[126] czyszczenie głowicy i tłoków - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do czyszczenia to ropa i później wrząca woda by spłukać i później wytrzeć ładnie- schodzi i nie jest tłuste (no może troszeczke ) A do polerowania kanałów to kamienie i takie szity to złe jest, twarde i niszczy kanał. Polecam szmatkę ścierną na np. śrubie nacietej wzdłuż (tak by zmieściła się tam ta szmatka) owinąć ze dwa razy by ciasno wlazło w kanał i na wiertarke- efekty są natychmiastowe.

Efekty

Może to nie ewerest marzeń ale szmatka ma ziarnistośc rzędu 120-240 więc aby było lustro to zostają paluszki i papier wodny.

Krzemowy do czego ty mnie zmuszasz ;p
DAWCY niezły pomysł z tą śrubą, chętniewypróbuję , dzięki

Pewnie chodzi Ci o włókninę. To może jeszcze podpowiem, że takie "ściereczki" występują w bardzo różnych gradacjach więc bez większych problemów można dostać i takie które mają gradacje 1000-1200 więc do lustra jest już coraz bliżej

Cytat:
2008-05-10 18:26:53, Drag-On pisze:
Pewnie chodzi Ci o włókninę. To może jeszcze podpowiem, że takie "ściereczki" występują w bardzo różnych gradacjach więc bez większych problemów można dostać i takie które mają gradacje 1000-1200 więc do lustra jest już coraz bliżej

Hehe być może, ale zawsze jak sobie robiłem to raczej kończyłem papierem (ok 2000) bo mimo wszystko ścierka (czy jak kto woli włóknina ) zostawiała poprzeczne rysy a paluszkiem już robiły się wzdłuż (bez skojarzeń)

Ja tylko podpowiadam zawsze to trochę mnie roboty palcami choć dla najlepszego efektu oczywiście będzie trzeba nimi popracować.