MotoNews.pl

[Wydech] - inny tłumik i różne przeróbki - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a gdzie to można kupić??
bo jakoś nie widzę

no napisalem do niego maila i czekam na odpowiedz. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

pewnie zacznie przepraszać za niedociągnięcia...... ja i tak będe polował na tego klijenta co ma wydech ultera.....

Takie coś dostałem :

Szanowny Panie
Wszelkie informacje na temat sportowych tłumików TEKLA Motorsport znajdują się na zaktualziowanej stronie www.tekla-motorsport.1000lecie.pl Podany jest pełny asortyment, sposób zamawiania i odbioru jak również cennik, który nie podlega negocjacji dla klientów indywidualnych nie objętych zniżkami klubowymi jak np. Centomania.
Odbiorców hurtowych zapraszam do odrębnej negocjacji zniżek.
Pozdrawiam
TEKLA Motorsport
www.tekla-motorsport.1000lecie.pl
tekla-motorsport@wp.pl
Tel. 0-501-930-643

Ja dostalem odpowiedz na moje pytania:"Szanowny Panie
Po ostatniej modernizacji lini produkcyjnej wyroby TEKLA Motorsport maja podwyższoną wytrzymałość, udzielamy rocznej gwarancji ( w tym okresie tłumik na 100% nie będzie miał żadnej dziurki ) obliczana wytrzymałość to około 3 - 4 lat w zalezności od intensywności użytkowania samochodu - oczywiście jeśli ktoś mało użytkuje autko w zimie żywotność układu będzie większa.
Tłumik posiada certyfikat PIMOTu więc Panowie z przeglądu nie mają podstaw do kręcenia nosem.
Nie potrzebna jest żadna adaptacja układu wydechowego - tłumik pasuje w miejsce tłumika orginalnego.
Koszt tłumika z bonifikatą członkowską 115 zł ( tłumik można odebrać osobiście w Katowicach lub poprzez wysyłkę pocztą polską koszt dodatkowy 18 zł)
Co do sportowych filtrów mogę Panu zaproponować sportowy wkład do Poloneza w cenie 70 zł wkład pochodzi z firmy FILTROMEX opis na stronie www.filtromex.prv.pl - posiadamy go na pułce w chwili obecnej.
Oficjalna strona TEKLA Motorsport www.tekla-motorsport.1000lecie.pl
Pozdrawiam"

Chyba sie skusze bo moj tlumik sie "konczy"
Jakies rady Panowie? warto nie warto?

Cytat:
Tłumiki TEKLA Motorsport produkowane są z najwyższej jakości stali aluminiowych

a co to jest stal aluminiowa? może nie jestem wybitnym metaloznawcą, ale jak dla mnie, stal, to stop żelaza i węgla, a aluminium, to aluminium

Cytat:
Przepraszamy za niską jakość zdjęć w przyszłości postaramy się zaprezentować wszystkie tłumiki w sposób graficzny tak jak ostatni tłumik do Fiata 126.

powinni też przeprosić za słabą jakość wykonania tych tłumików, bo nawet na tych kiepskich zdjęciach widać niechlujne spawy i opalony lakier w środku końcówki wydechu, a ten ich "krystaliczny czarny lakier" jest "lekko" tu i ówdzie poocierany

Moim zdaniem, to jakiś szajs, który nie idzie nawet na giełdzie i goście szukają rynku zbytu gdzie mogą

[ wiadomość edytowana przez: BENY dnia 2003-04-23 15:17:31 ]

Mi napisal, ze tlumik do kanta to koszt 70zl... chyba sie skusze

Bylem przed chwila w sklepie
Tlumnik do mojego Poldka kosztuje 145 zl(fabryka) 90 (rzemioslo). Gdyby nie twoje watpliwosci Beny to juz bym chyba zamawial " Tekle", a tak to sam nie wiem czy warto sie skusic.
Jeszcze to przemysle ale jak sie zdecyduje to zostane klubowym "krolikiem doswiadczalnym" w tej materii

UWAGA UWAGA

Zamowilem! Raz kozie grzanki!
Bede krolikiem doswiadczalnym
Relacje na biezaca zostana umieczone na lamach Forum
Trzymajcie kciuki, a jakby co to... chyba pomozecie?

zobaczymy! Prosimy o wnioski i spostrzeżenia na bieżaco

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Paczka z tlumikiem juz do mnie zostala wyslana wczoraj. Nie moge sie doczekac bo nie wiem czy zrobilem dobry interes czy umoczylem kase. Jak go zaloze i ktos bedzie chetny to zobaczyc lub posluchac to nie ma problemu. Narazie czekam jak na zbawienie bo chcialem jeszcze przed wyjazdem nad Hel go wymienic. Moze odwiedze tez Prezesa jak juz tam dojade i nie zgubie tlumika ...

Witam szystkich.
Barrrrrrrrrdzo napalilem sie na tlumiki Lorbi mam dokladnie na mysli model 1207, ale piszcie tez o innych modelach, nie kupie innego, lecz przed kupnem wole sie z wami naradzic. Prosze wszystkich uzytkownikow tlomikow Lorbi o szczegolowa opinie , jak i wszystkich pinformowanych.
Z gory dziekuje

polecam http://www.lorbi.republika.pl & http://www.tuning.ne.pl

Małem michela w poldku dosyć że nie zminiał brzmienia (nawet po założeniu środkowego tłumika michela) to szybciej zgnił niż fabryczny tłumik

Wszystko pięknie ładnie tylko, że jak pojechałem do znajomego tłumikarza przymierzyć podobny tłumik Ultera to niestety okazało się, że do Poldka to on po prostu nie wejdzie-był za szeroki i nie mieścił się między resor a zbiornik paliwa. W pionie takiego tłumika nie ma sensu montować bo pionowe dwie rury głupkowato wyglądają. Znalazł mi tłumik Ultera z pojedynczą końcówką, który mozna było dopasować ale jego cena mnie zmroziła-ponad 350 zeta i suma sumarum pozostałem przy serii.

sorki ale jak masz PN to zapomnij o tym tlumiku.

seru - ja mam ten tłumik ultera za 350zł o którym piszesz i powiem ci szczerze żadna rewelacja...oprócz chromu - nic specjalnego...
nie warto było tych pieniędzy....

Soyer PTK#554
Polonez 1,6 GLE Oricari + Lpg

[ wiadomość edytowana przez: Soyer dnia 2003-04-30 09:32:24 ]

mam srodkowy michaela (przelotowy, aluminiowany) w starym poldku (za 100 zl)
i po zimie 0 rdzy
a z rownoczesnie zalozonego tylnego PolmOstrow ( za 18 zl)
po zimie zlazla cala farba (po lecie byl spoko)
taki uklad jest przelootowy ale dosc cichy - i o to chodzi

po pierwsze pytam ponownie Czy ktos moze mi opisac doglebnie tlumiki Lorbi, nie chce tego tlumika do poltka tylko do espero?
bardzo prosze o rade

po drugie nie przemycilem reklamy, tylko ja umiescilem, nie pracuje dla Lorbi i nie dostaje grantow za te adresy

Witam szystkich.
Barrrrrrrrrdzo napalilem sie na tlumiki Lorbi mam dokladnie na mysli model 1207, ale piszcie tez o innych modelach, nie kupie innego, lecz przed kupnem wole sie z wami naradzic. Prosze wszystkich uzytkownikow tlomikow Lorbi o szczegolowa opinie , jak i wszystkich pinformowanych.
Z gory dziekuje

Cytat:
2003-04-29 15:31:42, cdj pisze:
nie chce tego tlumika do poltka tylko do espero?

a jak do espero to zapraszam na forum KLUBU DAEWOO ESPERO również w serwisie MotoNews.pl, napewno tam udzielą Tobie info