| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2003-06-05 12:40:05
Ja jako sympatyk Klubu i tak żadnej karty nie otrzymam Ale nie wydaje Wam się, że całą parę chcecie "puścić w gwizdek" ? Powiem krótko, jestem sympatykiem również Klubu Skody (bo mój syn jeździ Skodą Rapid) i byłem w ostatni weekend na zlocie Skody na Miedzianej Górze. Przyjechało 44 klubowiczów !! Czy na zlocie Espero kiedykolwiek było tyle samochodów ? Zlot trwał 3 dni i zabawa była przednia. Chciałbym kiedyś móc doświadczyć czegoś takiego również na zlocie Espero TUTAJ zdjęcia ze Zlotu Skody zrobione przeze mnie i przez syna. Może Lasombra wytnie tą wypowiedź, albo pozbawi mnie statusu Sympatyka Klubu Espero, ale jeszcze raz życzę sobie i Wam wszystkim, żebyśmy się kiedyś na podobnym Zlocie Espero spotkali !!! A karty klubowe ? To już tylko powinien być efekt końcowy ... |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-05 12:51:35 Dobra iwdze ze wasza reakcja jest niewspomierna do tego co zamierzalem!
ale oczywiscie my Polacy mamy chyba we krwii taka zaleznosc jesli sa prawa = to ja sie stad wynosze. ale jak chcecie, nie podobaja sie wam prawa to ich ine bedzie... ale jesli juz ma tego nie byc i bedzie oborto piniedzmi "klubowymi" i cos niedaj boze pojdzie nie tak to ja wtedy bede sie baaardzo glosno smial z was wszystkich... Ja uwazam ze podstawy prawne dodaja wiarygodnosci, pewnego spoiwa pewnego hmmm zabezpiecznia, no i pokazuja ze ten klub nie powstal od tak sobie i rownie dobre jutro pod adresem espero.of.pl moze pokazac sie techniczna informacja serwisu of.pl o wolnej domenie. ALE JAK CHCECIE JA TU TYLKO "SPRZATAM" Co do kart to ok wyprodukujmy 200 takich samych kart wyslijmy wszystkim bedzie ok, kazdy sobie podpisze . co do firm tez ok zajme sie tym. co d naklejek, zgadzam sie ze nie kazdy lubi naklejki na blende ale jesli ktos nalezy juz doklubu to nie moze byc tak ze jedni maja taka nakljeke druzytka, musi byc jedna ogolnie rozpoznwalana, i ja jestem przeciwko wprowadzaniu nowej naklejki ! |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-05 13:04:46 A ja razem z Bartkiem (tym od białych pasów przez środek) mamy taką naklejkę:
...i jest ona inna niż klubowa chyba... |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-05 15:05:00
Podzielam zdanie FGMa. A nawet bym poprzestał na pierwszych trzech punktach (przynajmniej na początku). Ad.1 i 2 - rzeczy oczywiste więc nie będę komentował Ad. 3 Taka naklejka to dobry pomysł. Mogła by być wielkości np. PLki, na przezroczystej folii, jakaś graficzka do tego. Nie karzdy chce oklejać samochód wielkimi nalepkami. Ja sam długo się wahałem czy zamawiać naklejkę klubową bo nie jestem wielbicielem oklejania samochodu. A tak będzie standardowa, niewielka oficjalna naklejka dla wszystkich klubowiczów, a jak ktos będzie miał ochotę to będzie mógł sobie nakleić dodatkowo jakąś inną. Jako przykład może posłużyć Łukasz G. A teraz odnośnie klubowiczów i sympatyków. Widzę, że zaczyna się to powoli wymykać spod kontroli. Nie formalizujmy tego za bardzo. Po prostu osoby które wcale się nie udzielają (lub bardzo mało) przesuńmy do sympatyków, a reszta zostanie klubowiczami. Do nowych - nie bójcie się, jak ktoś jest aktywny szybciutko dojdzie do 100 postów. |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-05 15:13:40 Ponawiam pytanie
|
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-05 19:38:49 Martinezz moze i by sie dalo...
Dobra Panowie rozmowy nie bylo.. ja mam was troche juz dosc a wiecei dlaczego ? jestescie niezroganizowani, zorganizowac sie nei chcecie, jak jest ZLot, i Napis przez dwa miesciace na gorze forum "ZLOT OGOLNOPOLSKI" to przyjezdza warszawa i to tez niezbyt licznie.. ja juz nic nie mowie nic nie robie bo nawet jak powiedzialem cos o naklejkach to mi zaraz udawadniacie ze sie myle.. para w gwidek? nie ma psrawy tylko ja trzymam gwizdek i nie mam zamiaru dmuchac, bede zajmowal sie strona, forum moderowaniem postow, adminowaniem storny i tyle... nie oczekujcie ode mnie wiecej, juz mi troche zbrzydlo proszenie was o rozne rzeczy zeby tylko po tem dostac psychicznie po dupie... nie chcecie miec statusu, ok!! nie chcecie miec legitymacji, tez ok! tylko nie wiem jak to bedzie toczyc sie dalej bo wszystko z czego korzystacie, wszystko co widzicie i znacie pod nazwa Klub Espero ( nie ujumjac nic z pracy poprzedniego admina Adama- bo mowie o moejj stronie i mojej robocie z forum motonews itp Adam nie obrazaj sie) stworzylem ja albo przynajmniej zainicjowalem i dblalem zeby sie krecilo... gdyby nie moje starania i klotnie dalej bycie mieli mala stronke z dwoma artykulami, forum na nethit.pl gdzie jak wpiszesz w necie nethit klub espero to ci wyskauje sex jakis tam... A teraz keidy probuje wciagnac to wszystko o stopien wyzej to wszyscy na nie... bo legitymacje nie takie, status to niby po co ? zeby drukowac i podcierac sie jak papiru nie bedzie?? a wogle znizki to po co klubowe , przeciez kazdy ma swoje male znane mu zakladziki i wlasnego Zdzisia badz Adasia ktory mu to zrobi darmo... A zloty?? Zlot Espero? - pusta nazwa, jak odbywa sie wawie to przyjezdza warszawa, na slasku jest slask a jak jest ogolnopolski to przyjezdza warszawa... super i cale 11 (chyba) samochodow... ciekaw jestem ile bedzie na zlocie pod czestochowa?? 15 ? jak zaszalejemy to 16... Jestesmy klubem nadmuchanym przyjmuje noweych czlonkow , owszem ale keidy widzac post na temat rozroznienia chce to rozroznienie ludzi w klubie wprowadzic to sie na mnie psy wiesza... po prostu super... *******Dobra moze wszystko to co napisalem , napisalem pod wplywem zlosci a raczej zniechecenia... ale tak sie wlasnie czuje ****** PS PRZEPRASZAM ZA LITEROWKI !!! PISZE SZYBKO JESTEM INFORAMTYKIEM I NIE ZWAZAM NA TAKIE RZECZY NIE MUSICIE INFORMAOWAC NA PRIVA ZE WAM SIE MOJE PISMO NIE PODOBA !!! WIEC PRZEPRASZAM ZEBYM NIE MUSIAL CZYTAC LISTOW JAK TO WAMS IE MNEI TRUDNO CZYTA ---> wniosek nie czytajcie PS2. Ciekaw jestem co zaraz mi napiszecie, ze pienaicz jestem, ze przesadzam itp itd... albo inaczej ze niby dobrze mowie ale jednak mi cos nie wychodzi.. ciekaw jestem na serio.. bo ja lubie was czytac po nocach. PS3. WSZYSTKO CO NAPISALEM < NAPISALEM POD WPLYWEM EMOCJI, wiec prosze zweryfkowac tresc postu pod tym wzgledem... |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-06-05 20:37:42 No więc tak:
Lasombra jest młodym, energicznym i bardzo ambitnym człowiekiem ale faktycznie czasami ma bardzo wzniosłe priorytety które nie tylko was ale i mnie troszkę szokują i przerażają - ale to dobrze - jakby człowiek nie miał marzeń i nie dążył by do ich zrealizowania to stał by w miejscu i gówno by z tego było... Czasami potrzebna jest taka osoba która nażuca tępo innym - taki motor napędowy dla wszystkich maruderów... Z drugiej zaś strony faktycznie ten cały Klub to troszkę śmiechu warty jest... klub liczy chyba 150 członków (nie pamiętam dokładnie), a jak jest Zlot Ogólnopolski to przyjeżdża 10 samochodów i tylko z Warszawy - zajebiście... Rozumiem że większość Zlotów tu właśnie w Wawie się odbyła (w końcu to my byiśmy ich inicjatorami), ale jak był Zlot w Rudnikach pod Częstochową to 1/2 to byli Warszawiacy... a gdzie reszta? Cholera - wystarczy spojrzeć na tych ludzi co Skodami jeżdżą! Andrzej wrzucił fotki z ich Zlotu - to dopiero był Zlot... a u nas? Jak Lasombra już wyrzej wspomniał - pojawia się topic na temat Zlotu i odzywa się raptem 5 osób... extra Ciekaw jestem ile osób będzie teraz na Zlocie w Krakowie? To taki Klub siedzących przed komputerem bo codziennie pojawia się po 20 nowych wątków w kółko powtarzanych - aż nie nadążam tego czytać... |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-06-05 21:32:09 Spokojnie Lasombra, troszkę luzu.
Może nie rzucajmy się od razu na głęboką wodę, spróbujmy małymi kroczkami. Na początek można wykupić domenę i mimo wszystko wprowadzić podział na klubowiczów i sympatyków. Po raz kolejny powtarzam - NIKT NIE CHCE DZIELIĆ KLUBOWICZÓW NA LEPSZYCH I GORSZYCH. Przykład podany przez Lasobrę o napisaniu 100 postów był jak mi się wydaje tylko propozycją, którą można przedyskutować. Zresztą jak ktoś się zapisuje do klubu to chyba po to żeby uczestniczyć w jego życiu, a nie tylko dla, bo ja wiem szpanu.
Oj, nie przesadzaj. W końcu mamy demakrację i inne osoby mogą mieć swoje zdanie. Zjednej strony zarzucasz nam brak zorganizowania i tego typu rzeczą, ale jak ktoś rzucił propozycję nowej, ostatecznej formy naklejki na którą jak sądze zgodziło by się więcej osób obrażasz się. Nie bądźmy dziećmi
Nie chcę być nie miły, ale na początku mojej bytności w klubie część Warszawiaków narzekała właśnie naCiebie, że nie wpadasz na spotkania odbywające się w Warszawie (a więc tam gdzie mieszkasz). Należy najpierw spojrzeć na swoje zachowanie a dopiero potem krytykować innych. Choć jak mam być szczery to masz całkowitą rację w tym co napisałeś. Do takiej a nie innej odpowiedzi sprowokował mnie styl w jakim to napisałeś - jesteście be, zabieram zabawki i idę do domu.
Spokojnie. To tylko ożywiona dyskusja. Trudno żeby zawsze była całkowita zgodność. Część osób po prostu opacznie zrozumiała niektóre wypowiedzi.
Cieszę się. A co mam zrobić, żeby wcielić słowa w czyn? Mam nadzieję, że się Lasombra na mnie nie obrazisz. Z wieloma twoimi postulatami się zgadzam. Trzeba uszanować wolę ogółu, a tam gdazie jest ona zbyt niejasna podjąć autorytarną decyzję. Obym nie żałował tego co popisałem, też jestem ostatnio stasznie zakręcony i ostro poddenerwowany (oczywiście nie na klub i klubowiczów). Pozdrawiam, Marcin |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-05 21:35:50
milo ze mi to wywlekasz... kazda nieobecnosc na zlocie uzasadnaielm w nieskoczonosc, a w dodatku na zlotach prawdziwych nie bylem tylko chyba na dwoch bo reszta to byly spotkania klubowiczo a nie zloty. co do reszty to nic nie mowie, nie komentuje ja tu tylko sprzatam |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2003-06-05 21:43:34
I jaki jest tego sens? Juz ktos pisal, ze klubowicz nie musi sie koniecznie uczielac tak czesto na forum, bo sa chociazby jeszcze zloty, na ktore przyjezdza raczej malo osob. Poza tym wazne jest raczej to co sie pisze a nie ile. Wezmy za przyklad "czlonka klubu" Ciapka |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2003-06-05 22:22:37 Ale mnie chodzi tylko o to, zeby nie ustawiac jakichs barier od ilu postow zaczyna sie czlonek |
mikulasz Daewoo Espero Warszawa | 2003-06-05 23:19:01 Troszke niesmialo, bo jestem w klubie od tygodnia (Espero kupilem 2 tyg temu) ale tez chcialbym sie wypowiedziec. Przede wszystkim to co już się dzieje jest super sprawą i chwała wszystkim którzy się do tego przyczynili. Odkąd odkryłem, że taki klub jest od razu ustawiłem espero.of.pl jako moją stronę główną i wchodzę nań codziennie. Co do podziału na członków i sympatyków to chyba trochę chybiony pomysł. Wydaje mi się, że albo się jest członkiem, albo nie. I wcale nie powinna o tym decydować ilość postów, bo ja piszę tylko wtedy gdy coś mnie zainteresuje, albo gdy mam jakiś problem. Tak myślę. Członkostwo powi8nno się wiązać z korzyściami (możliwość uczestniczenia w forum) ale też i z obowiązkami np. regularne opłacanie składki na działanie stronki, czy potrzeby zlotu. Co do naklejek, to uważam, że jest to świetny pomysł, bo daje to poczucie pewnej wspólnoty, ale jestem za naklejkami bardziej dyskretnymi. Taki głos z resztą już wcześniej padł. Legitymacje niekoniecznie. Wystarczy chyba naklejka. Sorki, że się rozpisałem. Pozdrawiam. Mikołaj |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2003-06-05 23:54:38 Muszę przyznać, ze Lasombra wszedł mi trochę na ambicję Jakoś tak się poczułem głupio, że nie chcę sobie nakleić naklejki (choć rozważam taką propozycję). Nie wiem, czy jestem aż takim zapaleńcem Tak jak Ty Lasomra, uwielbiem czytać posty, choć nie wszytkie... No i chcę się z Wami spotkać! Chę Was poznać osobiście! Bo jesteście fajnymi ludźmi Espero nas w pewien sposób połączyło, ale oprócz tego mamy mnóstwo innych zainteresowań i o nich rozmawiamy Choć - jak już napisałem wcześniej - podpisywałem się raczej nad pozostawieniem takiej formy klubu to jeśli będzie taka potrzeba wchodzę do nowego klubu, że tak powiem "całą gębą" PS. CZY NAPRAWDĘ UDA SIĘ ZROBIĆ ZLOCIK W KRAKOWIE? I DO WETERANÓW: JAK COŚ TAKIEGO WYGLĄDA? ... i niech to będzie na moim wolnym tygodniu, proszę |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-06-06 13:26:48 nie skomentuje...
i mam juz powoli dosc tekstow "wylujuz" "spoko" a za "walerianke" to powienienm.... "- zajmij się stroną -" dziekiuje, bardzo dziekuje ze mi to umozliwiasz, och jakis ty wspanialomyslny... i dziekuje ze sugerujesz mi ze nie szanuje was robiac literowki... a ja , zebys sie nei obrazil, chce ci powiedziec ze zawsze cholduje tresci przekazu a nie formie ... staram sie zeby jesli o tekst pisany i mowiony wazniejsza byla tresc a nie forma.. ale kazdy inaczej na to patrzy.. jak ktos nie ma nic do powiedzenia nawet opis pogody jest w stanie ubrac w piekne i niezwykle przemyslane slowa. |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2003-06-06 20:37:00 Wieje chłodem...
... boję się czy nie będzie tu jakiejś burzy snieżnej |