MotoNews.pl
11 Xxx [KriSSo] xxx (72811/303) - Strona 3.5

Xxx [KriSSo] xxx - Strona 3.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
trochu jest roznica jak wszytsko jest dobrze zrobione. Silnik sie lepiej wkreca i moim subiektywnym zdaniem jest ciut mocniejszy, ale zdania sa podzielone. PS.

Cytat:
2004-12-05 17:07:00, rex pisze:
jak wkrecasz na obroty to wtedy slychac stozek a jak bedziesz robil to delikatnie to nie bedze A brzmi trochu jak subareta wtedy. Ja bym chcial wiedziec ile by kosztowalo wsadzenie stozka do mnie ???

Rex nie wiem czy wsadzenie stozka bedzie takie łatwe stozek powinien byc bezposrednio na rurze dolotowej a u nas jest jeszcze przepływomierz

Popatrzcie panowie na fotki dokładnie. Krisso też ma przepływomierz i zaraz za nim stożek.

Cytat:
2004-12-05 21:41:25, Maniurka78 pisze:
Popatrzcie panowie na fotki dokładnie. Krisso też ma przepływomierz i zaraz za nim stożek.

... jasne, z tym nie ma problemow

Bardzo dobrze ze jest tam przeplywomierz ... o to chodzi ze koncowka jest wtedy metalowa i da sie na niej zacisnac stozek, gdyby konczylo sie to humą to trzebaby to wzmacniac jakos albo przejsciowke wsadzic.

Generalnie przeplywomierz nic a nic nie przeszkadza a wrecz przeciwnie.

Cytat:
2004-12-05 17:05:04, oommeenn pisze:
Czy tylko dźwięk czy coś jeszcze ? A jeśli chodzi o dźwięk to jak duża jest zmiana tzn. czy jest tylko głośniej i jak bardzo głośniej czy też sam charakter tego dźwięku się zmienia np. bardziej basuje ?

Zamiast odpowiadać na każde z pytań powyżej, wystarczyłoby się poprostu ze mną przejechać i sobie zobaczyć co i jak . Jesteś w końcu ze Szczecina, to jakiż to problem . Mówisz i masz .

co do mocy to powiem tak, może nie odczujesz jej pod pedałem, ale różne testy wykazują, że prawidłowo zamontowany stożek daje troszeczke mocy.....u mnie np. maksymalny moment przeniósł sie z 5500obr/min na 6000obr/min i teraz ciągnie równo własnie do 6000, bez stożka po 5500 następował spadek momentu i nie było sensu więcej ciągnąć..... nio i oczywiście te doznania akustyczne
wpadnij do BTT garage....przecież blisko masz to założymy na próbe i sobie zobaczysz

a tak odbiegając od tematu....oommeenn czy Twoj essi nie jest przypadkiem obniżony o 30-40mm

ja bede montowal stozek u siebie w tym tygodniu u kolegi z clubu crx. Montowal ostatnio w merolu e500 ktory tez ma mechaniczny wtrysk i powiedzuial ze nie bedzie u mnie problemu. Porobie fotki i wstawie jak bede juz mial

Cytat:
Rex nie wiem czy wsadzenie stozka bedzie takie łatwe stozek powinien byc bezposrednio na rurze dolotowej a u nas jest jeszcze przepływomierz

Przepływomierz nie ma tutaj nic do rzeczy - jego zadaniem jest (jak sama nazwa wskazuje ) mierzenie przepływu powietrza, bez tego komputer nie jest w stanie prawidłowo ustalić dawki paliwa.
Jak miałem walnięty, to nie dało się jechać, bo silnik na wolnych wariował do 3tys obrotów i w czasie jazdy szarpało.

Cytat:
oommeenn czy Twoj essi nie jest przypadkiem obniżony o 30-40mm

Faktycznie był obniżony i taki jest jeszcze na zdjęciach bo nie mam nowych. Wielu się ździwi ale podniosłem go do nominalnej wysokości. Był dla mnie za twardy i wszędzie łupałem podwoziem, a kiedyś jak pojechałem do mojej mamy to zawiesiłem się na wyjeżdzie.
KriSSo już pare razy chciałem zaproponować spotkanie ale ciągle widze na GG "nie ma mnie przy kompie".
Micab a gdzież mieści się ten słynny BTT garage.

Cytat:
2004-12-05 23:51:03, rex pisze:
ja bede montowal stozek u siebie w tym tygodniu u kolegi z clubu crx. Montowal ostatnio w merolu e500 ktory tez ma mechaniczny wtrysk i powiedzuial ze nie bedzie u mnie problemu. Porobie fotki i wstawie jak bede juz mial

fotki i opis bardzo mile widziane bo ja też mam stozek w planach

a ja teraz bedę tylko czekał na swój stożek ,ktory będę miał dzięki Micabowi

oommeenn......szkoda, że go podniosłeś, bo wyglądał naprawdę fajnie na tym zawieszeniu....nie za nisko i nie za wysoko nio ale to wkońcu Tobie ma się dobrze jeździć
BTT garage ma dwie filie, jedna znajduje sie w szczecinie u baksa, a druga w wełtyniu u mnie obie charakteryzują się doskonale wyposażonymi garażami

nio maniurka, Twój stożek jutro wysyłam.....

A ja sie jutro pochwale ... co mnie wyszlo z tej calej stożkowej akcji

Właśnie znalazłem ciekawy artykuł o filtrach powietrza.
Jak ktoś ma ochote poczytać
Filtry

U mnie znalazlo sie takie cos :

I generalnie to powiem Wam ze jestem BARDZO zadowolony, robiłem testy ... Vmax NIE WZROSŁA ... czyli moc tez nie. Ale moment jest napewno nieco wyzszy bo na 2 biegu kreci kolkami przy starcie z pod swiatel ... a to sie nie zdarzalo na suchym wczesniej.

No a dzwiek ... to jest poezja poprostu, jak wioze rodzicow czy babcie to nic nie slychac bo do 2300 mniejwiecej jest normalnie. Ale jak wioze siebie .. i np kolege ... i lecimy tylko 3500 i wiecej ... to jest poezja ... naprawde - niedlugo film wraz z dzwiekiem.

Cytat:
2004-12-08 21:47:12, NoSeK pisze:
No a dzwiek ... to jest poezja poprostu, .......
....jak wioze siebie .. i np kolege ... i lecimy tylko 3500 i wiecej ... to jest poezja ... naprawde - niedlugo film wraz z dzwiekiem.

Słyszłem ten dźwięk, ...no istotnie poezja, robi wrażonko

Pozdro
SPARK

Cytat:
2004-12-08 21:47:12, NoSeK pisze:
U mnie znalazlo sie takie cos : ......

jakoś tych fotek nie widać

.. niop ... całkiem spox ..... ale silniczek to masz upaćkany .... ja swoj byłem zmuszony wymyć ..... koszta niewielkie ..... 25 zł ....

Juz widac ... tylko nie komentujcie ze brudno ... wyciagalem kumpla z błota 30 cm ...