Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Dunix Fiat 125p Lublin | 2004-01-13 00:45:44
Tutaj to bardziej skomplikowana sprawa. Bez dużego doświadczenia używaną i do tego wyjętą skrzynkę trudno ocenić. Ja bym zwracał uwagę na cenę. Jeśli jest podejrzanie niska to bym się długo zastanawiał. Ale zdarzają się okazje... ![]() |
![]() wagner Fiacior 1500 Gdańsk | 2004-01-15 13:30:23 szczegolna prosba do osob z Gdanska i okolic:
czy ma ktos do sprzedania wlansie skrzynie 5biegowa, w dobrym stanie za jakas przyzoita cene? czesto zdarza sie ze ktos ma gdzies w garazu, jakas tam zapasowa, albo cos, albo tak jak np: moj szklarz z sasiedniej ulicy oddaje fiata na zlom, ale skrzynie schandlowal juz wczesniej ? tomek |
![]() gwizdziu Miłośnik FSO polonez 1.5 SLE wałbrzych | 2004-01-15 13:57:46 A jak jest z wymianą skrzyni 4 biegowej z pionowym drążkiem na 5 biegową (polonezowską) w fiacie z końca 1983r?
|
![]() karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2004-01-27 01:11:36 mi sie wydaje ze w roczniku 85 nie pownno byc klopotu ze sprzeglem chyba od 81 roku juz wycofano hydrauliczne sprzeglo ale ja np mam 81 i jeszcze mi ono zostalo . A co do sprzegla jak by bylo hydrauliczne to zeby przerobic je na linkowe to jest troszke tego jak np :
-inny pedal sprzegla bo w hydraulicznej chodzi na odwrot - element na ktorym trzyma sie serwo - i nie jestem pewny czy nie bedzie trzeba zmieniac docisku sprzegla - no i kwestia czy miales wczesniej drazek prosty czy lamany no i to jaki bedzie miala ta ktora chcesz wstawic Ale kwestia jest tego jaki masz docisk i jaka masz lape od lozyska oporowego i czy od skrzyni piatki bedziesz mial lozysko do tej lapy co w niej bedzie bo jak nie to moze jeszcze dojsc lozysko oporowe tak jak np u mnie ![]() Tyle co pamietam to napisalem ![]() Tym postem mnie zalamales bo jak pomysle ze czeka mnie to samo plus wycinanie dziury na skrzynie lamana to rece sie zalamuja ![]() |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-24 16:31:26 skrzynie wyjmuje sie i zaklada w 30 min mozna i szybciej zalezy to juz od wprawy, ale przy wymianie sprzegla dobrze miec walek cetrujacy (wykonany z kawalka walka skirzyni biegow) tarcze sprzegla, jak dobrze ustawisz tacze to wszystko sklada sie jak klocki
za fabryczna tarcze sprzegla dawalem cos kolo 73zł, zacisk 2zł drozszy |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-05-22 23:57:45 Jakie sa korzysci i koszty wymiany skrzyni na 5-cio biegowa? Czy warto? Tak sie ostatno zastanawialem czy nie sprawic mojej perelce takowej. Jezeli juz sie zdecyduje to na co mam zwracac uwage przykupnie. Nadmieniam ze nowej nie kupie (nawet nie wiem czy da sie jescze ![]() |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-23 00:00:42 Same korzysci. V to IV z dodatkowym biegiem. Podchodzi bez problemu. Masz teraz prosty czy skosny lewarek? |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-05-23 00:03:02 prosty czy skosny tzn czy galka jest prosto czy pod ukosem tak jak w polonezie? Jesli o to chodzi to prosto |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-23 00:05:22 Jak masz prosto to bedziesz mial skosnie raczej (chyba ze sa V proste, ja nie wiem o takich). Wiec czekac Cie moze przemodelowanie tunelu i lewarek wyjdzie w innym miejscu (jak w poldku, zobacz jak maja fiaty ME, one maja skrzynie z poldka). Poza tym mocowania i wszystko inne to samo. |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-05-23 00:10:30 Oki chodzi mi jeszcze o koszty skrzynia+robozizna+ewentualne przrobki |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-23 00:12:33 Skrzynie to za kilkadziesiat zl chodza jak patrzylem kiedys, przerobki to albo nic, albo kawalek blachy tunelu wyciac, a robocizna... sprobuj sam, nie ma z tym raczej duzych problemow. Przy okazji sprzeglo mozna sprobowac nowe, jak juz sie tam rozbiera. |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-05-23 00:14:05 a na co trzeba zrocic uwage przy kupnie takiej skrzyni. Czy jak kupie to trzeba wymienic w niej olej? |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-23 00:18:55 Przydaloby sie zmienic, sprawdzic czy wszystkie biegi wchodza ok, nie wiem co mozna jeszcze sprawdzic, moze ktos inny sie wypowie na ten temat, albo poszukaj czegos w archiwum... |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-05-23 00:24:52
hmmm czy same korzyści to bym się nie zakładał.... 4'ka ma krótsze przełożenia (zwłaszcza w wersji "pionowej") a co za tym idzia auto lepiej przyspiesza, za to teoretycznie ma niższą Vmax kwestia wyboru Co do skosu/pionu - znaleźć pionową 5'kę jest niezmiernie ciężko, dlatego w grę wchodzi praktycznie tylko skośna, a jeśli już wkładać skośną to ja bym wkładał od Poldka po '93 (miałą inne przełożenia) zależnie od rocznika fiata są 3 możliwości montażu ( w kolejności od najmłodszych): -wejdzie bez problemu -trzeba będzie dorobić otwór na lewarek -trzeba będzie rozklepywać tunel środkowy |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-23 00:34:05 Zawsze mozna przerobic IV na V, o tym bylo juz na forum. A przelozenia to zalezy w jakich IV sa inne, mozliwe ze w prostych tak, ja mam akurat skosna IV i ona rozni sie od V jedynie dolozona zebatka... |