Przyciemnianie szyb. - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-09-12 13:40:20, jan_10 pisze:
Luz- dzwoniłem do firmy cktóra polecięłs niestety nie oklejają przednisz szyb.

mi okleili, z tym że wyraziłem swój upór i powiedziałem iż biorę na siebie ewentualną odpowiedzialność i nie będe na nich wymuszał zwrotu pieniędzy jeśli jakiś śmieszny policjant każe mi ją zerwać.

Ja wole miec jakis papierek... narazie zobacze jak sie sytuacja rozwinie to moze zrzygnuje...

Jak ci chodzi o to żeby słońce nie grzało aż tak bardzo przez szyby to może zdecydujesz sie na atermiczne szybki ze szrotu?

Ja miałem czołową białą i teraz wkleili mi tą właśnie atermiczną i słońce juz nie grzeje tak. Róznica bardzo odczuwalna dla mnie jest.

No ale pewnie ty masz atermiczne to co ja ci tu gadam

pozdrawiam

szczerze mówiac nie wiem czy mam atermiczna, i bardzo ważnym dla mnie czynnikiem bedzie żeby słońcne nie padało na pasażerów... Chyba najlepiej bedzie zmienic auta na takie z klima i wtedy okleic

[ wiadomość edytowana przez: jan_10 dnia 2006-09-13 12:01:06 ]

Zobacz z zewnątrz czy masz zielonkawą szybe, jak tak to masz atermiczną. Na czołowej powinno jeszcze pisać "trans... 75%". Patrzyłem sie na fotki Twojego auta i na wiek, tak na odległośc to nie masz atermicznych niestety.

Ja u siebie tylnie okleiłem folią z norauto-coś ok 35zł-jakaś przeciwsłoneczna itede.. Przednią wymieniłem za 120zł szyba(atermiczna z paskiem)+80zł wklejenie.

Kolega ma zamontowane wszędzie z tyłu te rolety przeciwsłoneczne i sprawuje sie to dobrze. Może o tym pomyślisz?

pozdrawiam

Mam zielone szyby.A oznaczenia mam takie "tempered (bodajże zanczy ze chartowan) GF E9 na przedniej i ibocznej i E6 na tylnich drzwiach i dalej.....

[ wiadomość edytowana przez: jan_10 dnia 2006-09-13 13:26:12 ]

Obojętnie czy będziesz miał atest czy nie to policja zabierze ci dowód rejestracyjny jak okleisz przednie szyby albo każą na miejscu zdjąć

Przednie boczne szyby powinny przepuszczać 75% światła. Tylko jak policja może to sprawdzić, że jest np. 50% a nie 75%? Chyba jednynie na oko

Cytat:
2006-09-13 17:26:22, addasiek pisze:
Przednie boczne szyby powinny przepuszczać 75% światła. Tylko jak policja może to sprawdzić, że jest np. 50% a nie 75%? Chyba jednynie na oko

Nie , maja specjalne mierniki , przystawia sie dwa "magnesiki" po obu stronach szyby i na wyswietlaczu pokazuje.

Dokładnie. Po ponad 5 latach śmigania samochodami z ciemnymi szybami, parę dni temu trafiłem na patrol, który zatrzymał mnie tylko i wyłącznie ze względu na szyby i wydech (jechali za mną). Panowie wyciągneli mierniki i wszystko mi posprawdzali. Przednie boczne okazało się, że mają 47% przepuszczalności, a tak naprawdę przyciemnione były najjaśniejszą z możliwych folii. Z ciekawości poprosiłem Pana Władzę o sprawdzenie przedniej czołowej (oczywiście nie przyciemnianej) i wyszło, że ma 73%. Tak więc wychodzi na to, że nawet jeśli policjant niema urządzenia pomiarowego, to jakiekolwiek przyciemnienie szyb folią powoduje, że ten wymagany próg jest przekroczony. Władza potwierdziła również, że tył to mogę sobie nawet zamalować farbą, a kwitek z zakładu który mi folie montowal, to tak jak Potryk napisał (chyba), mozna sobie zwinąć i wsadzić w d......
Dodatkowo, Panowie postanowili sprawdzić mi głośność tłumika (Ulter Sport) i wyszło, że jest o parę decybeli za głośny. na szczęście temat ten mi odpuścili....

U mnie w mieście się nie czepiają - chyba dlatego że kilku panów z komisariatu ma oklejone szybki że aż miło Ale za to w Słupsku mierniki w łapke i mierzą. Chyba lepiej odpuścić sobie temat oklejania bocznych z przodu - na cholerę dodatkowy stres. Ja sam miałem przez dwa lata oklejone auto z tyłu czarne jak smoła a z przodu delikatnie, no i muszę powiedzieć że tylko ładnie wyglądało bo w praktyce było kiepsko. Kiedyś wieczorem mało kobiety nie rozjechałem - skręcałem w lewo a babka przez pasy przechodziła. Kropił leciutki deszczyk. Ciemne szyby boczne zrobiły swoje. Wcale kobiety nie zauważyłem. Wieczorne parkowanie to koszmar, nawet w lusterkach bocznych guzik było widać. Jedyne wyjście wtedy to czujnik cofania. W tej chwili nie oklejam już szybek - w końcu się klimy dorobiłem Pozdro