| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2009-12-01 06:00:01
A ja myslalem, ze to sciana! I zastanawiam sie co to za dziwny poprzeczny pasek |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-01 09:52:02
Wiesz..zaczyna się od arcyciekawej koncepcji takiego sposobu wklejania na forum fotek przez Autora
....pewnie Ci w Miasteczku , to mają jak widać poprzewracane w gufkach
A dodatkowo nawet, jako jedyni na świecie otrzymują homologację na xenony w Espero ..
Sie czasem nie obraś Kolego sta.. ale przeszejdłeś samego się i nie potrafię się przestać śmiać |
Blister ESPERO 1.8 CD LPG Poznań | 2009-12-01 10:39:11 Lampy przetestowane świecą extra i tak samo wyglądają. |
sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2009-12-01 12:29:45 widzę, że kolega bogdan1 pojęcia ma tyle co i pisać umie o każdym na tym forum z tego co zauważyłem. no ja tam wnikał nie będę. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-01 14:49:27
Nie zapomnij dodać do swojej kolekcji "nieuświadomionych imbecyli motoryzacyjnych" ...Andika, DeeJeya i Qlogica...przynajmniej będzie mi raźniej
A przy spotkaniu z pierwszym konkretnie ambitnym (czytaj młodym) patrolem drogówki , życzę SZCZĘŚCIA , bo będziesz go bardzo potrzebował ![]() |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2009-12-01 15:09:03 z tym nłodym patrolem to racja
mi sie przyczepili do diodowego oswietlenia tablicy rejestracyjnej |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2009-12-01 19:06:36
Już to gdzieś słyszałem Czy nierozumiesz człowieku ż e piszą tu w dobrej mierze!!! mają racje i tyle znajdz mi zenona w espero na legalu?!? a ze czasem lepiej swieci dla ciebie to nie znaczy ze dla innego uczestnika ruchu zenony miałem i wyje.ałem fakt lepiej swieciły ale do czasu po roku zaczeły sie problemy i trzeba było wymieniac a to przetwornice a to 1 palnik za chwilę 2gi misków też spotkałem, i diagniosta sie też napatoczył bo przegląd trzeba było zrobić |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2009-12-01 20:13:46 Niektore modele aut np.: Volvo (S40), czy Renault (Laguna II) maja palniki ksenonowe w fabrycznych lampach niesoczewkowych.
A jak jechales i Cie taki oslepil to moze byl po kolizji i zlozony byl na sztuke (przod auta, czy reflektor), albo mogl je miec po prostu zle ustawione. W niektorych autach ksenony ustawia sie za pomoca komputera serwisowego (a czesto i trzeba je dopisac do auta). Pozdrawiam i zycze jak najmniej pseudo xenonowcow na drogach- a z 2 strony to ciekawe,ze na zachodzie jakos dziwnie takiego druciarstwa nie uprawiaja i polaczki z takimi zenonami tez raczej nigdzie sie poza PL nie wybieraja?) boja sie mandatow i Policji? a u nas nie, bo tansze kary? |
rudi Espero Wloclawek | 2009-12-01 20:48:21
|
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2009-12-01 21:36:12
Boguś co to za wycieczki po Miasteczku Śląskim !!! domagam się publicznych przeprosin ))))) np w iłkach przy kielichu.
CO do niefabrycznych zenonów to masz 100% racji jeśli ktoś mówi że swiecą super tzn że nie siedział w aucie kóre go mija jak to mówią punkt patrzenia zależy od miejsca siedzenia. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-12-01 22:12:10 co do homologacji i atestow....folie do szybek maja atesty ale na przednie i tak nie mozesz nakleic, reguluja to inne prawa i przepisy a atest czy homologacja jest malo wazna, mi sue ksenony podobaja, jednak sam nie bede zakladal ja jak widze palniki z naprzeciwka w jakims golfie czy innym szmelcu nowej młodzieży tj leon toledo2 pasek b5 to zwsze blinda i mam wszystich wtedy w d**** |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-12-01 23:44:39
Zakładałeś lampy ze sterowaniem manualnym i przekładałeś silniczki regulacji, czy nowe kupiłeś z silniczkami? |
mariusz_u Member Klubu Espero Espero 1,8 CD Władysławowo | 2009-12-02 21:04:13 Ile Cię wyniosła ta przyjemność? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-02 21:27:23
Mariusz_U! ..poświęć czasem chociaż 10 sekund swojego czasu ...no dobraaa...mojego ..proszę - pierwszy lepszy wynik po 7 sekundach:
NOWY REFLEKTOR DO ESPERO 20 sekund: Nowe JESZCZE TAŃSZY reflektor do Espero itd ..itp Polecam ![ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-12-02 21:29:03 ] |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2009-12-02 23:15:27
Brawo raffsa! A ja będę tego świadkiem prawie koronnym i uczestnikiem w podnoszeniu kielicha |
![]() Torp12 Klubowy Weteran Było Daewoo Espero Warszawa | 2009-12-03 09:49:13 B1 te reflektory "zamienniki" co sie pojawily na allegro faktycznie sa tanie tylko co z ich homologacja? Posiadaja prawdziwa czy tylko sciemniona? ![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-03 11:02:24
Nie sprawdzałem osobiście tych akurat , ale kupowałem swego czasu zamienniki /manuale/ do vipera...wtedy jeszcze (na tamten czas) w super cenie 220zł ... nie było z nimi najmniejszych problemów , homologację miały "nabitą" , co do jakości też nie miałem zastrzeżeń . Tutaj , wystarczy złożyć odpowiednie zapytanie do sprzedających. Zawsze jest możliwość zakupu, sprawdzenia takowego i zwrotu (zgodnie z prawie chyba 10-14 dni ) W każdej jednak opcji taki reflektor będzie stanowił o niebo mniejszy "czynnik zagrożenia homologacyjnego" niż czajna xenon wpakowany w 100% oryginalne fabryczne światełko. Ceny są tak przyjazne że na pewno warto spróbować
Pozdrawiam |