| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-03-25 21:34:32 No fajnie ale to jest temat o serwisach nie ASO a kolega Piter dalej nie zdradził gdzie naprawia samochód - wiemy tylko że nie jeździ do ASO. |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-03-25 21:36:48 No fajnie ale to jest temat o serwisach nie ASO a kolega Piter dalej nie zdradził gdzie naprawia samochód - wiemy tylko że nie jeździ do ASO. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-03-27 15:01:24 Może ktoś zna w Krakowie jakiegoś solidnego blacharza ? Oprócz tych z Centralnej
bo tam nikt nie wykazuje najmniejszego zainteresowania moją osobą czy samochodem o cenach już nie wspomne. Chodzi o wzmocnienie konstrukcji samochodu progi, kolumna z tyłu takie podstawy bez kosmetyki wizualnej. Robiłem progi 1.5 roku temu nowe a przy zmianie opon na podnośniku wygieły się jak karta papieru, dzisiaj miałem robić amora i przy podnoszeniu samochodu coś chrupneło , gościu powiedział że nie chce ryzykować i daliśmy sobie spokój... Dość pilna sprawa bo na jakiejś dziurze to naprawde może to wszystko siąść. Chodzi o kogoś solidnego kto by powiedział co trzeba zrobić bez ściemy żeby się dało jeszcze pojeździć pare latek bezpiecznie. Pozdrawiam. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-03-27 15:58:04 Jade w srode do goscia (z moim nadkolem tylnym pasem i zaprawkami z tyłu na nadkolach)o ktorym moge powiedziec tylko jedno , bardzo konkretny i nie owija w bawełne, albo to zrobi tak jak nalezy albo nie.
koledze prostował prawy przod i malował nadkole i przedni pas w E-11 i powiem ze jakby nie zapomnial omalowac srubek w przegrodzie silnika to bym sie nie dopatrzyl ze to bylo robione.
Piterk przed opublikowaniem jego tel. i namiarow na forum musze sie go zapytac bo nie bylo by to w moim stylu ale jesli pilna sprawa to zadzwon do mnie to nakieruje Cie na niego
|
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-03-28 19:13:29
No niestety do wahacza przedniego Cariny E nie ma w ASO takiej części |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-03-28 19:19:11
No niestety do wahacza przedniego Cariny E nie ma w ASO takiej części |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-03-29 11:45:35 No racja
Dobrze ze w corollce są wymienne ![]() |
Goskaw Toyota Rav4 Kraków | 2012-07-03 08:31:32 W krakowie sa serwisy wielomarkowe a na rakowickiej taki wlasnie
... witam Czytam posty i nadal nie wiem gdzie podjechac z Ravką.. od jakiegoś czasu sie dusi, nie ma mocy. moze być filtr paliwa ale może być zawór EGR np .. a teraz doszło do tego jakieś dziwne rzężenie.. nie wiem jak to opisac bo zupełnie nie znam sie.. ale przy zapalaniu i ruszaniu miałam wrazenie że rura wydechowa sie urwała, spadła..? i te obroty.. od wczoraj na jałowym biegu toyotka sie trzesie jak na kanale podczas sprawdzania zawieszenia;( .. Panowie poradzcie gdzie podjechac aby sprawdzić co to jest? nie pali się żadna lampka kontrolna.. wiec moze to awaria nie związana z silnikiem? bo on chodzi równo.. prócz tego telepania w kabinie.. NIe chce do Anwy.. bo straszne mam doswiadczenia jak i serwisowe i kasowe.. Pozdr G quote] |
Goskaw Toyota Rav4 Kraków | 2012-07-07 13:04:02 Wracajac do serwisu na Rakowickiej 7 Q-Serwis..byłam i mogę powiedzieć że na pewno pojadę tam z kolejnym problemem (jeżeli taki sie pojawi.
mają komputer do Toyoty, rosądni mechanicy i nie narzucają nic jak w serwisie autoryzowanym..sprawdzą, powiedzą, mozna z nimi wręcz sprawdzać
a mnie sie ravka dusiła,brakowało mocy przy obrotach 2-3tys, czasem jechała świetnie.. co prawda nie wiem na ile filtr powietrza ( czarny już! i nie wymieniany od 2010w ASO).. i filtr paliwa miał coś wspólnego z tym duszeniem ale na pewno doceniam że nie byłam naciągana na wymianę przepływomierza powietrza.. zobaczymy za jakiś czas, błąd był :Cz. Masy Przep. Powi P0100 i Obwód Temp. Powietrza Dolotowego P01100.. nie pokazał mi sie natomiast nigdy bład Check engine Pozdrawiam |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2012-07-21 08:19:49 Ja mam kolegę który zjadł zęby na toyocie , jeden z lepszych mechaników w Polsce ,związany z toyota od ponad 15 lat.
Zna najnowsze modele w razie czwgo piszcie |
Goskaw Toyota Rav4 Kraków | 2012-11-20 07:36:50 Witam!
Cromm wspominasz o koledze co jest jednym z lepszych mechaników.. mam problem z mocą w Rav4 z 2004 i szukam serwisu lub osoby do ,której warto pojechać. Moze cos poradzisz? Pozdrawiam |
infek ![]() Kraków | 2016-01-20 07:07:58 Odgrzewam trochę wątek, bo szukam ASO do obsługi mojej Avensis. W sensie słyszałem, że rozpiętośc cenowa jest znaczna jeżeli chodzi o te same usługi. Może ktoś miał doświadczenie w tym zakresie? |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2016-01-20 09:17:00
|
cezaryy90 Polska | 2016-01-20 13:38:57
W Krakowie autoryzowany serwis Toyoty znajdziesz w salonie ANWA. Ja mam dobre doświadczenia z tym serwisem, więc mogę polecić. Trochę informacji znajdziesz na tej stronie http://www.toyota.anwa.eu/serwis.tmex - można tu omówić się na konkretny termin. |
lukas317 Kraków | 2016-03-12 17:14:05
Anwe to omijaj szerokim łukiem, jak niechasz zostać naciągnięty na kasę a i zwiedza u nich jest trudno. Kierownik serwisu nie wie czy auto jest wyposażone w isofix, za założenie tempomatu liczy 6k wymyślając dyrdymały. Tak, że odradzam. Też szukam serwisu w Krakowie Toyot, ale jest problem te auta się nie psują więc i mechaników jest mało lub w ogóle. ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2016-03-12 20:57:54
W zaleznosci od modelu montaz moze potrwac od 2 godzin do 8 w zaleznosci jak sie kto przylozy i ile trzeba elementow dolozyc.Jezeli np trzeba wymienic kierownice i zwijacz to Pan kierownik nie moze ci powiedziec Panie kup se pan na Allegro bo by go z roboty wylali , tylko wycenia po kosztach nowych czesci. Wiec sie nie dziw i nie psiocz na serwisy i na ludzi tam pracujacych bo oni tam siedza naprawde prawie za poldarmo i boja sie odezwac w sprawach niestandardowych z ktorych nie sa przeszkoleni zato moga i dostaja za kazda pierdole po premii.Ciesz sie raczej z tego ze jeszcze mozesz pogadac z kierownikiem ze jest ze jeszcze wytrzymuje psychicznie , ze ma odwage spojrzec ci w oczy mimo wszystko.Przeciez Ty tez mozesz byc tajemniczym klientem lub gosciem ktory nazajutrz wjedzie z Turbokamera i zmiesza go z blotem za nie jego winy.Wogole szanujcie dobrych pracownikow ASO tak szybko odchodza....
[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2016-03-12 21:01:27 ] |
lukas317 Kraków | 2016-12-12 19:07:03
Po pierwsze znali to auto bo go u nich robiłem, znali vin wiec i mogli sprawdzić zwłaszcza, że to auto zostało u nich na kilka dni.Wiec twoje tłumaczenie w zależności od rocznika itp itd jest nie na miejscu. Ja nie znając się na samochodach poczytałem fora, strony i dowiedziałem się jakie wersje posiadają łatwą możliwość założenia takiego tempomatu. Wersje te trudniejsze czyli basic panie specu nie musi mieć dokładanego pedału automatycznego gazu, czy automatycznej przepustnicy(informacja od kierownika anwy). W najgorszym razie, musisz połączyć odpowiedni piny przeciągnąć kabel do kierownicy kostki założyć taśmę i tempomat, dołożyć żaróweczkę na desce roboty na 8h lub więcej. Co do siedzenia za pół darmo, to mnie to nie interesuje, każdy wybrał swój zawód i jak mu źle niech idzie, gdzie indziej to nie czasy komuny, może mam jeszcze całować mechaników i kierownictwo, że łaskawie mi chcieli auto zrobić i dziękować, że kasują odemnie kasę za serwis? No odwagę po wciśnięciu kitu, to faktycznie trzeba mieć, nie dziwie się, że ludzie psioczą na ASO i nazywają ten serwis i ludzi tam pracujących wymieniaczami. Dobrych mechaników ASO - a są tacy? ja ich nie znam, ale poznałbym z miłą chęcią, a że szybko odchodzą mogę powiedzieć - nara. |