[126]Nanoplex w FL-u ?? - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Regulator podcisnieniowy wyprzedza bardziej zaplon przy malym otwarciu przepustnicy (duzym podcisnieniu). W komorze spalania jest wtedy nizsze cisnienie i plomien rozchodzi sie wolniej - kazda czasteczka ma dalej do sasiedniej, a musza sie zderzyc zeby zaszla reakcja tak na chlopski, chemiczny rozum.

Wiec trzeba sie zapytac Mitroka czy zwieraja czujnik i czy przesuwaja czujnik na wale...

wg mnie agresywna jest na rozlaczonych kabelkach, a wnioskuje to przez to ze na pinie 3 zlaczonym z masa mam mniejsze stukowe , no ale nie wiem na 100%

Pin 3 zwarty do masy daje większe wyprzedzenie (jak dla małego obciążenia silnika)

takie jedno szybkie pytanie

zbierac kase na nanoplexa z wszystkim czy zakladac digitecha??
jak digitecha to ktorego STS-12 czy STR- 12 ??

auto przeznaczoen tylko i wylacznie do kjotesow :]

Cytat:
2005-10-25 20:47:12, comar pisze:
takie jedno szybkie pytanie zbierac kase na nanoplexa z wszystkim czy zakladac digitecha?? jak digitecha to ktorego STS-12 czy STR- 12 ?? auto przeznaczoen tylko i wylacznie do kjotesow :]

dobry aparat zapłonowy i str-12 przy mocno splanowanej sie przydaje

a mozna prosic jeszcze o jakies pare sensownych wypowiedzi???

Sensowna wypowiedz

[ wiadomość edytowana przez: Parnel dnia 2005-10-26 15:39:15 ]

czy może ktoś dać jeszcze raz te ch-ki różne dla różnych nanoplexów,- poniższy link nie działa

Cytat:
2006-02-09 12:55:35, snail pisze:
czy może ktoś dać jeszcze raz te ch-ki różne dla różnych nanoplexów,- poniższy link nie działa

Wykresy

Odkopuje, bo sprawilem sobie uzywany czujnik podcisnienia z EL-a i nie wiem, czy wszystko z nim ok. Bawilem sie z nim miernikiem i widze, ze jak nie jest podlaczony do niczego (nie ma podcisnienia) to juz jest zwarty. Tak ma byc?
Zawsze mi sie wydawalo, ze to dziala odwrotnie: "normalnie" jest rozwarty, a jak sie pojawi podcisnienie to sie zwiera.

potrzebna jest da podstawka z podcisnieniem do czegos konkretnego czy mozna miec zwykla?

Moze być zwykła. Odłącz tylko ten czujnik podcisnienia i zewrzyj styki we wtyczce jezeli chcesz miec wiekszy kąt wyprzedzania zapłonu lub pozostaw nie zlaczone dla mniejszego kąta.

odgrzebie ma ktos ten wykres charakterystyki?

Znalazlem wykresy - dla potomnych - Nanoplex - charakterystyka

Witam,
jeśli chodzi o NANOPLEKSY to jestem konstruktorem tych modułów dla firmy APE z Opole - sprzedawane od kilku lat pod symbolem APE 20FF. Mogę zaprogramować dowolną charakterystykę i dowolne ograniczenie obrotów lub też w ogóle zdjąć ograniczenie.
g.kopryna@itar.pl

To ja jestem gotów podstawić auto do testów
Bo u mnie po założeniu APE 20FF silnik ma problemy z odpaleniem.

Byłem jakiś czas temu w APE i gadałem z babką na temat tego modułu. Podała mi numer do jakiegoś gościa , który o tych modułach wie wszystko (pewnie do ciebie) ale zgubiłem gdzieś kartkę z nr. tel.

Bo ja bym był zainteresowany indywidualnie zestrojonym modułem pod mojego bąka.