| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
chomik Pełnoprawny Klubowicz Opel Rekord E1 2 dr Piotrkow Tryb./Lincoln UK | 2006-09-05 10:42:39
[ wiadomość edytowana przez: chomik dnia 2006-09-05 10:43:17 ] |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2006-09-05 12:08:34
a od kiedy to ubezpieczony jest kierowca a nie auto???
Firma po jednej stłuczce traci zniżki na wszystkie zarejestrowane pojazdy. Kierowca na prywatne auto nic nie traci. No chyba że jesteś właścicielem firmy to wtedy tak. |
addasiek Senator B 204 KM Łask ok. Łodzi | 2006-09-05 12:31:49 Rozumiem, że jak jeździsz służbowym autkiem to nie masz własnego |
PeterCrazy Pełnoprawny Klubowicz jak zawsze biały i s ... Legionowo | 2006-09-05 12:48:29 pewnie ze tak, po co ?
mialem przez 1,5 roku prywatny samochod to przez rok zrobilem nim jakies 60k km a przez ostatnie pol roku 500km bo juz byl w firmie samochod dedykowany dla jednego pracownika, w innych jezdzilo sie tym co bylo wolne lub tym czym trzeba bylo nastepnego dnia smignac w Polske, wykorzystanie prywatne możliwe ale trzeba bylo zalac wlasne paliwko, zadnych kosztow zwiazanych z przegladami i utrzymaniem samochodu, brak oplat za ubezpieczenie z wlasnej kieszeni, wiec nie wiem po co mi byl prywatny samochod
tylko po to zeby stal, kusil zlodziei i zebym mial jeszcze jeden powod do zmartwien z powodu spadajacych na leb cen samochodow i jeszcze pakowac kase w ubezpieczenia? a teraz przyszedl czas na prywatny samochodzik no i od 3 miechow pomykam asterka ![]() |
Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-09-06 07:25:18
Człowieku, skumaj podtekst. Już są takie wątki na tym forum! Śmiecisz, później taki Ty albo kolejny użyje tej zas..... wyszukiwarki, znajdzie 10 przerośniętych wątków z paplaniną na podobny temat i ni (tu określenie męskiego członka) nie zrozumie z tych wywodów. Zaraz połącze owe tematy pijąc poranną kawe |
Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-09-06 14:50:07
Jesoo, przecież wszystkie bardzo pokrewne połączyłem minute po moim poście o kawie.... ![]() ![]() |
addasiek Senator B 204 KM Łask ok. Łodzi | 2006-09-06 14:54:48 Zauważyłem, nie ma co ciągnąć tej dyskusji bo to do niczego nie prowadzi. Teraz wszystko trzyma się kupy, pozdro Luz
|
kozi_L kiedys kadzio teraz ... Świdnik | 2006-09-09 14:10:09 jezeli chodzi o ubezpieczenia to nie ma sie o co klucic gdyz dla kadego bedzie inaczej . Jedna firma daje wyzszą cenę wyjsciową niz druga firma ... ale za to ta druga ma mniejszą powiedzmy zwyzke za wiek kierowcy ( ja mam +25% za to ze nie ukonczylem 25 lat.. w innych firmach jest to nawet do +80% ceny wyjsciowej) .. Kolejna sprawa jest wplata jednorazowa lub raty ( -10% , +10% i ewentualne przedluzenia umowy) ja za Kadzia 1,4 na którego nie mam wspołwalsciciela zaplacilem okolo 800 pln za OC w samopomocy ( 933 - 20% bezszkodowka , - 5% przdluzenie umowy , - 20% bezszkodowosc , +25% wiek ) taniej nie znalazlem. NP Allianz policzylem i wyszlo 1280 zl. Dla osoby bez wspolwlasciciela i z nieukonczonymi 25 samopomoc jest chyba najtansza z tego co ja widzialem .. tani jest jescze Tryg czy cos takiego ... ale u mnie te 5% za przedluzenie i brak checi na latanie z jakimis wypowiedziami zadecydwalo o samopomocy |
marcij Forumowicz Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2006-11-25 15:33:37 Odrzebuje post gdyz mam troche nietypowe pytanie zwiazane ze zmiena samochodu. Poniewaz ja jestem jeszcze mlody , auto mam zarejestrowane na ojca , ktory ma 60% znizek na ubezpieczenie. Jakis rok temu ojciec skasowal sluzbowe auto (zarejestrowane na firme oczywiscie). Sprawa byla na tyle powazna ze zakonczyla sie wyrokiem sadowym (nieumysle spowodowanie wypadku z skutkiem smiertelnym) I tutaj mam pytanie czy jak bede przerejestrowywal kolejne auto to czy ojciec bedzie dalej 60% znizki za bezszkodowa jazde prywatnym samochodem , czy ten wypadek sluzbowym bedzie mial wplyw na wysokosc stawki.
Zeby bylo jasniej. Czy wypadek sluzbowym autem moze miec wplyw na znizki na polisie prywatnego samochodu ?? z gory dzieki za szybka odpowiedz , bo umowe bede spisywal jutro |
lakus Forumowicz Opel Vectra A, kiedy ... Bydgoszcz | 2006-11-25 16:10:15 Małe porównanko z mojej strony.
Ja mam Kadetta (w papierach o poj. 1.3), rok 1992 Ojciec ma Asterkę (o poj. 1.4), rok 1993 Oba auta są zarejestrowane na mnie i na ojca Ojciec ma maximum zniżek Ja nie mam żadnych, a mój wiek to 24 Astrę mamy ubezpieczoną w PZU - płacimy jakieś 600zł na rok Kadetta mamy w Samopomocy - płacimy 300zł na rok Wnioski nasuwają się same - PZU mówimy NIE
Co do wypadków to jak się dowiadywałem (rok temu) to było tak: Ja uderzę gdzieś Kadetem (odpukać) z samopomocy i ja i ojciec tracimy zniżki o 10%, w PZU zniżki mamy nadal, bo oczywiście do PZU się nie zgłasza wypadku, a że nie mają centralnej bazy danej to już nie moja wina
Ja uderzę gdzieś Astrą (odpukać) z PZU i ja i ojciec tracimy zniżki (nie wiem o ile ale chyba o 20%), w Samopomocy zniżki mamy nadal, bo oczywiście do Samopomocy się nie zgłasza wypadku, a że nie mają centralnej bazy danej to już nie moja wina
To było by tyle co ja wiem jak jest lub było rok temu, w sprawach aut służbowych nie mam zielonego pojęcia ![]() [ wiadomość edytowana przez: lakus dnia 2006-11-25 16:11:42 ] |
Beethoven Forumowicz Vectra B 1.8 V16 Bytom/Slough | 2006-11-25 17:33:13 i tak macie luz
ja musze placic holendarne kwoty na ubezpieczenie.biora pod uwage oczywiscie wiek auta ile posiadam prawojazdy czy auto ma alarm-jaki,w jakiej dzielnicy mieszkam gdzie parkuje w dzien gdzie w nocy jaki silnik ile przejechane ile orjetacyjnie przejade w okresie ubezpieczenia czy mialem wypadek czy korzystalem wtedy z pomocy medycznej,czy jestem zonaty,ile mam dzieci gdzie pracuje...... a najgorsze jest to ze tylko ja moge jezdzic tym autem jezeli ktos chce jezdzic musze wpisac go w ubezpieczenie i oczywiscie te same pytania koszt ubezpieczenia mojej viki 760 funtow
pozdrawienia z angli |
dafi23 Lady in OKP opel astra II Kraków | 2006-11-26 21:57:13 marcij
wydaje mi się że wypadek twojego taty służbowym autem nie bedzie miał wpływu na jego znizki w prywatnym ubezpieczeniu z tego względu że na polisie do służbowego auta prawdopodobnie jako ubezpieczony byla firma w ktorej twoj tata pracował, chyba ze były podane dane uzytkownika pojazdu czyli twojego ojca. Jesli na polisie sluzbowego auta widniala w polu ubezpieczony nazwa firmy w ktorej pracuje twoj tata to przy ubezpieczeniu prywatnego samochodu nadal bedzie mial znizke 60% poniewaz z jego polisy(na prywatny samochód) nie wyplacono zadnego odszkodowania. Mam nadzieje ze napisalam to w miare zrozumiale bo sama sie juz zamotalam. Pozdrawiam |
Zielu Pełnoprawny Klubowicz ex Viki A / ex Senat ... Łódż | 2006-12-06 16:02:25 Na polski rynek wchodzi firma w której ubezpieczenie oc można płacić ratalnie tzn. dokonujemy co miesiąć wpłaty. Ciekawi mnie jak to wychodzi rocznie w porównaniu do istniejących firm.
Ja sam widziałem w Łodzi na ul. Brzezińskiej billbord z ich reklamą ale jakiś cwaniak to zakleił zanim sie zainteresowałem. Czy ktoś z Was zetknął się już z tą firmą ??? |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2006-12-06 16:23:21 Ja mam w MTU (odlam Hestii) samo OC. Przy 50%znizki place 320zl za rok+15 zl NNW. Chyba znosnie...
www.mtu.pl tu jest kalkulator i mozecie sobie szybko przekalkulowac ile zaplacicie. Zaleta jeszcze jest to ze oplacic mozna na kazdej poczcie w necie i na telefon. MTU |