DZIAŁ ---- CALIBRA - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ludziska! normalnie nie wierze! co sie stalo z naszym dzialem Cali?!spadlismy na samo dno!odezwijcie sie cos,nic ciekawego o naszych bryczkach niema do powiedzenia?niemozliwe bo to autka ktore maja swoj wlasny charakter.

A więc mam 3 pytanka

1. Czy przy elektrycznym dachu po prztrzymaniu klawisza nie powinien się sam do końca zamknąć ?

2. nie moge zaprogramować szyby kierowcy aby przy przytrzymaniu klawisza sama się domkneła, otwieranie po przytrzymaniu dzziała poprawnie, szyba prawa zamyka i otwiera się automatycznie po przytrzymaniu i puszczeniu klawisza, a kierowcy nie chce się domknąć sama, czy to normalne czy mam coś trafionego, co to może być ?

3. ile może kosztować szyber (oryginalny) bo u mnie się zlekka rozpadł tzn. prawe ścięgno czy zembadki (nie wiem dokładnie co tam siedzi) zerwało mi się i tylko lewa strona mi zamyka i otwiera cały szyber, a przy prędkości 190 km/h lekko uchyla mi się lewa strona bo nic ją nie trzyma. (szyberek mi się rozpadł po wizycie w poznaniu jak ko domykałem to było słychać małe sruuu.

Jest do kupienia Callibra Turbo po wypadku.Nasz znajomy z klubu (Junix) miał dzwona ( przód ).
PZU wyceniło wrak na 9 tyś zł.
Dodam ze przód samochodu całkowicie zniszczony.Ale może kogoś z Działu Callibry zainteresuje.

Pozdrawiam

P.S.
Junix pewnie pojawi się na zlocie w Toruniu,ale raczej jako pasażer w innym samochodzie.
Namiary na Junixa junix@plusnet.pl

Cytat:
2004-06-16 11:46:46, GSI pisze:
Jest do kupienia Callibra Turbo po wypadku.Nasz znajomy z klubu (Junix) miał dzwona ( przód ).
Dodam ze przód samochodu całkowicie zniszczony.Ale może kogoś z Działu Callibry zainteresuje.

Pozdrawiam

P.S.
Junix pewnie pojawi się na zlocie w Toruniu,ale raczej jako pasażer w innym samochodzie.

PZU wyceniło, a ile On chce ? który to jest rok i co dokładnie dostało ?

Cytat:
2004-06-16 11:46:46, GSI pisze:

Pozdrawiam

P.S.

Szkoda fury...taka ładna była...i szybka
Grunt, że Junix cały

dostał centralnie w przód.
Dach słupki sa całe.

A oto zdjęcie samochodu.

Calibra Junixa

Junix jest cały.I to najwazniejsze.

Nieciekawie to wygląda ale lewa podłużnica napewno jest ruszona i dach też chociaż na tej fotce tego niewidać, środkowy słupek też może być ruszony, szkoda autka

Jaki jest rozstaw śrub w feldze Vectry A?
Chciałbym kupić aluminiowe, ale brak mi tej najważniejszej informacji.
Z tego co widzę, to Calibra ma chyba takie same mocowania felg jak Vectra A.

Cytat:
2004-08-10 21:58:21, Bufi pisze:
Jaki jest rozstaw śrub w feldze Vectry A? Chciałbym kupić aluminiowe, ale brak mi tej najważniejszej informacji. Z tego co widzę, to Calibra ma chyba takie same mocowania felg jak Vectra A.

bufi
10 cm
szerokiej
drogi

Wszystkich posiadaczy tych wspaniałych opelków zapraszam na moje forum

No ładnie ja planuję zakupić calibre a tu słysze że lubią się rozbijać

Kolega z pracy miał dachowanie calibrą jakiś czas temu...

Cytat:
2005-02-12 14:17:30, MSJ pisze:
Wszystkich posiadaczy tych wspaniałych opelków zapraszam na moje forum

Reklamowanie innego forum na forum OKP nie powinno mieć miejsca.

Po za tym twoje forum (strona) bez urazy ale nie wiem czy utrzyma się, bo for calibrowskich powstaje co miesiąc pare i tak samo szybko upadają.

Ja w odróżnieniu od Marcela nie robie reklamy na głównym, tylko w tym wątku.
Miałem dobry adres i postanowiłem coś z tym zrobić. Narazie kilka osób od czasu do czasu coś pisze. Zobaczymy jak będzie

Witam.Słuchajcie mam do sprzedania licznik od calibry Turbo (prędkość do 280 km/h,obroty do 8 tyś),wszystko działa jak należy.Cena ok 230 zł.Jeśli coś to tel. 504174044 - Grzesiek.
Pozdrawiam.

Witam czy ma ktoś może schemat elektryki do Cali c20ne 92r ???

Cytat:
2005-03-26 19:32:48, Johnypl pisze:
Witam czy ma ktoś może schemat elektryki do Cali c20ne 92r ???

Mam gdzieś na dysku, jak znajdę to ci prześle

Szukam informacji jak sprawdzić czujnik obrotów wału korbowego w Calibrze z silnikiem C20NE. Poniewarz podczas sprawdzania błędów komputer wyświetlił tylko jeden nr 31 " Czujnik indukcyjny - brak sygnału prędkości obrotowej " w tym silniku jest tylko jeden w bloku na wysokości wału korbowego. Zanim kupię nowy chciał bym najpierw sprawdzić ten co jest zamontowany bo może problem jest gdzieś na kablach .

Czesc! To nie jest blad! On bedzie zawsze pokazywal ten blad przy wylaczonym silniku, dziala jak silnik jest uruchomiony

"""" 031 - Czujnik indukcyjny - brak sygnału o prędkości obrotowej (tylko przy włączonym zapłonie) """"

Pozdrawiam!!

Travol dzięki za informację ale teraz to już całkiem jestem głupi niby wszystko OK tak na elektronice jak i na mechanice więc dlaczego pali 16/100km ???

sonda lambda? mialem cos podobnego tylko ze wtedy wyskakuje jakis kod!!