VW Golf mk1 in progress / by marreq - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i ja tez moze podpatrze troche pomysłow, raczej u mnie chrom odpada, no ja zajmuje sie narazie blacharka bagarznik nieszczesny, o silniku nie mysle narazie, ale czekam z niecierpliwoscia na wyjazd
P.s
Robiles jakies fotki na .... podeslij mi na maila nomos@go2.pl thx

Marek zdaj jakąs relacje co zrobiles, bo chyba wsadziles 1.8 do golfa czyż nie tak? Moze jakąś fotorelacje zdasz?

delete

[ wiadomość edytowana przez: Marek dnia 2005-07-01 10:50:36 ]

Heh jakoś dawno tutaj nic niepisałem. w budowie auta była dwu miesieczna przerwa ale od jakiś 2 tygodni idzie już bardzo sprawnie.

Auto trafiło do blacharza który wzmocnił bude co by się nie złamała przy 300ps Z zewnatrz zostało narazie tak jak było.
Kupiłem silnik z VW golfa mk1 GTi o pojemnosci 1.6 i mocy 110ps i momencie 140nm, silnik jest na wielupunktówym wtrysku paliwa K-Jetronic. Mniej więcej tak wygląda:

Czemu jeszcze nie jeżdzi ?
Brakuje dwóch bardzo ważnych części:
Wtrysku paliwa, który już raz kupiłem ale zaginą w transporcie ...
Pompy paliwa, gdyż stara nieda rady ,
wtrysk już zamówiłem będzie na dniach, a pompy szukam dalej w normalnych pieniadzach

Autko ma założone zawieszenie z Golfa GTi
z przodu tarcze wentylowane i zaciski z mk2, tyl narazie seryjny.
Połoźyłem też nowszego typu instalacje alektryczna.

Narazie będzie na takich felgach, w przyszłości się pomyśli nad innymi:

W środku ze mną będa dwa fotele puszki okruszki i deska rozdzielacza
Za pare dni powiny być wrażenia z przyśpieszeń
Autko seryjnie waży 780kg

Kloda Misiaku jeszcze 2-3 tygodnie i bedzie to hulalo jak glupie .
Jesli chodzi o pompe jak nie bedziesz mogl znalezc to proponuje sie kiedys z Rapciem wybrac jak bedzie jechal do warszawy i na gielde wyskoczyc . Na 100% cos tam znajdziesz . Zycze powodzonka w realizacji celu (widac ze dupowoz - 2 siedzenia i to puszki okruszki ).

P.S. Co to za ufo za Twoimi plecami wyladowalo? :p

Czekam na premiere
...to nie ufo wyladowalo tylko nowy model fiata - fiat "ritmolot"

Powolutku ale ciagle do przodu Ja juz sie nie moge doczekac jak to bedzie dopiepszac
A te komentarze Grzesiu.. zostaw dla siebie Bo Cie ufoludki porwia i wykastruja
Pozdr.

Marcinku wiesz ze to w pozytywnym slowa znaczeniu ptysiu . Chociaz tak jak mowisz gdyby taka jakas marsjanka z piersiami dookola wyladowala... mysle ze bym sie chwilunie tylko zastanawial . Teraz piszcie co dzis w trojke robiliscie w garazu

P.S. Czemu Misiaczek smieje do silnika? .

Dziś pocztą wyrusza rozdzielacz paliwa

[ wiadomość edytowana przez: Marek dnia 2005-07-27 10:52:09 ]

temat umarł ...
ruszylo sie cos czy od ostatniego posta nic sie nie wydarzylo ??

No właśnie co z golfem ?

Cytat:
2005-11-13 15:11:20, Marek pisze:
No właśnie co z golfem ?

nie czaje
przeciez to twoje auto ...

aha

ee buuuuuuuu oooooo eeeee na złom dziada

Napisze za Marka bo on chyba nigdy by tego tu nie napisal... no wiec projekt umarl... Golf sie złamal przy pierwszych testach
Buda juz na złomie. Nie wytrzymala obciazen przy takiej mocy... ehh a miało byc tak pieknie

Nie wierze...

Cytat:
2005-11-15 16:33:26, zoom pisze:
Nie wierze...

ja tez kur.....

choć tutaj prawie niewidac tego

Heh, czyli jednak wykrakalem na poczatku tego tematu, ze najwazniejszy stan blach...a szkoda. Naprawde bylem ciekaw jak zakonczy sie ten projekt, tym bardziej, ze dobrze sie do niego zabrales. Zycze powodzenia w nastepnych, bo oczywiscie cos bedzie, prawda? Moze znajdzie sie jakas buda w lepszym stanie?

Tu się pospawa i tutaj i może jeszcze coś z tego będzie. Jakaś klatka bezpieczeństwa wzmocni i będzie jezdził.
Mistrzostwa RallyCrossu czekają