne ograniczenia w czytaniu mniej legalnych płyt. Wiem wiem nie warto odpalać piratów ale czasem trzeba i tu mają przewage "nie markowe" o ile takimi można nazwać mante, hyundaia czy inne bo tak na prawde w środku w nich siedzą bebechy takie same jak w "tzw markowych" tyle że nie te firmy nie są zjednoczone w jakis tam org walczacych z piractwem i nie wkladaja blokad i wspomniane juz wczesniej regiony nie maja znaczenia.

pozdr

Cytat:
2005-11-30 22:24:36, thaniel pisze:
Wiem wiem nie warto odpalać piratów ale czasem trzeba

Bueheeh przecież ten post dotyczy tylko takich płyt
bo odtwarzacz ma czytać divx z txt

dorzuce jeszcze jedno doswiadczenie zyciowe. bron boze nie kupowac nic co nosi nazwe philips. nawet zarowki. to jest totalny szit, ktory dziala o tydzien dluzej niz trwa gwarancja. lepszym wyborem juz jest jest ZEBSAV.

PAGAN - dotknąłeś bardzo drażliwego tematu ja mam też w swoim dorobku pewną marką że jak widze jej napis to omijam z daleka a jest nią - SAMSUNG, telewizroy ich to jeden wielki badziew

samsung jest dobry w korei. modele samsunga od komorek po telewizory sprzedawane w polsce to dokladnie te, ktore samsung sprzedawal w korei z 5 lat temu.

A ja posiadam monitor Samsunga i nie nażekam (a ma już 5 lat) Mam jeszcze magnetowid Panasonica co ma 22 lata i przetrwał już skoki napięcia że sąsiadom popaliło ludówki pralki i telewizory a z magnetowidu tylko dym poszedł ale po wymianie kilku kabelków chodził dalej. niestety nieumiejętne czyszczenie głowicy przez wuja doprowadziło go do ruiny. a głowica kosztuje jak prawie nowy.
I był kupiony w PEWEXIE

Co do samsunga to pamietam jak mialem wlasna firme i jezdzilem do hurtowni po czesci do kompow i wtedy mieli tam tzw zestaw startowy czy tam stacje bazowa obudowa jakas badziewna, hdd, fdd, cd samsung, plyta lucky star, proc amd szlo to jak cieple byly ale z psulo sie jak niezle zakalce ..

co do monitorow to samsunga sa ok wg mnie, mialem 19tke i ok dzialala

dla mnie sprzet na lata to sanyo mam video z chyba 90 roku (7100ee a kumpel ma 1100ee i dziala jeszcze !!!) i tv 16 letnie i nie chce sie zepsuc skubany

pozdr

panie, kiedys to byly sprzety. w 1982 roku starzy kupili w peweksie telewizor siemens z pilotem duzym jak cegla. koledzy z klasy przychodzili go zobaczyc i przelaczac kanaly pilotem. jedynka, dwojka, ruski. mial az 16 programow do nastawienia!

Ja pamiętam czasy jak to w całym bloku był jeden zagraniczny telewizor kolorowy SONY - u Damięckich - wszyscy chodziliśmy wtedy do nich oglądać Kosmos1999.

A ja pamiętam czasy "nakładek" na b-czarne telewizory był to arkusz plexi zabarwiony liniowo na różne kolory (koloroew pasy 5-8 linii) po przyłożeniu do ekranu pojawiał się pseudo kolor

A soczewki powiekszające pamiętasz?

Cytat:
2005-11-30 13:03:29, GDA-FSO pisze:
Z tym się zgodze w 100% bo zarówno sprzęt a przedewszystkim głośniki z Wrześni były bardzo cenione w latach 80-tych na Zachodzie - ale też sprzedawane pod inną marką niż UNITRA - takze wracamy znowu do sedna osobiście w RFN widziałem moją wieże (tzw. szufladę) która miała czerwony napis w miejscu DIORA - ale nazwy nie pamiętam niestety

Fakt, Tonsil ma bardzo dobre głośniki, zresztą do dzisiaj je eksportują, tylko pod innymi markami.
Była kiedyś taka firma GoldStar - mam ich video już jakieś 17-18 lat (chyba jest starsze ode mnie) i trzeba było tylko przeczyścić głowice, a tak to działa cały czas bezawaryjnie, nawet jak mi spadło na podłoge z ok. 1 metra to podłoga bardziej ucierpiała niż to video.Nie wiecie co się stało z ta firmą?Zmutowała się w LG??

Z netu:
"LG Electronics (LGE) to międzynarodowy koncern obecny w 150 krajach na 5 kontynentach. Istniejemy od 1958 roku, kiedy to połączone siły firm Lucky Chemical Company oraz GoldStar dały początek koncernowi Lucky GoldStar Group. W 1995 nazwa koncernu została zmieniona na LG Group. Od tego momentu GoldStar zmienił nazwę na LG Electronics. Nowa globalna strategia wymagała zmiany symboliki i wprowadzenia nowej marki, jaką jest teraz LG.".

słyszeliście o firmie Bellwood - słyszałem,że jest polską firmą, ale na jej stronie nie ma nic poza jakąś promocją nowego DVD.Ciekawe czy jest polska jak Manta (import) czy sama produkuje DVD?

Cytat:
2005-12-01 17:05:47, Grzech pisze:
Z netu: "LG Electronics (LGE) to międzynarodowy koncern obecny w 150 krajach na 5 kontynentach. Istniejemy od 1958 roku, kiedy to połączone siły firm Lucky Chemical Company oraz GoldStar dały początek koncernowi Lucky GoldStar Group. W 1995 nazwa koncernu została zmieniona na LG Group. Od tego momentu GoldStar zmienił nazwę na LG Electronics. Nowa globalna strategia wymagała zmiany symboliki i wprowadzenia nowej marki, jaką jest teraz LG.".

hehe

pamietam ze po wejsciu LG mowilo sie na ta firme Lucky Goldstar

pozdr

Cytat:
dorzuce jeszcze jedno doswiadczenie zyciowe. bron boze nie kupowac nic co nosi nazwe philips. nawet zarowki. to jest totalny szit, ktory dziala o tydzien dluzej niz trwa gwarancja. lepszym wyborem juz jest jest ZEBSAV.

Cytat:
PAGAN - dotknąłeś bardzo drażliwego tematu ja mam też w swoim dorobku pewną marką że jak widze jej napis to omijam z daleka a jest nią - SAMSUNG, telewizroy ich to jeden wielki badziew

chciałbym zauważyć, że koledzy się mylą. czajnik philips działa już kilka lat, monitor samsung też.
z resztą wypowiedzi się zgadzam, straszny shit.

Ja uważam, że każda firma robi coś dobrze a ręsztę ma do dupy, lub przeciętnej jakości. Ja mam monitor, golarkę i czajnik elektryczny Philipsa i to są rzeczy dobrej jakosci, a magnetowidy to oni robią badziewne. Sprzęt audio, żarówki i GSM też. Teraz jest taka moda, ze wszyscy chcą robić wszystko, zamiast skoncentrować się na tym co im naprawdę dobrze wychodzi.

Po naszych postach widac ze roznie to bywa ...

Ja np nie narzekam na video philipsa zero problemow (ma 4 lata) hehe