| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kamil-tyche2 Opel astra F Wrocław | 2005-01-27 14:18:15 co myslicie o tych lampach?? |
Kamil-tyche2 Opel astra F Wrocław | 2005-01-27 14:20:20 |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-01-28 11:52:13
Całkiem niezłe ale pogadaj z FilipemTeodorkiem żeby je wlkeił do Twojego autka i zobaczysz jak to będzi9e wyglądać w komplecie. |
superkto Corsa Świdnica | 2005-01-31 16:43:55 No ja panowie nie dam rady bo w tą sobotę rano jadę do czech pośmigać na desce a wieczorem ostatki.
Pozdrawiam Chyba widziałem Cię Rafał wczoraj w galerii. Tak mi coś mignęła Twoja Asterka na poziomie A. |
macgregory RegionAdmin Omega B Kombi Wrocław | 2005-01-31 21:39:51 Musze się wam podzielić moim smutkiem.
W nocy z soboty na niedziele jakieś wybili mi szybę w tylnych drzwiach, ukradli radio, wyłamali schowek uszkadzajac tapicerke . Żeby im łapy uschnęły a jakbym wiedział kto albo spotkał takiego to bym mu tak po jajach.
Najgorsze jest to że to mała szybka w tylnych drzwiach nowa kosztuje wiecej niż nowa przednia szyba .
Na razie ide sie upić, bo radia już nie mam a jeszcze bede je spłacał do września |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-02-01 09:55:41
To jak dorwiesz gnoja to wal i to ostro. A szybki poszukaj na szrocie, będzie taniej, w Domasławiu jest szrot specjalizujący sie w Opelkach. Do reszty Dolnoślązaków - kiedy jakiś spocik? |
macgregory RegionAdmin Omega B Kombi Wrocław | 2005-02-01 12:39:59 Szybkę już znalazłem, na kleczkowskiej na terenie portu zapłaciłem 70 zł, może i znalazłbym coś taniej, ale policzyć czas i koszt dojazdu więc myśle że nie jest źle. Rano już byłem na montażu, chłopaki wzięli tylko 20 zł. Wiec z kosztami nie jest tak źle, no choć mogło by ich wogóle nie być.
Aha kupiłem sobie alarm z syrenką i c.z. i będę chciał sam zakładać, no chyba że znacie kogoś kto to robił i za dużo nie weźmie powiedzmy max. 100 -120 zł to dajcie mi znać. |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-02-01 13:00:26 Aha kupiłem sobie alarm z syrenką i c.z. i będę chciał sam zakładać, no chyba że znacie kogoś kto to robił i za dużo nie weźmie powiedzmy max. 100 -120 zł to dajcie mi znać.
Montaż to pryszcz, dasz rade. Jakbyś miał kłopoty to dzwoń do mnie, założymy razem. |
rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2005-02-02 12:50:38 JO JO
Po pierwsze Grzechu przykro mi bardzo z powodu twojej omesi, jak dowiesz się kto to my też z tobą go odwiedzimy!!!!!!!!!!!!!!1 Po drugie Kamil nie wiem czy zauważyłes ale te lampki nie pasują do naszych asterek.One są do 3 i 5 dzwiowych nasze różnią się kształtem. Po trzecie Sławku sorki ale nie mam czasu a jak już jestem na necie to nie mam zdjęć. I po czwarte KIEDY SPOT???????????????????????? jak coś to ja jestem chętny
może teraz w sobotke??????????? |
macgregory RegionAdmin Omega B Kombi Wrocław | 2005-02-02 16:06:37 Z radia to mi właśnie tylko panel został. Ale co mi po panelu, przecież radia i tak już nie odzyskam. Wiec sprzedałem panel (mam nadzieje że nie temu co radio ukradł ) i kupiłem autalarm, i jak to mówią mądry polak po szkodzie.
Sławek, wiem że założenie alarmu to pikuś, gorzej z centralnym zamkiem bo przy tym jest najwiecej dłubania. Ale może w sobotę się tym zajme. Jakbym miał jakiś problem to się napewno skontaktuje, Dzięki |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-02-02 19:58:22
Jak czytałeś niżej w tą sobote nie będzie superkto, mi też nie bardzo pasuje. Grześ. Centralny to też pikuś, tylko potrzebna jest wiertarka, przepusty żeby ładnie wyglądało /nie jak "kolankotuning / i troche czasu. |
macgregory RegionAdmin Omega B Kombi Wrocław | 2005-02-03 11:42:52
Poszperałem trochę po internecie, mam trochę informacji jak i co, ale wszystko się okaże jak ściągne tapicerkę z drzwi, wtedy wszystko będzie jasne. Musze jeszcze podskoczyć do sklepu i kupić jakieś kable, bo obawiam się że tych z zestawu może braknąć na moją bestie, bo ona taaaaaka szeroka i dłuuuuuga
05.02.2005 No i autalarm już założony i działa. Niestety z c.z. jeszcze nie, największy problem to przecisnąć kable pomiędzy karesorią a drzwiami. Jak macie na to jakiś sposób to dajcie mi znać. Ja po godzinie doszedłem do jednego, a że było już ciemno to nie zdążyłem sprawdzić. Przewód gumowo-plastikowy łączący drzwi z karesorią jest w kształcie podobny do kwadratowego S a żeby się do niego dostać trzeba zdjąć albo ogranicznik (albo całe drzwi ) z tylnymi jest gorzej bo tam już nic nie ma nawet otworu więc z nimi będzie najwięcej zabawy.
Dajcie znać co i jak z spotkankiem komu kiedy pasuje, mi się właśnie zaczyna sesja więc nie będzie tak łatwo. [ wiadomość edytowana przez: macgregory dnia 2005-02-05 20:01:34 ] |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-02-10 14:11:26 PUK, PUK!!!
Co jest kofane Klubowicze??? Powymierali cy cóś? Zgłaszać siem mnie prosze. |
macgregory RegionAdmin Omega B Kombi Wrocław | 2005-02-10 14:49:44
Ja cały czas jestem, tylko jakoś chłopaki się wykruszyli, pewnie te ostre przymrozki ich uwięziły
Teraz już trochę puściło więc może się chłopaki odezwą. |
superkto Corsa Świdnica | 2005-02-10 15:30:42 No niestety wiele roboty mam i nie ma czasu nawet do neta usiąś. Nawet nie wiem kiedy będę we Wrocku żeby się z Wami spotkac.
Pozdrawiam. KOLANKO TUNING - REWELACJA |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-02-10 19:20:45
Może i tak, chociaż na liście 30 osób, a rozmawia nas 4, w porywach do 5. Grześ, jak przebiegła instalacja centralnego? Nie dzwoniłeś to chyba bez problemów. |
macgregory RegionAdmin Omega B Kombi Wrocław | 2005-02-11 09:59:45
No niestety centralny jeszcze nie założony, w ostatnią sobotę było trochę zimno więc założyłem tylko alarm. A co do c.z. to natrafiłem na małą przeszkodę . Jest taki kanał-rurka gumowo plastikowa łącząca drzwi z karoserią i biegną tamtędy fabryczne przewody od lusterka oraz głośnika i nie wiem jak tamtędy przeprowadzić wiązkę 5 przewodów do siłownika, bo cała reszta to faktycznie pryszcz. Musze nad tym chwile posiedzieć i podumać jak to wykombinować. Z resztą w samych drzwiach przewody w pewnym miejscu przechodzą przez wąską szczelinę i nie ma tam możliwości manewrowania dosłownie niczym. Ostatni pomysł na jaki wpadłem to po prostu zdjęcie drzwi i zrobienie nowego przejścia. Ale na to musze mieć: czas, miejsce i pomoc drugiej osoby. Ale jak będę się juz za to zabierał, to postaram się zrobić fotki z montażu, może komuś kto będzie chciał to robić we własnym zakresie pomogą.
Zastanawia mnie tylko jedno, jeżeli robili by to w "profesjonalnym" zakładzie to jak oni przeprowadzili by te przewody ??? |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-02-11 10:07:07
Ja przeciągałem każdy przewód pojedyńczo przy pomocy cienkiego drutu. Wszystkie razem sie nie mieściły, a pojedyńczo przeszły bez problemu. |
rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2005-02-11 18:03:20 młodszy rozpierniczacz MELDUJE SIĘ
niestety ja na razie mam tylko neta w kafejce to dlatego ostatnio jestem tak żadko. Ale obiecuje się poprawić
Jak coś wypadnie to dajcie mi znać w razie czego sesemesem A i szukam taniego lakiernika i blacharza ale dobrego bo przeceniłem swoje umiejętności i poniosła mnie fantazja jak spadł śnieg, a tak naprawde to myślałem,że mój kufer jest sztywniejszy od słupa
I teraz trzeba popukać postukać i pomalować
NARA |