Dlaczego p³yn ch³odniczy ma kolor br±zowy? - Strona 253

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Cytat:
2012-05-10 09:40:19, kaprl pisze:
Jak zardzewia³ chrom to siê malowa³o na czarno lub srebrno farb±. Podobno ¿y³e¶ w PRL, a takich rzeczy nie wiesz. Siê kombinowa³o, a nie sz³o do galwanizera.

Tylko ¿e takich Warszaw by³o wiêcej.Twoja historyjka jest ma³o wiarygodna.I nie podobno tylko naprawdê ¿y³em w PRL.Nie wiem tego bo u mnie takich g³upot nie robiono.Wartburgach,Wo³gach czy Syrenach by³o mo¿na tak robic ale nie w Warszawie bo je¶li ju¿ przerabiano auto na m³odsze,wzorowano siê na oryginale(Wartburg 353-353W,Wo³ga Gaz M24-2410,Syrena(dowolna-czarna(Z R20)

Cytat:
2012-05-10 15:54:33, Driftking pisze:
Tylko ¿e takich Warszaw by³o wiêcej.Twoja historyjka jest ma³o wiarygodna.I nie podobno tylko naprawdê ¿y³em w PRL.Nie wiem tego bo u mnie takich g³upot nie robiono.Wartburgach,Wo³gach czy Syrenach by³o mo¿na tak robic ale nie w Warszawie bo je¶li ju¿ przerabiano auto na m³odsze,wzorowano siê na oryginale(Wartburg 353-353W,Wo³ga Gaz M24-2410,Syrena(dowolna-czarna(Z R20)

A co ma przerabianie na nowszy model o którym nie pisa³em z walk± z korozj±.

Nie d³ugo mr .Jaki kolor pasowa³ by jeszcze do niego ? Niestety nie jestem jakim¶ cz³owiekinem , który dba o szczegó³y . Dea daje nam zadanie do zrobienia albowiem doskonalic ich modele . Je¿eli by³y by idealne to by³y by dro¿sze i forum by³o by nudne .Pamiêtajmy , ¿e robi± je chinczycy czyli prc czyli Popular Republic Chinapod inn± nazw± niz made in china

Panowie - jako cz³owiek PRL-u przypomne tylko, ¿e w tamtych latach istnia³ taki preparat o nazwie CHRONIZOL - (lakier przezroczysty o barwie ¿ó³tej lub zielonej do elementów chromowych samochodu). Kto mia³ kaprys mieæ zabezpieczone chromowane czê¶ci w poje¼dzie pryska³ je chronizolem. Isytnia³ tez CHRONIZOL-ZMYWACZ, który dzia³a³ jak rozpuszczlnik i zmywa³ lakier z powierzchni chromoweanej.
Co czarnych zderzaków - to tak jak pisze kol. kaprl - kto mia³ ochotê pomalowaæ sobie zderzaki, ko³paki czy inne czê¶ci chromowane ten sobie malowa³ - trzeba by³o sobie radzic, bo o galwanizerniach wtedy nie bardzo siê s³ysza³o !
Sory kol. driftking - czy¿by¶ mia³ takie braki z czasów PRL-u ? Mam nadzieje, ¿e siê nie obrazisz ?

Witam kolegów

Wêgierski forum znalaz³em inny kultowy Car News.

zuk cudowny ale ten kolor taki sam jak a07 !! Zielony bylby odpowiedni.

Mercedes napewno zawita w mojej gablocie

Przecieki Sir Sroczki sie sprawdzaja w 100% ciekawe jak bedzie wygladala lista po 105 numerze

No mam nadziejê, ¿e nasz ¯uk bêdzie w innym kolorze i te¿ popieram ten jasny kolor zielony

kadrowcu wydaje mi sie ze to juz jest oficjalny kolor dla naszego zuka szkoda ale najwazniejsze ze bedzie
Mam takie jedno pytanie czy nie powinien miec jednego okna szklanego od strony pasazera??

tak wyobrazalem sobie naszego zuka
link:
http://polskie-auta.pl/stara/zuk-102.jpg
wrzuccie te zdjecie

[ wiadomo¶æ edytowana przez: met83 dnia 2012-05-10 22:05:48 ]

Chcia³bym zapytaæ, czy nie wiesz, gdzie znale¼æ próbkê koloru na tego ®uka. Chcia³abym przemalowaæ go na inny kolor ale nie wiedzia³em, próbkê koloru. Proszê kto¶ go zeskanowaæ lub wpisaæ link, gdzie go znale¼æ. Dziêkujê za pomoc.

¯uk jest miodny, ale doczepiê siê chyba do skaszanionego pasa pod szyb± przedni±, jest za ma³o wystaj±cy ale mo¿e to byæ wina zdjêæ
Co do merca narzeka³em na kolejny z³omek z zachodu, ale powali³a mnie jego gwiazda. Niech jest w tej kolekcji

Mi te¿ podoba siê ¯uczek.Marzy³ mi siê ciemnozielony,ale ten te¿ jest sympatyczny.Kolor bardzo podobny do tego z A-07.Nie jest to jednak moim zdaniem wada,lecz zaleta gdy¿ taki kolor wyst±pi³ w kolekcji tylko raz i na pewno bêdzie wyró¿nia³ nowego ¯uczka w¶ród innych zielonych i czarnych modeli.Mercedes te¿ prezentuje siê nienagannie.Jednak powinien byæ czarny gdy¿ w tym kolorze wygl±da du¿o lepiej.Bia³y psuje nieco jego sylwetkê i wyrazisto¶æ.Niemniej jednak cieszê siê,¿e nie jest zielony i ¿e w ogóle bêdzie w kolekcji.Czekam na wiêcej modeli spod gwiazdy

modele sa super .gdzie to znalaz³e¶ .co bym da³ za nie

Cytat:
2012-05-11 00:03:54, przemo93 pisze:
Mi te¿ podoba siê ¯uczek.Marzy³ mi siê ciemnozielony,ale ten te¿ jest sympatyczny.Kolor bardzo podobny do tego z A-07.Nie jest to jednak moim zdaniem wada,lecz zaleta gdy¿ taki kolor wyst±pi³ w kolekcji tylko raz i na pewno bêdzie wyró¿nia³ nowego ¯uczka w¶ród innych zielonych i czarnych modeli.Mercedes te¿ prezentuje siê nienagannie.Jednak powinien byæ czarny gdy¿ w tym kolorze wygl±da du¿o lepiej.Bia³y psuje nieco jego sylwetkê i wyrazisto¶æ.Niemniej jednak cieszê siê,¿e nie jest zielony i ¿e w ogóle bêdzie w kolekcji.Czekam na wiêcej modeli spod gwiazdy

Hurra ! W koñcu mamy mercedesa i to nie byle jakiego bo to W115 z pierwszej serii produkcyjnej (1968-1973) . Dobrze , ¿e jest bia³a ale... stopiêtnastek raczej bia³ych nie by³o tylko takie jasne kremowe ( wiem bo tak± w³a¶nie posiadam ) wiêc j± przemalujê ( tylko c¶ rejstracja im siê nie uda³a trzeba bêdzie pomalowaæ boki )

A co do ¯uka to kolor fajny bêdzie go mozna fajnie porównywaæ z A-07 , poniewa¿ maj± taki sam kolor.

ch³opie ogarnij siê, piszesz tak ze nie idzie zrozumiec sensu tego co chcesz przekazac, " gdzie to znalazles " tzn co znalazles, te modele ?, pisze kilka postow ponizej, " co bym dal za nie " o co ci chodzi, bezsens totalny, czego nikt tu nie sprzata takich wypowiedzi gimbusow ? masakra

2012-05-11 10:14:19, treker999 pisze:
[/quote]

wracajac do tematu, to bardzo dobra informacja, bo to kolejny polski model w ostatnim czasie, a jeszcze dochodzi niewiadowka i strazak, czyli razem 6 polkich modeli, no jeszcze jak by sie pojawila n250c to juz by bylo cud miod i malina

Cytat:
2012-05-11 10:53:57, MotoPrl pisze:
ch³opie ogarnij siê, piszesz tak ze nie idzie zrozumiec sensu tego co chcesz przekazac, " gdzie to znalazles " tzn co znalazles, te modele ?, pisze kilka postow ponizej, " co bym dal za nie " o co ci chodzi, bezsens totalny, czego nikt tu nie sprzata takich wypowiedzi gimbusow ? masakra 2012-05-11 10:14:19, treker999 pisze: modele sa super .gdzie to znalaz³e¶ .co bym da³ za nie

wracajac do tematu, to bardzo dobra informacja, bo to kolejny polski model w ostatnim czasie, a jeszcze dochodzi niewiadowka i strazak, czyli razem 6 polkich modeli, no jeszcze jak by sie pojawila n250c to juz by bylo cud miod i malina
[/quote]Kiedy¶ takie n250c by³y na Allegro ( oczywi¶cie skala 1:43 ) wykonane z ¿ywicy , tylko troszkê drogie

P.S Mo¿e znacie tak± przyczepkê Polsportu o nazwie GK-100 ?

znalazlem lepsze zdjecia zuka
wstawcie je prosze

http://www.ebay.com/itm/IST-1-43-ZUK-A-05-Van-/140751244998?pt=UK_ToysGames_DiecastVehicles_DiecastVehicles_JN&hash=item20c56d8ec6

Cytat:
2012-05-11 10:46:14, Bosmal650 pisze:
Hurra ! W koñcu mamy mercedesa i to nie byle jakiego bo to W115 z pierwszej serii produkcyjnej (1968-1973) . Dobrze , ¿e jest bia³a ale... stopiêtnastek raczej bia³ych nie by³o tylko takie jasne kremowe ( wiem bo tak± w³a¶nie posiadam ) wiêc j± przemalujê ( tylko c¶ rejstracja im siê nie uda³a trzeba bêdzie pomalowaæ boki ) A co do ¯uka to kolor fajny bêdzie go mozna fajnie porównywaæ z A-07 , poniewa¿ maj± taki sam kolor.

Oczywi¶cie, ¿e by³y bia³e. We¼ sobie ksiazkê "Samochody PRL-u" na trzeciej stronie jest zdjêcie sprzed dworca w Bydgoszczy, a tam biala 115 na taksówce-w³a¶nie na ten egzemplarz zwaloryzuje swoj±.

[ wiadomo¶æ edytowana przez: simon2107 dnia 2012-05-11 18:04:36 ]

Cytat:

Ponawiam pro¶bê. Niech go kto¶ zbanuje. PROSZÊ.

Cytat:
2012-05-11 18:02:58, simon2107 pisze:
Ponawiam pro¶bê. Niech go kto¶ zbanuje. PROSZÊ.

Podpisuje siê pod tym.

Cytat:

Dasz 26,90 przypuszczalnie w sierpniu w kiosku.
I pomy¶l za nim co¶ napiszesz