MotoNews.pl
2 [OT] Nasza muzyka i mp3 (29553/5) - Strona 23

[OT] Nasza muzyka i mp3 - Strona 23

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-11-08 22:31:31, mateo105l pisze:
Panowie, poszukuję: dzieci kapitana klossa- hans kloss

Napisz na priv gdzie słać Klossa

Cytat:
2006-11-08 22:31:31, mateo105l pisze:
Panowie, poszukuję: hurt- kapitalizm dzieci kapitana klossa- hans kloss jeśli ktoś ma to proszę o info, bo już 3. rok szukam i rezultatów brak..

Kapitalizm poszedł na maila podanego w profilu. Pozdro!

dzięki chłopaki za odzew, już mam wszystko!!
Korzystając z okazji, bo widzę, że nie brak tu ludzi znających się na muzyce, to zwracam się z zapytaniem, czy ktoś posiada( też coś ze starego polskiego punka) utwór, którego refren brzmiał mniej więcej tak: "nie wychował mnie pan, panie sierżancie, nie wychowacie mnie wy, wątpliwi pedagodzy.." Niestety ani wykonawcy, ani tytułu nie znam

Cytat:
2006-11-09 22:57:57, mateo105l pisze:
dzięki chłopaki za odzew, już mam wszystko!! Korzystając z okazji, bo widzę, że nie brak tu ludzi znających się na muzyce, to zwracam się z zapytaniem, czy ktoś posiada( też coś ze starego polskiego punka) utwór, którego refren brzmiał mniej więcej tak: "nie wychował mnie pan, panie sierżancie, nie wychowacie mnie wy, wątpliwi pedagodzy.." Niestety ani wykonawcy, ani tytułu nie znam

Zielone Żabki - "Szkoła" wyślę teraz lub rano...

Cytat:
2006-11-09 23:10:31, KinioPP pisze:
Zielone Żabki - "Szkoła" wyślę teraz lub rano...

jesteś nadczłowiekiem, prawie coś jak Arek T.

Nie wiem czy znacie, pewnie nie, ale jest taki przekozacki funkowy zespół moich ziomków Mama Selita i zasadniczo, oprócz tego, że mają na stronie Warszawę w wersji kabriolet To grają naprawde świetną muzykę! I jeżeli ona wam tez leży to zapraszam do głosowania tutaj na nich!
Przy okazji szukają kogoś z autkiem dostawczo osobowym, co by woził ich za zwrot waszki oraz wiadomo symboliczną opłatę, po koncertach. Czyli kierowca + 5 osób zespołu i muzykalne instrumenty. Jak ktoś coś wie to prosze o kontakt.

Z cyklu PPP (potrzebuję, poszukuję, posłuchaćbymchciał):

Nie jestem pewny co do danych utworu, ale chyba wykonuje go Kobranocka, a tytuł to "Wracaj bo tak chcę". Ma ktoś?

Właśnie "kupuję" płytę w oślim sklepiku, z ciekawości. Prześlę Ci, jak dostane "przesyłkę"

Tę muzyczkę co ja szukam to ciężko będzie znaleźć. Nie znam tytułu ani wykonawcy - w końcu lat 70-tych była popularna taka muzyka dyskotekowa nagrywana przez orkiestry - nigdzie teraz nie mogę tego znaleźć.

Wczoraj przypomniałem sobie o istnieniu zespołu Buzu Squat. Pamiętacie "Przebudzenie" albo "Kocie sprawy"?

Cytat:
2006-11-17 23:20:36, jacekes pisze:
Wczoraj przypomniałem sobie o istnieniu zespołu Buzu Squat. Pamiętacie "Przebudzenie" albo "Kocie sprawy"?

Wpada w ucho
...Przejść wielką rzekę
Bez bólu i wyrzeczeń...

strasznie wpada
"nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic..."

Masz "Przebudzenie" w jakiejś porządnej wersji? Ja mam niestety tylko live @ woodstock2002 idziwną studyjną w której śpiewa jakieś dziecko...

Cytat:
2006-11-17 23:41:30, jacekes pisze:
... dziwną studyjną w której śpiewa jakieś dziecko...

To chyba tak ma być Też taką mam. Śpiewa na zmianę/lub w duecie z jakimś knopem.

[ wiadomość edytowana przez: KinioPP dnia 2006-11-17 23:51:43 ]

Hmmm... Wydawało mi się, że kiedyś w radio słyszałem wersję w której śpiewał to głos męski z żeńskim, zestaw ten sam co śpiewa "Kocie sprawy". Ale może sę mylę, to dawno było.

troszkę dobrych(moim zdaniem) kawałków
marvin gaye- hitch hike
Walter Murphy- A Fifth Of Beethoven
The Clash- London Calling
Jan Hammer- Crocekett's theme
Bobby Caldwell- My Flame
Noreaga- Nothing
Natasza Zylska- bajobongo
Henry Mancini- moment to moment
Atheist rap- wartburg limuzyna
The Analogs- era techno
Krzysztof Komeda- moja ballada

Cytat:
2006-11-17 23:41:30, jacekes pisze:
strasznie wpada "nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic..." Masz "Przebudzenie" w jakiejś porządnej wersji? Ja mam niestety tylko live @ woodstock2002 idziwną studyjną w której śpiewa jakieś dziecko...

Mam całą plitkę, jakby co to priv prosiem.

Kootcie moze chodzi ci o muzyke podobną do tej która była w "Życiu na Gorąco" , "Studio Gamma" w "Kobrach" z lat 70-tych.Te utwory wykonywała Orkiestra Polskiego Radia i Telewizji a płyte z ta muzyka wydano tylko w DDR.Szukam z 10 lat czegoś takiego i niestety nigdzie nie ma.Podobno niedawno w Japonii wydali płyte z utworami OPRiTV

Cytat:
2006-11-18 00:39:04, kaovietz pisze:
Mam całą plitkę, jakby co to priv prosiem.

Spoko, mam już.
Teraz słucham MrZ'ooba.

A ja słucham Xięcia Warszawskiego - Gruda ze swym wokalem wymiata ale klimacior fajowy

Archive, plyta You all look the same to me, rok 2002, solidnyt kawał dobrego trip-hopu. pierwszy kawalek Again - 16 minut rewelacyjnych dzwiekow. cala reszta - podobnie

[ wiadomość edytowana przez: Julo dnia 2006-11-21 20:18:05 ]