| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-05-22 23:51:28 ja mam dostęp i do E-30 325iX i do subaru impreza 2,2i. stwierdzam że bmw nie ma szans z takim subaru. jestem obiektywny.
a omwga 3,0 24V rzeczywiście jedzie 260km/h. pozdrawiam |
boogie M6 warszawa | 2005-05-23 16:20:07 Witam
Coś takiego, tyle znawców Omegi ??!!! To auto na allegro jest moje. Wiem że ciężko uwierzyć, ale ta Omega objeżdża wiekszość beemek. Dlaczego jest na sprzdaż ? Czytajcie misiowie, wyłożone jest na dole. Przesiadka na coś pod 300 KM, i tyle ! Paweł0 (to zero czy literka o za nickiem ? ) kup sobie auto jeżdżące pod 250 km/h i pogadamy o temp silnika podczas takiej jazdy..... Sorry Panowie ale żenada. Zreszta napisane jest: troche przekracza 240 km/h..... Sorry Panowie, kiedyś już o tym rozmawialiśmy, ale niektórzy mają chyba siedemnaście lat i kręcone włosy i poddaja się lansowanemu obecnie modelowi młodzieży - 100% pewności i luzu przy 0% wiedzy, i do tego notoryczny brak skupienia. Mądralki moje drogie, zapraszam na forum obok, forum Omegi. Spokojnie możecie pokazać co sadzicie, i udowodnić co chcecie. ......chyba wiem, czemu czasem mam opory przed BMW |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-05-23 16:28:42 nawet niech jedzie 300km/h i jest w takim stanie jak piszesz to nie jest tyle warta. za 14000 to mozna kupic ladna omege B a nawet e34 540 ktore chodzi lepiej niz omega 3,0 |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-05-23 16:33:28
hehehe teraz to mnie rozbawiłes do łez, nie wypowiadałem sie bo myślę cóż, chłopak ma Omegę wie co pisze, ja nie mam więc mogę gdybać, ale ten zacytowany tekst zburzył moje dobre zdanie o Tobie, to że ktoś pisząc co pisze ma mnie zniechęcić do zakupu jakiejś marki? Wybacz, ale moim skromnym zdaniem to stwierdzenie jest najbardziej dziecinne ze wszystkich które w tym temacie padły. pzdr
PS: A cene to faktycznie z kosmosu wziołeś. Tolo ma w 100% racje. [ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-05-23 16:36:18 ] |
boogie M6 warszawa | 2005-05-23 16:41:16 Jeztom, chodzi o to, że użytkownicy tych aut, spotykam sie z tym niestety mają często 100% pewnośc co do swych opinii, szybkości etc. a takie szczeniackie teksty pare linijek poniżej to poświdczają.
Tym bardziej że w tekscie aukcji jest i to że ma filmiki, łącznie z takimi jak auto leci ponad 240 rzeczywiste ! nie licznikowe. Ale to wynik niestety głupoty tychże osobników. O Wasze forum mi nie chodzi, bo zaglądam tu regularnie, i jakoś z rzadka się czepiam czegokolwiek.... A z dyskusjami tego typu spotkałem się pare razy,a Marcin pewnie zna dobrze forum mpwr z Radomia.... i chyba to wszystko wyjaśnia. Misiu drogi Tolo84. Własnie szukam 540 i znalazłem. I widze ze kompletnie nie masz zpojecia o co chodzi w takich samochodach. Za 14 tys to mozesz sobie kupic zloma, a nie auto ktore ma jezdzic. A to nie jest 520 przed 90 rokiem, tylko kawal silnika. Znam takich mlodych magikow jak Ty, a potem czytam : pomocy, ratunku, potzrbuje kasy, auto stoi.... hehehe A Omega B? taaa za 14 tys kupisz sobie pierdziawke 2.0 albo diesla. A ja tu pisze o aucie ktore ma 7,6 do setki i ponad 240 km/h Vmax. Wiec bez pierdół prosze.... jak ktoś szuka 2.0 to nie kupi 3.0, chyba proste. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-05-23 18:03:48
magik to moze ty jestes bo cene masz magiczna za tego opla, co do 540 to pewnie idealnej nie kupisz ale omege B MV6 albo 2,5 znjadziesz ladna za ta sume. jak widzisz w moim profilu ja wolalem ladne 316 niz zajechana rakiete za ta sama sume wiec bez takich tekstow o zlomach bo opel kadett czy omega i tak gnije |
boogie M6 warszawa | 2005-05-23 18:31:21 Taaaa
Proponuje Ci Tolus dalej zajmować sieczterocylindrówkami 1.6... Bo o czym innym nie masz pojęcia. Nie za Opla tylko Omege 24V...., i ceny są takie własnie za Odrą. Reszte, czyli konkrety co do eksploatacji znajdziesz na forum LOB. Bo mi sie nie chce CI tego wyłuszczać, bo obawiam się że jesteś "mądrzejszy" od człowieka który eksploatuje sześciocylindrowca na codzień. Tolus, w morde, spójrz do q..y na mobile choćby po ile chodzą 540 i przestań pier...lić farmazony !!! Za 14 to sobie możesz kupić 520 92-93 a nie 540. Pomijam że nigdy takiego samochodu nie szukałeś. Chcesz jaj, to napisz to forum BMW klub POlska, o 540 za 14 tys. Jest tam kilku posiadaczy 540, których sie radziłem nie raz w sprawie tego auta, odpowiedzą Ci... troche bardzie konkretnie niż ja. Zdrowe mv6 kosztuje ok. 18 tys. Pomijam fakt ze Omega B do 96 roku to porażka.... A 2.5, mówimy o aucie co 7,6 czy 9z hakiem do setki ? Bo to spora różnica. To tyle miszczu...
|
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-05-23 18:39:40 szukalem szukalem, codziennie przegladam mobile.de, ebay.de itp i wiem ze mv6 mozna kupic albo lekko uderzona 540 z przebiegiem oklo 200 tys km
sprzedaj za te 14tys zl tego opla, (omega 24v to tez tylko opel "miszczu") to wtedy sie podniecaj ze byl tyle wart. teraz samochod jest wart tyle ile daja za niego ludzie a nie tyle ile by sie za niego chcialo... poza tym "Misiu, Tolus"??? co to za zdrobnienia, jakis niepewny jestes... [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-05-23 18:48:56 ] |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-05-23 19:02:30
tu sie tolo z tobą nie zgadzam, absolutnie nie masz racji. ale mniejsza z tym. do boogie: ja miałem omegę A 2,0i z 91 roku. silnik kupe km miał przejechane. nie mogę o tym aucie powiedzieć złego słowa. ani pod względem trwałości, kosztów eksploatacji czy awaryjności. kolega w radomiu ma omegę lotusa (zainteresowani wiedzą co to za auto) z wyglądu różni sie tylko tylnym błotnikiem, ale jeździ rzeczywiście nieźle. wszyscy przy kupnie auta kierują się swoimi kryteriami, więc rozważania o wyższości bmw nad oplem czy odwrotnie mija się z celem. ja osobiście rzadko podważam czyjeś zdanie, w tym przypadku także nie mam takiego zamiaru. wiem jedno tylko że skoro moja leciwa E-28 może jechać 220-230km/h to i omega boogie może 260km/h. wcale się nie dziwie specjalnie. w imieniu swoim prosiłbym jednak o pohamowanie emocji. jeśli mogę wtrazić swoje zdanie o www.mpwr.prv.pl to zapewne juz niektórzy wiedzą że mimo znam kilku tych facetów to uważam ich za mistrzów długiej prostej i za ludzi bez wyobraźni. co do omegi B to słyszałem że do 99 roku to okropna lipa. pozdrawiam |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-05-23 19:13:47
sa samochody do ktorych nie pasuje to stwierdzenie ale sa to np oldtimery albo bmw serii M a nie omegi czy inne przecietne samochody (wiem ze dla boogiego to jest 3,0 24v a nie przecietny opel ale dla mnie tak nie jest i dla kupujacych tez nie bedzie) |
pawełO BMW Member bmw 730 jelenia gora | 2005-05-23 20:24:31
nie wiem jaka jest roznioca pomiedzy 240 a 260 mi temp przy tej predkosci wzrasta ale nie zdziwie sie jak zaraz powiesz ze to bylo w zime po lodzie
i pamietaj ze opel jaki by nie byl to zawsze bedzie opel i wiecej niz 8 tys nikt ci nie da opel
|
Ghost_24 BMW Member BMW E-36 Pinczow | 2005-05-23 20:37:55 hmm no cóż koledze zamarzł silnik
pawełO nie wiesz ze im szybciej tym zimniej
pozdrawiam.... |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-05-23 21:06:20 a z początku naprawde myślałem, że poczytam o subaru. ps. u mnie przy bardzo dużych prędkościach też temperatura spadała. troszke sie nie domykał termostat(nowy). po wymianie wskazuwka trzyma pion bez względu na jazde. ps2. omega to mi gniła w oczach i lustertka mi kradli notorycznie. nie wiem może trzy litrowa sie innaczej prowadzi, ale 2.0 przy 170 wogule sie nie prowadzi |
VANOS E39 523i GLIWICE | 2005-05-23 21:32:53 A mi dali za E34 2,5 1991r 16500zł a obok na giełdzie stały za 11000-14500zł dupki się śmiali ale to ja pojechałem taryfą do domu a ich do dzisiaj widze na giełdzie |
Buczer (S) BMW Master (Moderator) BMW E-34 520i Gliwice | 2005-05-24 00:28:29
Ta buśka z językiem oznaczała że żartowałeś ?? Czy to tak na serio ??
Ja zgadzam się z Tolo84 - obecnie przy ogromnej ilości aut na rynku - samochód jest wart, tyle ile ktoś chce za niego dać. Ja osobiście za autko mógłbym dać conajwyżej około 2000zł więcej niż średnia cena giełdowa - ale to tylko w przypadku gdyby auto naprawde było rewelacyjne. Co do Opla Omegi A MV6 od kolegii Boogie to na pierwszy rzut oka moge powiedzieć ze wygląda jak na ten model fajnie - jednak jak dla mnie to zawsze będzie kanciata Omega A nie w mojim typie, a jedynym jej plusem jest ten 3 litrowy silnik - który jednak i tak nie jest jakimś niedoścignionym wynalazkiem. Z tego co wiem spokojnie z tym silnikiem rywalizuje silnik z E-36 2800cm3 i 193KM mimo mniejszej pojemności i o 10KM mniejszej mocy oraz porównywalnym momencie to na 400m Omega jest o jakieś pół długości auta słabsza. Coprawda E36 jest troche lżejsza
A nie mówie już o E39 z benzynowym silnikiem 3000cm3 i 231KM. Co do ceny to sie nie wypowiadam bo każdy ceni swoje - ale za 15 tys. zł można bez problemu przywieźć Omege B która wygląda o niebo lepiej od A i z 2500 silnikiem w benzynie w pełnej opcji z 95-96 roku w b.dobrym stanie. A silnik V6 ze 170KM śmiga że aż miło. Jednak jak komuś mimo wszystko mało to za 20 tys. przywiezie fajną wersje B z MV6 z około 97 roku. Mimo wszystko pozdrawiam - i życze szybkiej sprzedaży. |
boogie M6 warszawa | 2005-05-24 10:17:12 Tolo, na prawde zapraszam na forum BMW Klub POlska.
Paru ludzi szuka tam dobrych 540. Wyraź sowje opinie, niech ludzie się nauczą. Powiedz to tym co eksploatuja te auta. Naucz ich...
Wiesz nie chce Cie nazywać gówniarzem, ale ta 100% pewnośc siebie przy 0% wiedzy, jest cholernie charakterystyczna dla młodzieży, dlatego trochę wiecej rozwagi. Omega 3000 24V to Omega 3000 24V, a nie "opel". Nikt kto takim autem nie jechał nie wie za cholere o co chodzi. Beemkowicze po przejażdżce przez pół godziny chodza i powtarzają sakrametlane "qrwa!". Omega Lotus to też Opel, tylko że świat tak nie uwarza, i jest to pełen exlusiv w odróznieniu od beemek.... A czym szybciej tym lepiej, bo Omega ma kapitalny Cx=0,28 !! Twoje BMW ma pewnie ze 0,33. I ścigałem się w Rykach z BMW 325 które miało mieć 200 KM, bo dłubane było... Zdziwienie było znaczne na końcu pasa. Marcin - Omega Lotus w Radomiu ??!!! Te auta sa oficjalnie notowane na pewniej stronie www, i w Polsce ponoć jest jeden - widziałem, drugi miał być, i ze 3 po wypadkowe, mocno rozbite. No nic, na priva się Ciebie zapytam... Omega 3000 w momencie pojawienia się na rybju miała taka samą moc co M3 A caravan 24V był najszybszym kombiakiem świata.
Sorry, ale faceci typu Pawłem mnie rozp...ją w drobny mak. Czy mam Ci to wytatuować człowieku na czole, że jest film jak jadę takimi prędkościami ???!!!
Sorry Panowie, ale większośż z Wa jest zwyczajnie głupkowata ! NIe jeździcie nie wiadomo czym. Bo i w awaryjności BMW jest daleeeko daleeeko, i w osiągach to samo, zwykłe średniactwo. (pomijam M-ki tak jak pomijam Omege Lotus którą dopiero objeżdża ostatnie M5) Więc o co u licha chodzi !? Skąd sie bierze ta buta ?! To wpływ reklam, lansowanego imagu?! Zwykła Omega A 2.0 zadbana ma taka bezawaryjnośc, o której możecie pomarzyć - patrzyć tabele TUV. Rekiny inna bajka - te się trzymają, ale jest ich juz nie za wiele.... Krzysiu 77, wrażenia przy 200 u mnie a u Ciebie, to inna bajka. Prowadziłem ostatnio sporo 540 i M5, i stwierdzam że jakośc układu kierwniczego i prowadzenia w Omedze 24V i tych autach jest identyczna. Nie doznałem olśnienia prowadząc M5. Szkoda że jestes ze Szczecina, bo bym Ci pokazał to na żywo, sądzę że potem być troche zmienił zdanie o paru kwestiach .
NIe porównuj Omegi 3000 24V do zwykłej 2.0 ! To inne auta. W momencie kupna jedno było prawie dwa razy droższe od drugiego. Wiem to doskonale, bo miałem kiedys 2.0. Tak na marginesie, podczas robienia zdjęć przy Vmax auto prowadziłem jedną ręką..... Buczer, za 15 tys możesz przywieźć Omege B - lepiej wyglądająca według Ciebie - no wiadomo - gusta... - ale nie lepiej jeżdżącą !! A Omega 3000 24V to jest auto jeżdżące niesamowicie. Patrzyłeś na katalogi, ile ma 3000 34V do setki a ile mv6 ?? Omege 3000 24V kupuje się dla osiągów, komfortu i wyposażenia - w tej klasie cenowej. Silnik 3.0 24V nie jest teraz jakims osiągnięciem, ale nim był. Opel go wproadził wczesniej niż BMW - ale wtedy Opel był inna firmą..... Omega Lotus (377KM), Omega 4000 24V(272KM), Omega EVO500, DTM itd.. Wszystkie auta i ich silniki powstały na bazie mojego motoru. Ja bym tak pochopnie nie wydawał opiniio czymś, czego nie znam. Jestem pewien, że wiekszość z Was byłaby mocno zszkokowana po zapoznaniu sie bliższym z 3000 24V. Wiozę czasem młodych gniewnych, na stopa. Nadziwić sie bidulki nie mogą że lecimy sobie 2 paczuszki, w środku nie ma ryku i łomotu, auto sunie spokojnie...
Dlatego to fajne auto. |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-05-24 10:38:09 nie twierdze, że twój samochód nie pojedzie tyle. twierdze za to ,że 2.0 kompletnie nie jechała po łukach. jeśli 3.0 ma inne zawieszenie to zwracam honor, bo nie jechałem taką omegą. jeśli jeszcze jest innaczej zabezpieczona antykorozyjnie to może być niezłe auto. a propo najszypszego kombi to cały czas myślałem o audi100, ale moge sie pomylić. ps. e34 prowadzi sie znakomicie, jak omega może sie lepiej prowadzić tego nie zrozumie dopuki nie zobacze. |
boogie M6 warszawa | 2005-05-24 10:47:01 Zabezpieczenie anty korozyjne jest takie samo ..... nawet w Lotusie który z 91 roku który kosztuje 100 tys pln... jest znaczy marne |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-05-24 11:52:51
to chyba jesteś jedyny, który nie doznał olśnienia. Jak do tej pory wszyscy zachwalają i uwielbiają jakość, pewność i bezpośredność prowadzenia samochodów BMW a już w szczególności wersji M, fachowcy sami określają mianem ideału układ kierowniczy i własności jezdne tej marki, to do BMW zawsze porównuje się inne auta jeżeli chodzi o zachowanie na drodze.
no i czego to dowodzi?! Bo ja tutaj nie widzę nic sensacyjnego. Czynnik ludzki ma diametralne znaczenie. Pozatym gdybyś napisał: Omegą wykręciłem lepszy czas na torze krętym niż E36 325, o, to wtedy byłoby osiągnięcie. I jeszcze jedno, dłubane BMW które ma mieć 200KM, teraz już nie wiem czy piszesz o E30 czy E36? Dłubane może być fachowo i niefachowo.
i do czego ty porównujesz? Chyba M3 E30 to nie jest odpowiednik Omegii, prawda?
awaryjnośc awaryjnością, ale co do osiągów to już przesadzasz, weź pierwszą lepszą gazete gdzie są jakieś porównania i dobrze poczytaj, bo dla mnie średniactwem jest firma Daewoo, Fiat, Opel.
to dlaczego ludzie(nie tylko w Polsce) mówią i marzą o M-kach a nie o Omegach(jakie by one nie były)? Dlaczego w TV magazynach nawet w Angli sikają po nogach z wrażenia jak jeżdżą M-kami??
być może, nie zaprzeczam, ale nie przesadzaj, podniecając się tak Omegą, bo teraz twoje słowa zaczynają działać przeciwko Tobie, bo wychodzi na to, że Omega jest najlepsza(3000 24v)
a ja mam samochód z roku 92' o konstrukcji z początku lat 80-tych i z silnikiem konstrukcyjnie pochodzącym z tego okresu czyli pocz. 80-tych, mało tego jest to Diesel, gdy przejeżdżam koło ludzi to każdy się ogląda "co to za potwór jedzie". a to tylko diesel. tak więc o podniecających się młodych gniewnych też trochę wiem, bo który ze znajomych ze mną nie jechał to był w szoku ile ten "stary rekin(mylnie nazywając rekinem)" może. Kumpel do tego stopnia się zakochał w tym aucie, że teraz jest w trakcie sprowadzania takiego samego. Wyobraź sobie co by się działo gdybym miał taką 535 E34, czy faktycznie M-ke. PS: A może Ty nie jechałes M-ką tylką jakąś stylizowaną lub już rozjechaną. Bo nie wiem tak do końca czy jesteś świadomy tego co to jest M. Na Omegach może się znasz. Pozdrawiam i proszę byś nikogo nie wyzywał. |