Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-06-16 22:55:22 Kurcze ja chciałem iść na geodezje, ale u nas nie ma tlyko jest na AGH i na Politechnice Warszwskiej a to jest wpizdu dla mnie. No i wybrałem los transportowca ![]() |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-06-16 23:29:07 Geodezja jest jeszcze w Olsztynie
Sooop jest na geodezji w wawie mój ojciec tyz jest geodeta i dzięki temu, troche robót w polu sie jakis czas temu robiło ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-06-16 23:38:19 Ja przygladalem sie robocie mojego wyjka w niemczech jak wytyczał autostrady z betonu i płyte lotniska w Lipsku!!! Bajer. Takie instrumenty jakie oni tam mieli to w tamtym czasie polscy geodeci ogladali na obrazkach ![]() |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-17 00:12:07 A czy u Was na wydziałach też jest taki bałagan? Bo u mnie panie w dziekanacie potrafią zmienić zdanie o np. obowiązujących przedmiotach w przeciągu kilku godzin! Dziś za coś dostajesz punkty (ECTS), jutro okazuje się,że nic Ci się nie należy...
Paranoja! |
![]() onikaaa SYMPATYCZNY GOŚĆ Gdańsk | 2004-06-17 09:11:17 ...co do bałaganu ![]() ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-06-17 10:34:18
![]() Qrczę... qmple tego niesqmają |
![]() Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-06-17 23:22:48 A ja dzis nie zdałem egzaminu z informy ![]() ale niedlugo poprawa ![]() ![]() |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-06-17 23:44:19
Monika...geodezja jest piekna dziedzina, zaluj ze to juz koniec ![]() Btw. Bania pozdrawiam serdecznie, tez koncze 3 rok GiK'u ![]() [ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2004-06-17 23:50:33 ] |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-06-18 09:49:26
Z goedezji najbardziej podobały mi się zajęcia praktyczne w terenie. Pamiętam, ze na zaliczenie musieliśmy m.in. pomierzyć taki teren nad Wartą wraz z kawałkiem osiedla różnymi metodami i wszystko musiało się zgadzać co do centymetra. Odległości i różnice wysokości były spore. Ale musieliśmy naciągać, żeby to miało ręce i nogi i żeby prowadzacy nie mógł się przyczepić... Taaak... twórcza dziedzina. A jak fajnie oglądało się plażowiczki przez teodolit. Z łatą też trzeba zawsze było stanąć pomiędzy tymi najatrakcyjniejszymi ![]() ![]() ![]() Próbowałem nawet pracować jako inżynier budowy i... dziękowałem sobie i wykładowcom, że czegoś się tam na tej politechnice nauczyłem, bo inaczej na samym początku (kiedy dostałem do ręki teodolit i niwelator oraz 2 robotniqw i poproszono mnie o dokonanie pomiarów...) bym się zbłaźnił... O czywiście wiele zależy od wykładowców (którzy potrafią obrzydzić nawet najprzyjemnejszy przedmiot), ale mi geodezja kojarzy się całkiem dobrze ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-06-18 10:00:58 A miał ktoś z Was statystykę? To dopiero potrafi być horror. Szczególnie, jak prowadzi jakis dziadek, który każe korzystać z tablic matematycznych i przy logarytmach szukać cechy/mantysy i takichtam... W erze wszechobecnych kalqlatorów, komputerów...
Faaajny przedmiocik... "współczynnik koncentracji Giniego-Bortkiewicza", "wielobok koncentracji Lorentza", "moment centralny czwartego rzędu", "wskaźniki asymetrii"... Ale czad... to już wolę całkę powierzchniową i równania różniczkowe n-tego rzędu. To już teoria sprężystości jawi się jako sympatyczny przedmiocik. A wszystko oczywiście przez prowadzącego. |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-06-18 10:12:12 Statystykę zdawałem 4 razy ![]() ![]() |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-18 17:06:14 Ja niestety nie mam się czym chwalić. Nie zaliczyłem łaciny ![]() ![]() No to mam piękny wrzesień, bo łacina to nie wszystko... ![]() |
![]() onikaaa SYMPATYCZNY GOŚĆ Gdańsk | 2004-06-18 17:23:30 no to nie dobrze ,że z łaciną nie poszło , ja sama nie wiem jak u mnie z wrześniem będzie bo sesja dopiero dziś się własciwa zaczęła ,
a co do łaciny heh do końca życia chyba będę pamiętać ego mei mihi me me ,tu ti tibi te te , nos nostri nostrum nos nobis, vos vestri vestrum vobis vos vobis ![]() pozdrowionka i czymam kciuki ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-06-18 17:25:53 Brzmi i wygląda jak hiszpański ![]() Krychoo - kurcze stary szkoda, ze sie nie udał. Wrzesien nalezy do ciebie!!!! Bedzie dobrze! [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-06-18 17:28:43 ] |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-18 17:35:34 Hehe! Dzięki za słowa otuchy! Wiesz to co Ty mówisz czyli zaimki osobowe, to pikus ![]() Nie wiem czy mieliscie konstrukce ACI, NCI, CPA, CPP, różne cumy i inne bajery. Po prostu wypas! ![]() |
![]() onikaaa SYMPATYCZNY GOŚĆ Gdańsk | 2004-06-18 17:50:14 hhehe tylko mówie co mi się w pamieci wyryło na mur beton ![]() jeżeli dobrze pamiętam to było Accusativus cum infinitivo ,nomintaivus cum infinitivo ![]() ![]() ![]() pozdrowionka ![]() |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-18 18:05:24 O tak, tak! Są takowe konstrukcje! To jest przegięcie! Po co nam to? Czy my jesteśmy filologami klasycznymi??
Pozdrawiam serdecznie! |
![]() dorsio Puławy | 2004-06-18 19:45:12 Łacina to całkiem fajny przedmiot. A te wszytkie końcówki na długo zapadają w pamięć. ![]() |
![]() krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-06-18 19:54:38 Wiem,że to bardzo fajny przedmiot! Mimo tego,że przychodzi z trudnością, to go lubię. Lubię też panią doktor, która prowadzi te zajęcia,ale jest cholernie wymagająca.Poza tym wiele języków jest opartych na łacinie! Ale bez przesady! Podejrzewam,że jak zdam egzamin to będę mógł udzielać korepetycji z tegoż przedmiotu!
Pozdrawiam |