Ile wytrzymuje kilometrow wasz silnik bmw bez remontu? - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hahahha, nie wkurzy bo wiadomo ze mase ludzi cofa, mnie sie to właściwie raz zdażyło, ale i tak facet sie dziwił że auto w fajny stanie Ale ogólnie to albo kupuje już z cofniętymi albo mam farta na małe przebiegi (tzn rzędu 200tyś)

przeciez wiadoma sprawa jest ze auto 13 letnie nie ma 130.000 przebiegu no moze sa wyjatki,ale my polacy czujemy sie lepiej jak mamy tak do 200.000.ja tam sie wcale nie balem tego przebiegu u mojej bawarki jest swietna i jeszcze 200.000 przejedzie jak ktos bedzie tak dbal jak ja no aldik jestes wyrozumialy w stosunku do mnie heheh

Ja przywiozłem bmw 735 automat z 1989 roku, miało coś ok 165/170 tyś przebiegu, dokładnie nie pamietam, no i to był prawdziwy przebieg, autko chodziło jak NOWE!!, to było niesamowite, przy 160km/h dałeś do dechy a w fotel wciskało! Czasami żal mi tego autka, było niesamowite! W automacie zrywał asfalt! I to był na pewno prawdziwy przebieg!

no to naprawde jestes szczesciaz ten rocznik i ten przebieg,ale przy takim silniku to nawet przy 500tys. nic sie niedzieje jak jest motorek zadbany.zobacz u mnie tez jest nie malo i nic sie niedzieje choc mowia mi zeby sprzedawac bo moze kipnac nie wiadomo kiedy bo maly silnik taki przebieg.co ty na to aldik???

No fakt, że taki mały silnik może mniej wytrzymać, ale to też zalezy jak jeździsz, czy masz gaz (zaraz sie Marcin wnerwi), jaki olej lejesz itp Jak chodzi rowno, dobrze ciągnie i nie bierze oleju to ja bym się nie martwił!
Ja w poprzedniej E32 miałem na liczniku 240 tyś przy sprzedaży i już np troszkę skrzynia biegów szarpała i nie chciał ciągnac tak jak powinien (co dopiero zauwazyłem przy nastepnym aucie - tym z 170tyś km), ale jak go kupilem chodził super a miał ok 210tyś i teraz nie wiem czy to wina gazu że się tak zmułowacił czy wina tej skrzyni. Ale ten co go kupi wymienił jakąś część z gazu i mówi, że o wiele lepiej ciągnie!

olej schell 10W40 taki byl lany niemczech i zadnego gazu bo to ... dla BMW mysle ze rok nia oblatam,a moze dluzej sprzedam i kupie taka jak twoja tylko 3 litrowke jest piekna mysle ze bedzie do mnie pasowala

Hehe może chcesz ode mnie odkupić A może ja pojeżdżę z rok i Ci odsprzedam Jeszcze nie wiem jak to będzie, narazie puściłem ogłoszenia ale to dla mnie będzie trudna decyzja

za 44900 to moze byc ciezko sprzedac 1995 rok :/

Ale wiesz jakie ono jest piękne! Moje mniami kochanie ki ki ki!

Do dnia dzisiejszego 332541km e-38 728iA/1995/ 2 właściciel/ olej valvoline syntetyk/jazda mieszana - miesiąc miasto/15 dni trasa/ z poważniejszych wydatków- wymiana sond lambda i wymiana fajek zapłonowych

w miom aucie mam licznik od 750 (280km/h) jest najechane 317 tys podobno mozna sprawdzic jaki jest prawdziwy przebieg widziałem taką płyte na allegro z takimi wlasnie kruczkami moze ktos wie jak to sprawdzic

moja e36 325 z 90r. ma przejechane 257tys km mieli kołami jeszcze na 3 biegu olej półsyntetyk niewiem na czym wcześniej bo zwieziona z niemiec

Cytat:
moja e36 325 z 90r

pierwsze słysze

Cytat:
2005-02-25 20:38:38, hz10 pisze:
pierwsze słysze

dopiero sie zdziwsz jak uslyszysz ze e36 sa nawet z 1989 roku ;] zobacz w katalogu online (model e36 318 i 325 byly juz w 1989)

ten katalog to jakaś lipa straszna bo ja mam serwisówke bmw i pisze wyraźnie początek produkcji 01/91

ja tez tak myslalem i napsialem juz tak na forum ale wszechwiedzacy marcin mnie wysmial...

powiem jeszcze ze osobiscie widzialem e36 z 1990roku ale 1989 juz nie

Tak samo jest z E34, wszyscy myślą że zaczęto produkcje w 1988 ale tak naprawde w 1987!

a e32 byly juz w 1985 jakby ktos nie wiedzial