Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Crit | 2003-12-05 09:50:18 apetyt rośnie w miarę jedzenia ![]() |
![]() tokairika MR2 warszawa | 2003-12-05 10:30:44
No niestety taka jest prawda. Jak kupiłem emerkę to mi się wydawało, że to najszybszy samochód świata ![]() ![]() Pozdrawiam |
Crit | 2003-12-05 13:28:12 Wstępnie już ustaliłem co i jak zrobić, jednoznacznie wynika z tego, że aby podnieść moc 3S-GE generacji II, czyli takiej jak większość zainteresowanych, wybiera się drogę w turbo, i tu proszę się nie bać, to bedzie soft turbo na około 0,4-0,6 gdzie skrzynia zostaje seryjna, silnik praktycznie też, trzeba kupić kolektor wydechowy i downpipe'a od wersji 3S-GTE do danego modelu auta i turbinę, sprawę ECU można rozwiązać albo poprzez ECU od turbo albo świnką, świnka ma tą dobrą cechę że w miarę dalszych zmian można samemu dopracowywać mapy paliwa.
Oczywiście można iść w system standalone ECU ale to duże koszta. Wynik uturbiania 3S-GE do wersji GTE przez przeszczepienie różnic daje bardzo dobre efekty przy niewielkich kosztach, spokojna jazda pozwoli na normalne spalanie, a zawsze będzie można docisnąć te jakieś 200 patataji ![]() Specjalnie nie pisałem o tym co wymieniać w miarę dalszego podnoszenia mocy bo to ogromne koszty a i tak większości więcej koni nie trzeba. A maksymalny moment będzie zaraz po przekroczeniu 3000 obr co napewno wiele osób ucieszy ![]() Jako alternatywa są możliwości kupienia zestawów turbo dedykowanych ale to przy soft turbo ma małe zastosowanie z racji ceny. Oczywiscie wiem że dostanie kolektora, turbiny i ECU z rozbitka nie bedzie łatwe ale napewno możliwe. Dla twardzieli z kasą polecam bez turbo na początek ale za to 3S-GE generacji 4 czyli popularnie zwany BEAMS VVT-i, ten odrazu ma 200 koni i wielką przyszłość, ale cena naprawdę dla twardzieli, kompletny zestaw do przeszczepienia do MR2 czy Cariny to koszt 5000 $ (nowy motor i wszystko co potrzebne, praktycznie tylko poskładać). Skrzynia Cariny GTI wytrzyma nawet 300 koni, ale nie pałowanych co skrzyżowanie, więc jeśli ktoś chce docelowo dojść np. do 250 koni i cieszyć się bez ograniczeń, to bedzie potrzeba skrzynia od 3S-GTE w wersji minimum 225 koni, można zamontować sobie skrzynię z 4x4 i mieć fajową carinkę ![]() tokairika to Ci sie spodoba, chłopaki pałowali się aby z wersji 156 koni zrobić 175 koni, i dali sobie siana, kupili nowy motor i to jest sesja zdjeciowa ![]() Swap II na IV silnika 3S-GE Tutaj znajdziecie poprawioną tabelę silników, są tylko wersje S ale to nam wystarczy ![]() Tabela silników S |
![]() tokairika MR2 warszawa | 2003-12-05 16:55:47 Crit, dzięki za elaborat ![]() ![]() ![]() A teraz konkrety, ile muszę kaski przygotować by zrobić soft turbo domojej emerki?? Co wymienić, co dokupić, itp, itd...... Pozdrawiam |
Crit | 2003-12-05 18:04:37 |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-12-05 20:51:09 Patrzac na dane silnika wolnossacego a turbo to roznica jest bardzo kuszaca,mam na mysli wartosci momentu przy niskich obrotach.Mam w domu dodatkowy silnik od MR2 w doskonalym stanie i teraz nie wiem czy robic tam przerobki ,czy tez szukac innego silnika juz z turbinka.Przez moment mialem zamysl zeby lekko doladowac silnik podtlenkiem bo cenowo jest chyba lepiej ale teraz kwestia zakupu samego gazu.Wiadomo ze turbo jest dostepne w kazdej chwili bez ograniczenia a podtlenek kiedys sie skonczy.
Na dzien dzisiejszy jestem sklonny wsadzic silnik 3S-FE z racji lepszego przebiegu momentu i dobrej elastycznosci a z drugiej strony kusi mnie chec podkrecenia oryginalnego silnika 3S-GE z nadzieja na uzyskanie lepszych parametrow. Czuje jednak ze turbo bedzie dosyc trudne do zdobycia ale postaram sie zrobic jednak maly rekonesans i dowiedziec jak to wyglada na prawde |
![]() Marcinos TOYOTA DRIVER Supra MkIV Turbo/ Ca ... Warszawa | 2003-12-05 21:07:36 Ja wymieniam turbiny na pojedyncza duza ( T4=650 KM), tylko nie wiem czy moje pasuja do takiego silnika. ![]() |
![]() Marcinos TOYOTA DRIVER Supra MkIV Turbo/ Ca ... Warszawa | 2003-12-05 21:15:13 taką MR2 mozna podkrecic do 250 KM spokojnie ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-06 00:13:03
Tak,włóż może wtedy moglibyśmy się pościgać.Gdzie jest te 158KM w porównaniu z moimi 133KM,nawet Peugepot 405 Mi-16 160KM niedał rady(szedł prawie równo).Może ja mam więcej niż 133KM,albo te GTi mają po 120KM(może przez LPG).Ani Carina GTI , ani carinus niedali rady,a niesądze,żeby startować nieumieli,a nawet jak nieumieli,to mogli potem nadgonić.hmmm...sprzęgło?no tak(już nienajlepsze mają),ale różnica w osiągach była ogromna... |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-06 00:22:25
moja jest niezwykła,bo niema kołpaków ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-12-06 00:26:18 ] |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-12-06 13:16:12 Z tego co pamietam podczas wyscigu to tylko start uratowal faworyta bo pozniej szedl rowno z nami.Moc nie ma tu zadnego znaczenia,moment jest odpowiedzialny za przyspieszenie.Nigdy nie lubilem katowac silnika na wysokich obrotach dlatego nie robilem do tej pory wyscigow.Ten w skarbimierzu to byl moj pierwszy ze startu zatrzymanego,poniewaz dotychczas wszystkie proby robilem z Konradem (w sumie 2) bedac juz w ruchu.
Trening czyni mistrza,jeszcze nic straconego. |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-06 14:07:38 co tu ma start do rzeczy jak myśmy startowali raz z rozbiegu,chyba z 5km/h,pozatym wielokrotnie z konradem też startowałem kiedyś i wcale nie ze startu zatrzymanego.Powiem tak,kończąc ten temacik.Poczekam aż nauczycie się startować,a potem się zmierzymy,przecież GTi musi być szybsze od GLi,bo co to za GTi.dzięki za to crit,że doceniłeś moje umiejętności startowe ćwiczone kilka razy w tygodniu.Kiedyś dojde do perfekcji(chyba).następnym razem dam wam fory ![]() PS.może szłem z wami równo,bo cały czas do tyłu się niepatrzałem,skupiam się bardziej na obrotomierzu itd. [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-12-06 14:14:21 ] |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-12-06 17:19:41 Ja powiem tak:nie jestem zadowolony z przebiegu momentu w moim silniku dlatego zamierzam to przerobic.Nie zwalam winy za niepowodzenia na moje umiejetnosci bo wiem ze Faworyt ma lepsze osiagi. Gti jest szybsze jesli chodzi o predkosc max.i jazde na kretych drogach.Roznica w zawieszeniu sprawia ze mozna tym samochodem wejsc w zakrety z wieksza predkoscian niz zwykla carinka i wtedy roznica bedzie widoczna na pewno. |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-06 19:05:47
Wiesz v-max zależy od wielu czynników,ale jakieś 10-15km/h napewno pojedzie GTi szybciej.Różnica w zawieszeniu,którego konstrukcja jest bardziej skomplikowana rzeczywiście pozwala na szarże po zakrętach,a u mnie tył wyprzedzi przód(ale to nieraz fajnie idzie cały zakręt bokiem przejść,jak na tył napęd ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-06 19:20:43 to moja szła po wodzie,bo gdyby nieszła to... ![]() tzn.jednym kołem po wodzie [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-12-06 19:22:24 ] [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-12-06 19:27:58 ] [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-12-06 20:01:43 ] |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-12-07 19:18:46 Pilnuj kolego samochodu zeby Ci nie skroili silnika.Sam chetnie bym go zalozyl do swojego samochodu ![]() |
![]() RobertR Celica GT Warszawa | 2003-12-07 23:03:53 Ale się OT zrobił. A pomyśleć, że się chciałem tylko zapytać o .... No właśnie o co ![]() -- r |