Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-01-30 21:14:53 ale nie ma jak 2.0 ![]() |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2006-01-30 21:25:39
Lepsza blacha ![]() ![]() ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-01-30 21:49:40
![]() |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-01-30 22:00:39
moj jest z 98 i ma dokładnie 78569km a dziadka tez z 98 ale az całe 31000km hehe to sie nazywa przebieg jak ktos nie wierzy to Kolga Andi K jest naocznym swiadkiem tego autka |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-30 22:27:32 ja kupiłem z 96 i miał na blacie 82 kkm w miarę udokumentowane ![]() |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-01-30 22:30:27 Wy ciągle narzekacie na rdzę u mnie tylko na przetartym tylnym lewym nadkolu 2 - 3 purchle |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-01-30 22:42:02
Oj, my bysmy juz znalezli rdze ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-01-30 22:42:52
A przyznaj sie ile razy malowałeś samochód ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko da sie znaleźć, espero z małym przebiegiem też, ale są to pojedyncze egzemplarze, a poza tym kto rozsądny sprzedaje samochód z przebiegiem np 60 tyś km tak jak mój (do 60tyś jeszcze 500 km brakuje ![]() |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-01-30 22:55:06
co najmniej kilka razy |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-01-30 22:59:58
Oj Malin, nie mów takich rzeczy głośno bo sie zaraz odezwą głosy, że zamiast myć samochód to go malujesz ![]() ![]() ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-01-31 07:37:55
A gdzie tak wyczytałeś? ![]()
Dokładnie się z Tobą QLogic zgadzam :: 90KM spokojnie wystarczy na takie autko. Jeśli idzie o ubezpieczenie to poczytaj tu: Ubezpieczenie OC - kto ma najtaniej? Ubezpieczenie komunikacyjne - Rzeszów ubezpieczenie Ubezpieczenie OC od 1.01.2004 Najtańsze ubezpieczenie OC Wyszukanie tych wątków zajelo mi nieco ponad 1min. U góry jest taki link "szukaj na forum" jest to sławetna wyszukiwarka. Odpowiedzi na wiele pytań jakie tu zadałeś możesz tam znaleść. ![]() Nie chcę tutaj prowokowac tych co mają silniki 1,8 ale prawdą jest, że palą one czasami dużo więcej niż silniki 2,0 ![]() A i co do spalania jeśli chcesz wiedzieć dokładnie ile spala 1,5 to naj znac na priva, coś Ci wyślę będziesz mieć wtedy dokładny obraz. Spokojnie zmieścisz się w 10L LPG (jazda mieszna). :: [ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2006-01-31 07:50:55 ] |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-01-31 08:16:48 Jako,że robiłem za murzyna u żółtych w DWMC w Inchon mogę wypowiedzieć się autorytatywnie:Jeżeli chodzi o blachy to wszystkie esperaki na europę ( nie tylko zachodnią) szły z ocynkiem.Zanim auto zaczęło powstawać drukowane były Karty Produkcyjne,na których było wszystko rodzaj blachy,kraj docelowy,ukompletowanie.Nadwozia niecynkowane były produkowane na rynek koreański i Amerykę Południową. Dlatego,min.w naszych esperakach można sprawdzić na jaki kraj samochód był robiony ( EPL dla krajowych i np.EGE dla niemiec).O jakości tego ocynku się nie wypowiem.Auto ściągane z niemiec nie rdzewieją z tego powodu,że generalnie u niemca jest zakaz sypania chemii na drogi (wyjątkiem są północne landy,Hamburg itp).Natomiast u nas nawet moneta rzucona na ulicę zaczyna rdzewieć ![]() Ktoś może zarzucić że Lanosy nie rdzewieją, przecież to też DU.Lanosy zaczęły być produkowane w 1997 roku i cynkowane najnowszą (wówczas) technologią ( opracowano wtedy specjalne normy EDS badań antykorozyjnych),natomiast esperaki produkowane od 1991 roku były cynkowane technologią z 1991 roku,która jest już hm... trochę przestarzała. |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2006-01-31 08:32:50
Wydaje 400 PLN na paliwo przy srednio 2 tys km miesiecznie. |
![]() BOJKOT espero Marki | 2006-01-31 10:45:28 Witam,
Jestem byłym posiadaczem Espero, ale uwielbiam czytać posty w tym Klubie. Miałem espero 2,5 roku. Sprzedałem je 5 miesiećy temu zatem teraz mogę mówić całkiem na chłodno. Za cene 5- 8 tys mozna kupic ten wóz. Niestety trafienie wozu w niezłym stanie jest już bardzo trudne. Mo był po dwóch wypadkach ( a moze i więcej). Teraz miał kolejny i ...jeżdzi dalej. Plusy - wygodny , wieki wóz, w miarę sensowne wyposażenie, niezły silnik, bardzo tanie części i serwis ( oczywiście warto mieć mechanika który się na Daewoo zna) Dobrze znosi gaz - pod warunkiem ,że wymienia się swiece itd. Minusy : rdza wyłazi (drzwi), często siada regulacja zbieżności, kłopoty z elektryką, może stanąć (alternator) Czego szukać albo 1,5 z gazem w dobrym stanie technicznym za mniejsze pieniądze albo 2, 0 z gazem lub bez z max wyposażeniem (aby klima działała!!!) Po włożeniu góra 2 tys. mamy bardzo dobry wóz z wymieniną połową części poniżej 10 tys. zł z gazem. ubezpieczenie - w wawie znalazłem firmę która ma pakiet OC plus ubezpieczenie mieszkania (kiepskie ale jest). Za 2 litry(mam teraz taki wóz) pojemności (1 rok bezszkodowy) zapłaciłem 900 zł. Utrata wartości ? Na samochodzie nigdy już nie zarobisz, chyba że kradniesz. ![]() W sumie : fajny wóz dla lubiących dłubać i nie przejmowac się że nie zawsze wszstko wnim działa. Ale komfortu i wygody to pozadrościć. PZDR Bojkot (juz nie Espero) |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-01-31 11:17:04
A co to "średnie opłaty"...??? W 8-12 letnim aucie ŻADNEJ marki nie ocenisz takich kosztów. W jednym egz. danego auta amorki padną wczesniej, bo ktoś dojeżdza drogami gruntowymi do pracy (ew. jeździ po W-wie ![]() Czy oczekujesz, że ktoś poda Ci konkretną kwote w pln i "tak się stanie"...?
...i 95-letni Helmut dojeżdżał nim do kościoła, robiąc 6 tysięcy km rocznie... ![]()
...ten tekst jest najlepszy... ![]() ![]() ![]() ![]()
No i po co Ci to...? Jak Ci padną końcówki drążków niezgodnie z wykresem ( ![]() ![]()
Ubezpieczenie to se sprawdź sam - nie bądź leniem. ![]() A zużycie paliwa (np. lpg) jest zależne od wielu czynników - nie przeliczysz tego. Z kozą to przesadziłeś - mozna sprawnie sie poruszać 90 konnym autkiem, co nie znaczy, że 1.8 lub 2.0 nie można jeszcze sprawniej... ![]() Reasumując - szukaj dobrego egzemplarza w Polsce, nie napalaj się na okazje (chyba, że auto jest pewne - np. od znajomego, który ma ciśnienie na kaskę), sprawdź wszystko dokładnie przed zakupem - rady banalne, ale kilku kolegow z klubu już się przekonało, jak to jest kupić "okazyjny" egzemplarz. Nawet z zadbanym esperakiem może się coś dziać za dzień, dwa, miesiąc, ale równie dobrze może Ci służyc przez 2-3 lata bez większych wkładów finansowych (oby!). W przypadku dobrych egz. raczej obstawiam opcję drugą. ![]() Pozdr. P. P.S. Zerknij na naszą giełdę... |