MotoNews.pl

[Wnętrze] [fotele] - inne niż fabryczne - Strona 3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jako ze to moj pierwszy post to pozdrawiam wszystkich

i mam pytanko - chcialbym zmienic fotele przednie w autku polonez Caro Plus 1,6 GSI z roku 2001 na jakies wygodniejsze - moze z podlokietnikiem - czy jest to mozliwe bez zbytnich przerobek ??

pozdrawiam
Kyzio

ps. tak sie zastanawialem i chyba to sprawy ogolne

No to ja się dorzucę - jako że moje fotele zaczynają mi sie niepodobać, mam pytanko, czy ktoś nie miałby właśnie do sprzedania w bardzo dobrym stanie foteli od Plusa za jakies sensowne pieniadze (z naciskiem na lepszy fotel niz mniejsze pieniadze - na przecietniakach juz siedze). przejrzałem giełdę, a tam tyyylko siakies czesci do silników itd.

Sorki za spam ogloszeniowy...

Witam kolegę z Gdańska

O fotelach poczytasz raczej w technice - zapraszam oto ten post :
Jakie fotele

btw: mam nadzieje że wkrótce spotkamy się na naszym spocie

czytam i czytam i widze ze wszyscy zachwalaja foteliki: Inter Groclin -- ktore sa podobno nie do zdobycia.
Jedna opinia iz pasuja od Safrane --- teraz musze sprawdzic czy beda pasowac tez do mnie
sa tez propozycje odnosnie lady i uno

ale narazie nie wiem czy jakis fotelik bedzie pasowal w 100% do polonezika z roku 2001 --- wczesniej jezdzilem poldkiem z 96' i w porowaniu do obecnego fotele sa nieporownywalne --- te sa twardsze --- ale nadal maja jakis drut ktory permanentnie wbija mi sie w lewy posladek a nastepnie w lewe udo

pozdrawiam
Kyzio
ps. czy w 3miescie ktos ma "lepsze" fotele i moglbym je wyprobowac ????

Nie ma nic lepszego jak Interki Posiadam takie u siebie i nie wyobrażam sobie jeżdżenia na "kanapach seryjnych"

poczytaj może jeszcze TO

od tego zaczalem
i google szukaly akupresury i klapa

pozdrawiam
Kyzio
ps. hmmm tak mnie kusi zapytac czy bedzie mozna przetestowac przez chwilke Twe foteliki ? odwdziecze sie tym samym bo laczy nas to samo : Gdansk

Cytat:
2003-12-21 13:01:24, GDA pisze:
Nie ma nic lepszego jak Interki Posiadam takie u siebie i nie wyobrażam sobie jeżdżenia na "kanapach seryjnych"

poczytaj może jeszcze TO

Oj Interki to moje marzenie, lecz niestety teraz to już chyba wogóle nie idzie namierzyć tych foteli Cóż seryjne kanapy nie są aż takie tragiczne jeżeli są w dobrym stanie, lecz niestety już po 60 tys km użytkowania przez osobę o wadze około 90kg wystarczy, aby te właściwości się zdecydowanie pogorszyły. Piszę to o kanapach w seryjnym Polonezie MR89, te stosowane od MR93 jak dla mnie są o wiele lepsze, gdyż mają bardziej korzystną charakterystykę twardości oraz lepsze podparcie odcinka lędźwiowego. A ponadto są również trwalsze od starszych modeli.

Podobnie jak Robreg również i ja poszukuję foteli (a nawet jednego fotela od strony kierowcy) od modelu "Plus" w dobrym stanie, lecz nawet te jest niełatwo dorwać.

Pozdrawiam

To i ja sie podepnę
Jeden fotel-kierowcy od `96 w górę.
Mój już jest w tragicznym stanie,najgorzej denerwuje mnie ruła która mi się wpija w pośladek

A mój kierowcy po 105 kkm jest już więcej niz troche zasiedzony, i może na lato jak troche kaski wpadnie to zamiast trudnych do dostania interków sprawie sobie takie jakie ma Spajk w swoim wziucie

A ja Wam zaproponuję pewnego rodzaju "tuning" tzw.kanap.
-Podwyższamy przód siedzenia poprzez...podłożenie pomiedzy prowadnice fotela i punkty mocowania w podłodze grubych nakrętek(mam tak u siebie - polecam)
-Wyprofilowanie części lędźwiowej oparcia poprzez włożenie tamże odpowiednio dociętej,twardej gąbki (w planach )
Po takich zabiegach "kanapy" bardziej odpowiadają mi niż małe,cienko wyściełane fotele z nowszych Poldków.

Cytat:
2003-12-21 18:16:24, danield pisze:
Jeden fotel-kierowcy od `96 w górę.
Mój już jest w tragicznym stanie,najgorzej denerwuje mnie ruła która mi się wpija w pośladek

mam rocznik 2001 i uwazam ze fotele o niebo lepsze od tych w roczniku 96' ktorego ujezdzalem przez 3 ostatnie latka -- wiec szukaj tych powyzej 96' --- ale i tak to cos w fotelu wciska sie w D#$e i uda --- ehhh a moze to moja waga ? a autko ma przejechane dopiero 46 tys km, z czego pode mna only ok. 1000 km - poprzednik wygladal na 60 kg wagi wiec nie mogl dobic

Cytat:
2003-12-21 18:12:05, Jeff_Colby pisze:
Oj Interki to moje marzenie, lecz niestety teraz to już chyba wogóle nie idzie namierzyć tych foteli

Cos slabo szukasz Jeff . Miesiac temu Interki z Bydgoszczy trafily do 3miasta . A wlasciciel dosc dlugo oglaszal sie w prasie

Tak to wygląda u mine

Bardzo ładnie się prezentują
Z jakiego auta pochodzą?

Cytat:
2003-12-21 20:56:08, danield pisze:
Bardzo ładnie się prezentują
Z jakiego auta pochodzą?

Daniel to bylo walkowane milion razy - z Safranki

Cytat:
2003-12-21 20:56:08, danield pisze:
Z jakiego auta pochodzą?

ze strony autora i po przeczytaniu listy wiem iz z renault safrane -- tylko nie dostalem jeszcze odpowiedzi czy pasuja jak ulal - czy trzeba cos przerobic -= jesli pasuja jak ulal - to czy ktos moze takie zalatwic ?

pozdrawiam
Kyzio
ps. fotele wygladaja jak marzenie

Jestem ciekawy ile teraz moga kosztowac (jedna szt.) fotele
IGA (jezeli uda sie je znalezc) oraz od R. Safrane ?
A moze macie inne sprawdzone propozycje dotyczace foteli
ktore sa wygodne i maja dobre trzymanie boczne (i oczywiscie pasuja do poldka bez wiekszych przerobek)?
Jezeli ktos zna orientacyjne ceny (chodzi o fotele w dobrym stanie)
to czekam na odpowiedz.

Ja też czekam
Prędzej czy później coś z moim fotelem trzeba bedzie zrobić.
A już najlepiej by było żeby w nowych siedzeniach fabrycznie byly maty grzejne

Cytat:
2003-12-21 21:01:52, BolimA pisze:
Jestem ciekawy ile teraz moga kosztowac (jedna szt.) fotele
IGA (jezeli uda sie je znalezc) oraz od R. Safrane ?
A moze macie inne sprawdzone propozycje dotyczace foteli
ktore sa wygodne i maja dobre trzymanie boczne (i oczywiscie pasuja do poldka bez wiekszych przerobek)?

ja juz zaczalem googlowac w poszukiwaniu foteli od safranki
a jutro obdzwaniam szroty w trojmiescie

pozdrawiam
Kyzio
ps. rowniez czekam na propozycje - chodzi mi o fotele w stanie "bardzo dobrym"

Odpowiadam: fotele pasuja bez żadnych przeróbek Wykręciłem stare i wkręciłem na 4 śruby te od Safranki. Jedyny minus, to to, że są troszkę wyższe od polonezowskich ale całe szczęście mają regulację wysokości Z resztą mam 183 cm i bez problemu udało mi się je tak ustawić żeby nie sięgać głową wiszącej podsufitki