Opony bieżnikowane?? - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie speed pro eco posiadam
natomiast kolega w carinie e posiada bieżnik tornado i tez mówi ze ok.

Cytat:
2004-03-27 15:00:43, Maciek_938 pisze:
Pozdrawiam

Jeff to Ty?

Cytat:
2004-03-28 20:09:52, t_kucyk pisze:
Cytat:
2004-03-27 15:00:43, Maciek_938 pisze:
Pozdrawiam

Jeff to Ty?

Tak,Maciek już nie jest Jeffem

Jeżeli chodzi o mojego nicka to zmiana nastąpiła już jakiś czas temu, lecz na motonews trochę się to przeciągnęło, dlatego dopiero teraz jest to wpełni widoczne... To tak trochę OT

Wracają do tematu to uważam, że do naszych aut to Speed Pro Eco jest najoptymalniejszym rozwiązaniem, gdyż Michelin od zawsze miał bieżniki naprawdę świetnej konstrukcji i miło jak producenci korzystają z jego osiągnięć, gdyż daje to nam gwarancję przynajmniej teoretyczną niezłej jakości opony. Naturalnie o ile miesznka gumy użytej w nadlewce jest dobrej jakości, lecz z opisu Jacka - Rejsa wynika, że to również stoi na dobrym poziomie.

Pozdrawiam

Odgrzewam temata bo chciałem zaprezentować mały test opon regenerowanych firmy PROFIL .
Z cyklu "felgą po asfalcie czyli sam sobie zdejmij oponę":

W prawdzie 13" na pełnym profilu niezbyt się nadaje do takich wyczynów ale może to przekona nieco tych, którzy mają przed oczami odklejający się bieżnik. W tym przypadku ślady tarcia były widoczne na ponad 3/4 bocznego profilu opon a w jednym miejscu była felga i kołpak lekko przytarte nawet . Dodam jeszcze że oponki leżą na dętkach. Kolejne testy już niedługo...

(Zaczne myślę od zawiasu i felg najmniej 15"... )

Nie no na to jak je traktowałeś to spisały się bardzo dobrze Zobaczymy jak będzie dalej, bo one są jednak jeszcze nowe, więc jeszcze bieżnik zdąży się odkleić

Tylko co ty piszesz Rejs, że masz pełen profil ? Przednie opony to Aquaspeed o rozmiarze 175/70 R13. Tylne to Barumki i tam masz chyba pełen profil.

Cytat:
2004-03-22 23:04:40, Maciek_938 pisze:
Cóż zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem, lecz niestety miałbym spore obawy jeżeli chodzi o jazdę na nadlewkach. Szczerze mówiąc wolę już kupić opony Courier, gdyż mają dobrą opinię, 2 lata gwarancji i pochodzą z koncernu Pirelli. Cena za sztukę rozmiar 175/70 R13 - 120zł...

Pozdrawiam

W hurtowni opon dodam, po 86 PLN za sztukę i mozna kupić bez kłopotu.

Cytat:
2004-07-25 13:36:44, Maciek_938 pisze:
(...)
Tylko co ty piszesz Rejs, że masz pełen profil ? Przednie opony to Aquaspeed o rozmiarze 175/70 R13. Tylne to Barumki i tam masz chyba pełen profil.

Oj tam czepiasz się, wiadomo o co chodzi - o to że wysokie są . 70 to prawie pełny, a w każdym razie duuużo za wysoki na wszelkie sprawnościówki i inne boczne szaleństwa na asfalcie

Cytat:
2004-07-25 14:03:15, Race_D pisze:
Cytat:
2004-07-25 13:36:44, Maciek_938 pisze:
(...)

Oj tam czepiasz się, wiadomo o co chodzi - o to że wysokie są . 70 to prawie pełny, a w każdym razie duuużo za wysoki na wszelkie sprawnościówki i inne boczne szaleństwa na asfalcie

Zgadza się nie są to niskie opony, ale pełen profil jest znacznie wyższy i jeździ się na nim znacznie gorzej.

No jak bym miał z przodu 165 na pełnym to prawdopodobne bym je wczoraj zdjał

Cytat:
2004-07-25 15:08:54, Race_D pisze:
No jak bym miał z przodu 165 na pełnym to prawdopodobne bym je wczoraj zdjał

Całkiem możliwe, gdyż obecnym już wiele nie brakowało

Odgrzeje stary temacik

Potrzeba mi 2 oponki na tyl (185/70R13), by zastapic juz letko zuzyte Debice Passio. Budzet nie pozwala mi inwestowac w nowe gumy, wiec zostaja uzywki lub bieznikowane. Czy cos sie zmienilo w jakosci bieznikowanych opon? Dodam jeszcze, ze jezdze raczej konserwatywnie (pomijajac fakt, ze moj poldek ostatnio nie ciagnie >120km/h) i jezdze glownie po miescie, wiec prekosci rzedu 80km/h.

Ja mam bierznikowane zimówki firmy KIEŹLINY.. jestem z nich bardzo zadowolony. teraz bedzie 4 sezon .. tylko problem z wywazeniem .. tylko dobry wulkanizator z dobra wywazarką..

opony bieżnikowane przez markgum - wielosezonowe / letnie sa bardzo śliskie i po roku czasu cały nadlany biżnik pęka. nie polecam. lepiej kupic dobre, świerze rocznikowo używki.

Cytat:
2006-09-04 09:53:14, tom_stm pisze:
opony bieżnikowane przez markgum - wielosezonowe / letnie sa bardzo śliskie i po roku czasu cały nadlany biżnik pęka. nie polecam. lepiej kupic dobre, świerze rocznikowo używki.

Za to fajnie piszczą

x

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-14 08:46:06 ]