Nowe reflektory! za ile? - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

A ja myslalem, ze to sciana! I zastanawiam sie co to za dziwny poprzeczny pasek

Cytat:
2009-12-01 06:00:01, QLogic pisze:
A ja myslalem, ze to sciana! I zastanawiam sie co to za dziwny poprzeczny pasek

Wiesz..zaczyna się od arcyciekawej koncepcji takiego sposobu wklejania na forum fotek przez Autora
....pewnie Ci w Miasteczku , to mają jak widać poprzewracane w gufkach

A dodatkowo nawet, jako jedyni na świecie otrzymują homologację na xenony w Espero ..

Sie czasem nie obraś Kolego sta.. ale przeszejdłeś samego się i nie potrafię się przestać śmiać

Lampy przetestowane świecą extra i tak samo wyglądają.

widzę, że kolega bogdan1 pojęcia ma tyle co i pisać umie o każdym na tym forum z tego co zauważyłem. no ja tam wnikał nie będę.

1. Szkoda, że nie zagląda tutaj kolega Pycel
2. Modowie - zmieńcie w końcu Bogusiowi status w klubie na proponowany przeze mnie jakiś czas temu
3. Koledze z homologowanymi zenonami, spryskiwanymi cumshot'em podjaranego jak murzyn bateryjką diagnosty, proponuję przeprowadzić także maksymalny glebbing za pomocą cybantów ścieśniających zwoje w sprężynach.
4. Tak wiem, też jestem: gamoń/kretyn/nie mający nic do powiedzenia więc nie pisz/fajfus itd.

Cytat:
2009-12-01 12:29:45, sta3x63 pisze:
widzę, że kolega bogdan1 pojęcia ma tyle co i pisać umie

Nie zapomnij dodać do swojej kolekcji "nieuświadomionych imbecyli motoryzacyjnych" ...Andika, DeeJeya i Qlogica...przynajmniej będzie mi raźniej

A przy spotkaniu z pierwszym konkretnie ambitnym (czytaj młodym) patrolem drogówki , życzę SZCZĘŚCIA , bo będziesz go bardzo potrzebował

z tym nłodym patrolem to racja

mi sie przyczepili do diodowego oswietlenia tablicy rejestracyjnej

a ja pier........ obecność na tym forum. Sam sobie radze z naprawą esperaka. Są oczywiście ludzie pomocni na tym forum, ale większość nie zna się na mechanice ani tematami z tym związanymi. Umieją się tylko wyśmiewać. PROSZĘ USUNĄĆ MÓJ PROFIL!!!!!!

Cytat:
2009-12-01 18:03:19, sta3x63 pisze:
PROSZĘ USUNĄĆ MÓJ PROFIL!!!!!!

Już to gdzieś słyszałem

Czy nierozumiesz człowieku ż e piszą tu w dobrej mierze!!!
mają racje i tyle znajdz mi zenona w espero na legalu?!?
a ze czasem lepiej swieci dla ciebie to nie znaczy ze dla innego uczestnika ruchu
zenony miałem i wyje.ałem fakt lepiej swieciły ale do czasu po roku zaczeły sie problemy i trzeba było wymieniac a to przetwornice a to 1 palnik za chwilę 2gi misków też spotkałem, i diagniosta sie też napatoczył bo przegląd trzeba było zrobić

Cytat:
2009-11-30 23:34:15, Andik pisze:
A to dobre , pierwsze slysze o homologacji honorowanej na stacjach diagnostycznych Palniki kupione na allegro maja homologacje? - ok ale do czego? Bo na pewno auto nie dostaloby homologacji po wsadzeniu palnika ksenonowego do fabrycznej lampy halogenowej w Espero Taka homologacja to sobie mozna 4 litery podetrzec, bo do czego innego sie nie przyda. Wszelkie auta z zamontowanymi pseudo xenonami (zenonami jak kto woli) do normalnej lampy z odblysnikiem nie maja prawa przejsc przegladu techn.,bo nie spelniaja norm okreslonych w odp. przepisach o dop. pojazdu do ruchu (wyjatki to m.in.: Renault i Volvo). Zakladanie palnikow do zwyklych lamp halogenowych jest niedopuszczalne i powinno byc surowo karane (w wiekszosci wojewodztw wzieli sie za to dosyc ostro na szczescie!) Wiad.,ze dochodzi brak samopoziomowania i ew. spryskiwaczy lamp. Nawet lampy soczewkowe nie wszystkie sa przystosowane do palnikow jesli nie maja odp. oznaczenia /bodajze HC0 lub DC0 ma byc/ (o tym tez niestety duzo ludzi nadal nie wie). Ksenon - w porzadku ,ale fabryczny, tj. w fabrycznej lampie i z dod. obow. wyposazeniem. pozdr AndiK

pomijając fakt że z praktycznego punktu widzenia to właściwie każda homologacja czy to polska, czy europejska, czy chińska to tylko świstek papieru, którm wiadomo co sobie można...to co kolega miał na myśli pisząc o tych wyjątkach dla volvo i renófek bo nie bardzo rozumiem - święte krowy czy jak
W kwestii tech. to espero ma tak nisko osadzone reflektory i ma te poziomowane reflektory z czego należy korzystać, że chyba nie oślepia nawet z ksenonami a w każdym razie nie bardziej niż pierwszy z brzegu SUV czy inna pseudo te -renófka. Ostatnio jechała taka za mną i to dawało po oczach a miał raczej na pewno owe oryginalne, fabryczne, samopoziomujace się i spryskiwano-homologowane soczewki niech go szlag...

Niektore modele aut np.: Volvo (S40), czy Renault (Laguna II) maja palniki ksenonowe w fabrycznych lampach niesoczewkowych.
A jak jechales i Cie taki oslepil to moze byl po kolizji i zlozony byl na sztuke (przod auta, czy reflektor), albo mogl je miec po prostu zle ustawione. W niektorych autach ksenony ustawia sie za pomoca komputera serwisowego (a czesto i trzeba je dopisac do auta).
Pozdrawiam i zycze jak najmniej pseudo xenonowcow na drogach- a z 2 strony to ciekawe,ze na zachodzie jakos dziwnie takiego druciarstwa nie uprawiaja i polaczki z takimi zenonami tez raczej nigdzie sie poza PL nie wybieraja?) boja sie mandatow i Policji? a u nas nie, bo tansze kary?

Cytat:
2009-12-01 20:13:46, Andik pisze:
Niektore modele aut np.: Volvo (S40), czy Renault (Laguna II) maja palniki ksenonowe w fabrycznych lampach niesoczewkowych. A jak jechales i Cie taki oslepil to moze byl po kolizji i zlozony byl na sztuke (przod auta, czy reflektor), albo mogl je miec po prostu zle ustawione. W niektorych autach ksenony ustawia sie za pomoca komputera serwisowego (a czesto i trzeba je dopisac do auta). Pozdrawiam i zycze jak najmniej pseudo xenonowcow na drogach- a z 2 strony to ciekawe,ze na zachodzie jakos dziwnie takiego druciarstwa nie uprawiaja i polaczki z takimi zenonami tez raczej nigdzie sie poza PL nie wybieraja?) boja sie mandatow i Policji? a u nas nie, bo tansze kary?

jeżdzę tochę po zmroku poza miastem i tak na poważnie to sądzę, że tak naprawdę to nie ma problemu ksenonów. Jest tylko wieeelki, ogromny i chyba jednak nierozwiązywalny problem lenistwa ludu zakierowniczego, objawiającego się brakiem ochoty do ruszenia dupska za przeproszeniem, włożenia łapy gdzie trzeba i ustawienia jak należy tego źródła światła, niezależnie od tego jakie ono tam jest. A jak się samemu nie umie( o zgozo) to chyba żaden ból poprosić kogoś kto wie co i jak i droga lepiej oświetlona no nie ale nie widocznie dla wielu to nadmierny wysiłek.
Jest to jedna wielka tragedia, jest po prostu koszmarnie źle i to od kiedy pamiętam. Krzywo ustawione światła to wręcz w naszym narodzie norma. I skoro to i w takiej ilości, wrecz nagminnie przechodzi na przeglądach, to te całe ksenony fabryczne czy nie, to przy tym naprawdę pikuś, sprawa niewarta nawet uwagi, typowy temat zastępczy - słowem Pan Pikuś

Cytat:
2009-12-01 09:52:02, bogdan1 pisze:
.............................pewnie Ci w Miasteczku , to mają jak widać poprzewracane w gufkach D

Boguś co to za wycieczki po Miasteczku Śląskim !!! domagam się publicznych przeprosin ))))) np w iłkach przy kielichu.

CO do niefabrycznych zenonów to masz 100% racji jeśli ktoś mówi że swiecą super tzn że nie siedział w aucie kóre go mija jak to mówią punkt patrzenia zależy od miejsca siedzenia.

co do homologacji i atestow....folie do szybek maja atesty ale na przednie i tak nie mozesz nakleic, reguluja to inne prawa i przepisy a atest czy homologacja jest malo wazna, mi sue ksenony podobaja, jednak sam nie bede zakladal ja jak widze palniki z naprzeciwka w jakims golfie czy innym szmelcu nowej młodzieży tj leon toledo2 pasek b5 to zwsze blinda i mam wszystich wtedy w d****

Cytat:
2009-12-01 10:39:11, Blister pisze:
Lampy przetestowane świecą extra i tak samo wyglądają.

Zakładałeś lampy ze sterowaniem manualnym i przekładałeś silniczki regulacji, czy nowe kupiłeś z silniczkami?

Ile Cię wyniosła ta przyjemność?

Cytat:
2009-12-02 21:04:13, mariusz_u pisze:
Ile Cię wyniosła ta przyjemność?

Mariusz_U! ..poświęć czasem chociaż 10 sekund swojego czasu ...no dobraaa...mojego ..proszę - pierwszy lepszy wynik po 7 sekundach:

NOWY REFLEKTOR DO ESPERO

20 sekund: Nowe JESZCZE TAŃSZY reflektor do Espero

itd ..itp Polecam !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-12-02 21:29:03 ]

Cytat:
2009-12-01 21:36:12, raffsa pisze:
Boguś co to za wycieczki po Miasteczku Śląskim !!! domagam się publicznych przeprosin ))))) np w iłkach przy kielichu.

Brawo raffsa!
A ja będę tego świadkiem prawie koronnym i uczestnikiem w podnoszeniu kielicha

B1 te reflektory "zamienniki" co sie pojawily na allegro faktycznie sa tanie tylko co z ich homologacja? Posiadaja prawdziwa czy tylko sciemniona?

Cytat:
2009-12-03 09:49:13, Torp12 pisze:
B1 te reflektory "zamienniki" co sie pojawily na allegro faktycznie sa tanie tylko co z ich homologacja? Posiadaja prawdziwa czy tylko sciemniona?

Nie sprawdzałem osobiście tych akurat , ale kupowałem swego czasu zamienniki /manuale/ do vipera...wtedy jeszcze (na tamten czas) w super cenie 220zł ... nie było z nimi najmniejszych problemów , homologację miały "nabitą" , co do jakości też nie miałem zastrzeżeń .

Tutaj , wystarczy złożyć odpowiednie zapytanie do sprzedających.

Zawsze jest możliwość zakupu, sprawdzenia takowego i zwrotu (zgodnie z prawie chyba 10-14 dni )

W każdej jednak opcji taki reflektor będzie stanowił o niebo mniejszy "czynnik zagrożenia homologacyjnego" niż czajna xenon wpakowany w 100% oryginalne fabryczne światełko.

Ceny są tak przyjazne że na pewno warto spróbować

Pozdrawiam