Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arturw Miłośnik FSO Peugeot 405/Peugeot ... Warszawa | 2004-10-14 16:26:17 To może wstawic potencjometr i nim regulowac napięcie zasilania pompki paliwa ? Wtedy wydatek ustawi się taki jak potrzeba. |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-10-14 17:55:32
niestety nie powrotny ma mniejszą srednice to widać nawet na gaźniku gdyż krócieć powrotu ma mniejszą srednice bo zasilanie ma 8 mm a powrót 6 mm (na 34ADF) a pamietam bo miałem problemy ze szczelnością własnie powrotu ze wsgledu na to ze wszystkie przewody mam tej samej srednicy |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-10-15 09:12:44
pewnie ze można |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-10-19 20:23:58
to ja coś nierozumiem
czyli powrót (przelew) ma umnie mniejsza srednice i nawet orginalnie jest przewód o innej srednicy ja aktualnie ma wszystkie przewody paliwowe na srednice dopływu (wzmocnione) a co zatym idzie na rurce powrotu miałem problemy z szczelnością to samo było przy baku |
![]() myk Miłośnik FSO Polonez Caro PLUS 2. ... Wrocław | 2004-10-23 19:55:03 Hej
Po tygodniowych testach z nową elektryczną pompą mogę powiedzieć że jest świetnie. Wykorzystałem starą pompę (na popychacz - po zdemontowaniu popychacza i zaworków). Robi teraz za przelew - tójnik. Maszyna chodzi OK, jak za mocno dołoże do pieca to się troszkę dławi - ale to pewnie za niski poziom paliwa w gaźniku i po regulacji będzie OK. Polecam to rozwiązanie - rano załączam pompkę - 5 sek i kręcę silnikiem i pali od pierwszego. Nie czekam aż benzynka naleci - bo juz tam jest. |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-10-24 19:33:27
witam w klubie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-12-27 16:42:44 ja tylko wramach przestrogi aby dbać o zawór iglicowy bo mnie wpadł tam mikroskopijny paproch i mometalnie benzyna zalewała cały gażnik wylewając sie przez filtr powietrza a w kolektorze robiąc małe bajorko z ilości oleju wywnioskowałem ze przez pierścienie przelało sie do niego ok 0.5 litra benzyny |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2004-12-27 21:10:21 To i ja się pochwalę. Założyłem elektryczną, membranową, sowiecką pompę paliwa ![]() ![]() |
![]() cwaniak Miłośnik FSO Fiat 125p kombi "Brzydgoszcz" | 2004-12-27 23:25:09 a ja mam u siebie zewnętrzną od poldka - trucka i jak każdy chyba z takiego rozwiązania jestem zadowolony, szkoda tylko, że mniej odpoczywa niz pracuje (lpg) ![]() |