Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Royber F&F Sympatyk 126p Poznań | 2007-01-07 11:24:59 W malcu wszystko idzie zrobic bez kanału. Kwestia jest jedna... Czy chce Ci się męczyć? ![]() |
![]() Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-01-07 14:52:03 podnosisz autko od strony nasarzera i ja wleziesz pod autko to patrz od prawej strony od tunelu i tam znajdziesz ten trójnik, a ja nie miałem nigdy probemu by to odkręcić ![]() |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-05-02 17:30:11 odświerzam kotleta bo już nie mam pomysłów na tą beżową pier**loną padline ![]() ![]() ![]() więc sprawa wygląda tak. Nowe okładziny tynie i bębny praktycznie nowe, plus połowa przewodów nowa, nowe przewody elastyczne i wiele więcej a efekt taki iż: przód blokuje że metodą łom i dwie śruby nie ruszę ale znowu tył bierze tak że tą samą metodą lecę na sam dół, nie blokuje kół. Aha mało tego pedał wchodzi w podłogę mimo że po raz setny i bardzo dokładny odpowietrzałem hamulce!! a jak spróbuje przekręcić łomem tylni bęben to robi się jeszcze bardziej mięki! Wymontowałem pompe z pedalnicą bo myslałem że jak to bywa trzpień się wyrobił i nie dobija do końca ale gówno to nie to. Dlatego już nie mam pomysłów co to może być wszystko stawiam na pompe ale czy to ona? od razu mówię że nie ma nigdzie wycieków a pompa nie wpompowuje płynu do zbiorniczka. Pomóżcie pany bo już nie mam zielonego pojęcia ![]() |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-05-02 19:22:33 szczęki nówki.
a jeżeli chodzi o samoregulatory to są ok |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-05-02 23:04:47 Coś mi się takiego przypomniało tylko nie wiem czy teza słuszna.
Skoro pierwsza sekcja łapie bardzo dobrze a druga jak by chciała a nie mogła a przednia sekcja jest pierwsza w kolejności od ściany grodziowej później jest druga tylna to może oznaczać to to iż tylna jest nie szczelna i przelewa się płyn?? jak uważacie?? |
![]() Markiej F&F Wolny Słuchacz :) gangówa Dębica | 2007-05-02 23:27:28 Ja uwazam ze jak juz wykreciles pompe to ja rozkrec i zobacz co tam slychac w srodku. Jak nie ma wzerow to moze wystarczy zestaw naprwczy , a jak wszystko jest ok to nie mam pojecia co to bedzie |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-05-02 23:35:01 nie chciałem jej rozbierać bo często jest tak że jak już ją rozbierzesz to jest lipa i trzeba na nowych częściach składać. Liczyłem po prostu na to że to pedalnica ale wymieniliśmy ją na nową i jest to samo ![]() |
marcin126 F&F Sympatyk 126p Drzemlikowice k.Oławy/Wrocław | 2008-04-10 20:07:55 według mnie pompa przepuszcza między sekcjami |
Tomecki_b-b rallye 16V Bielsko Biała (Bestwina) | 2008-04-10 21:01:34 U mnie po około tygodniu rozciekła się na uszczelkach gumowych przewodów od zbiornika wyrównawczego. O dziwo uwzględnili reklamację i po około dwóch tygodniach otrzymałem jakąś włoską. |
![]() 34 F&F Sympatyk fiat 126 opole | 2008-04-11 10:16:41 Ja jak ostatnio zmieniałem pompe to miałem taki motyw, że w przewdodzie między zbiorniczkiem na płyn a pompą miałem powietrze. Co przycisnołem pedał przy odpowietrzaniu to bombelek powietrza znikał w pompie a gdy puściłem pedał z powrotem bombelek znowu się pojawiał. I właśnie przez to miałem pedał łapiący tak od połowy. Popuściłem opaskę zaciskową pęcheżyk uciekł i jest wszystko ok. |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-04-11 10:25:19 chce jeszcze was uczulic na fakt, ze w nowych fomarach nie dzialaja samoregulatory - szczeki sie cofaja na maksa pod wplywem sprezyn - wynikiem jest pedal bioracy przy podlodze - mialem tak z dwom a kompletami teraz wiec kupilem ferodo i po problemie |
![]() fifi PF 126 BIS, W202 230 ... Toruń | 2008-04-11 12:26:35 miałem fomar i tego problemu nie było |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-04-11 14:49:50 zalezy od sztuki. |
![]() Robert_Sr99 Fiat 126p Środa Wlkp | 2008-04-11 15:29:04
Dokładnie to największy syf jaki trafiłem, a zanim znalazłem usterke w szczękach to po drodze wymieniłem pompe i cylinderki ![]() |
![]() Termit ![]() FSO 125p, 126p Lędziny | 2008-04-11 17:32:35 witam, podepne sie pod temat, problem taki ze przy hamowaniu najpierw lapie prawa strona, a po malutkiej chwili lewa strona (moja konfiguracja to roczne tloczki hamulcowe, roczne bebny fabryczne, szczeki ferodo) co moze byc przyczyna, na przegladzie wyszlo ze lewa strona slabo hamuje?? |