Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-11-30 18:00:50 No i zdecydowane: na pewno nie Panasonic....
Nie mam zamiaru na nowo nagrywać kilkuset cd z filmami... |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-11-30 18:20:50
Na wszelki wypadek sprawdź inne odtwarzacze - może się okazać, że one też tego potrzebują, tylko firma "zapomniała" o tym napisać. ![]() ![]() btw - (malutki OT) Jak tu niektórzy alergicznie reagują na jakąkolwiek wzmiankę o ilości przeżytych lat ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-11-30 18:24:55 ] |
PAGAN Wwa | 2005-11-30 22:32:58 dorzuce jeszcze jedno doswiadczenie zyciowe. bron boze nie kupowac nic co nosi nazwe philips. nawet zarowki. to jest totalny szit, ktory dziala o tydzien dluzej niz trwa gwarancja. lepszym wyborem juz jest jest ZEBSAV. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-30 22:36:42 PAGAN - dotknąłeś bardzo drażliwego tematu ![]() ![]() |
PAGAN Wwa | 2005-11-30 22:38:49 samsung jest dobry w korei. modele samsunga od komorek po telewizory sprzedawane w polsce to dokladnie te, ktore samsung sprzedawal w korei z 5 lat temu. |
![]() Lukas_Ciech Miłośnik FSO Fiat 126p/SCS Ciechanów | 2005-11-30 23:16:48 A ja posiadam monitor Samsunga i nie nażekam (a ma już 5 lat) Mam jeszcze magnetowid Panasonica co ma 22 lata i przetrwał już skoki napięcia że sąsiadom popaliło ludówki pralki i telewizory a z magnetowidu tylko dym poszedł ale po wymianie kilku kabelków chodził dalej. niestety nieumiejętne czyszczenie głowicy przez wuja doprowadziło go do ruiny. a głowica kosztuje jak prawie nowy.
I był kupiony w PEWEXIE ![]() |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2005-12-01 02:01:40 Co do samsunga to pamietam jak mialem wlasna firme i jezdzilem do hurtowni po czesci do kompow i wtedy mieli tam tzw zestaw startowy czy tam stacje bazowa obudowa jakas badziewna, hdd, fdd, cd samsung, plyta lucky star, proc amd szlo to jak cieple byly ale z psulo sie jak niezle zakalce ..
co do monitorow to samsunga sa ok wg mnie, mialem 19tke i ok dzialala dla mnie sprzet na lata to sanyo mam video z chyba 90 roku (7100ee a kumpel ma 1100ee i dziala jeszcze !!!) i tv 16 letnie i nie chce sie zepsuc skubany ![]() pozdr |
PAGAN Wwa | 2005-12-01 07:51:07 panie, kiedys to byly sprzety. w 1982 roku starzy kupili w peweksie telewizor siemens z pilotem duzym jak cegla. koledzy z klasy przychodzili go zobaczyc i przelaczac kanaly pilotem. jedynka, dwojka, ruski. mial az 16 programow do nastawienia! |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-12-01 10:08:43 Ja pamiętam czasy jak to w całym bloku był jeden zagraniczny telewizor kolorowy SONY - u Damięckich - wszyscy chodziliśmy wtedy do nich oglądać Kosmos1999. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-12-01 10:34:52 A ja pamiętam czasy "nakładek" na b-czarne telewizory ![]() ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-12-01 11:01:29 A soczewki powiekszające pamiętasz? |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2005-12-01 16:56:12
Fakt, Tonsil ma bardzo dobre głośniki, zresztą do dzisiaj je eksportują, tylko pod innymi markami. Była kiedyś taka firma GoldStar - mam ich video już jakieś 17-18 lat (chyba jest starsze ode mnie) i trzeba było tylko przeczyścić głowice, a tak to działa cały czas bezawaryjnie, nawet jak mi spadło na podłoge z ok. 1 metra to podłoga bardziej ucierpiała niż to video.Nie wiecie co się stało z ta firmą?Zmutowała się w LG?? |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-12-01 17:05:47 Z netu:
"LG Electronics (LGE) to międzynarodowy koncern obecny w 150 krajach na 5 kontynentach. Istniejemy od 1958 roku, kiedy to połączone siły firm Lucky Chemical Company oraz GoldStar dały początek koncernowi Lucky GoldStar Group. W 1995 nazwa koncernu została zmieniona na LG Group. Od tego momentu GoldStar zmienił nazwę na LG Electronics. Nowa globalna strategia wymagała zmiany symboliki i wprowadzenia nowej marki, jaką jest teraz LG.". ![]() |
![]() MolibdenFSO Miłośnik FSO Śl | 2005-12-01 17:05:58 słyszeliście o firmie Bellwood - słyszałem,że jest polską firmą, ale na jej stronie nie ma nic poza jakąś promocją nowego DVD.Ciekawe czy jest polska jak Manta (import) czy sama produkuje DVD? |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2005-12-02 01:07:16
hehe pamietam ze po wejsciu LG mowilo sie na ta firme Lucky Goldstar ![]() pozdr |
![]() leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2005-12-02 22:11:05
chciałbym zauważyć, że koledzy się mylą. czajnik philips działa już kilka lat, monitor samsung też. z resztą wypowiedzi się zgadzam, straszny shit. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-12-02 22:58:56 Ja uważam, że każda firma robi coś dobrze a ręsztę ma do dupy, lub przeciętnej jakości. Ja mam monitor, golarkę i czajnik elektryczny Philipsa i to są rzeczy dobrej jakosci, a magnetowidy to oni robią badziewne. Sprzęt audio, żarówki i GSM też. Teraz jest taka moda, ze wszyscy chcą robić wszystko, zamiast skoncentrować się na tym co im naprawdę dobrze wychodzi. ![]() |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2005-12-02 23:05:55 Po naszych postach widac ze roznie to bywa ...
Ja np nie narzekam na video philipsa ![]() |