Ludu mój, ludu... coś ty k... zrobił.... - Strona 28

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
Sugerujesz że mieszkańcy Lublina nie głosowali na Pruszkowskiego bo jest z PiSu?

Tak, bo jest nieudacznikiem z PiSu

Cytat:
Interesujące , zważywszy na fakt że do Rady Miasta najwięcej radnych wprowadził właśnie PiS , ale na pewno potrafisz to wytłumaczyć

Tak. Wprowadzili więcej (aż o jednego: 11 do 12 na 31 osób w radzie) dzięki zblokowaniu list z LPR'em

Cytat:
W I turze głosy rozłożyły się tak:
1. Izabella Sierakowska (Lewica i Demokraci) - 25,33 proc.
2. Adam Wasilewski (PO) - 24,03 proc.
3. Andrzej Pruszkowski (PiS) - 20,70 proc.
4. Zbigniew Wojciechowski (Idziemy Razem - Lubelska Centroprawica) - 18,46 proc

Stawiam dolary przeciwko orzechom że obojętnie który z panów dostały się do II tury to tam wygrałby z Sierakowską.

Pewnie tak. Ale nie Pruszkowski.

Zrozum. Dzięki językowi pełnemu nienawiści, szukaniu agentów, szpiegów układów i czegotamjeszcze, wielu znaiechaniom w obszarach które ludzików naprawde interesują PiS'owi rośnie wskaźnik "negatywnego elektoratu" - czyli ludzi którzy podstawieni pod ściana zgłosują nawet na belzebuba byle nie na PiS. Lub nie pójdą na wybory. Jednak fakt, że frekwencja tym razem była wyższa też o czymś świadczy. O czym. Zapytaj. To Ci wytłumaczą.

ja tylko w kwestii formalnej..otoz przy okazji ankietowania wyborcow w niedziele ktorys z instytutow zapytal tez tych ktorzy w pierwszej turze glosowali w wawie na borowskiego a teraz na gronkiewicz jaki wplyw na ich decyzje mialo poparcie udzielone przez kwasniewskiego i borowskiego..znikome chociaz to pewnie klamstwo bo napisali o tym w wyborczej

w kazdym razie ciesze sie ze nie musze wyjezdzac..nawet jesli spowodowal to ex preydent polski skadinnad na wymioty mi sie zebralo jak uslyszalem ze wraca stary uklad ze PO po cichu dogadala sie z czerwonymi itp..no ale "xero kurduplo" nie bylby soba gdyby tego nie powiedzial tym gorzej to zabrzmialo na tle samego marcinkiewicza ktory po przegranej zachowal sie z klasa

Której partii z PiS się właściwie czepiacie? Przecież Sprawiedliwość jest dla swoich a Prawo dla reszty. Kiedyś myślałem że prawo i sprawiedliwość to to samo, ale nasza przodująca i jedyna słuszna pokazała że to różnica kolosalna. Nie włączam telewizora bo ich jad zrobił mi już dziurki w ekranie i filmy musiałbym oglądać w kropki.

n0ras - masz racje.
Tak samo jak w przypadku mostu tak i np. nikt by nie chcial zeby prowadzic samolot w sposob demokratyczny (mowil o tym Korwin-Mikke). Poprostu w sprawach w ktorych skutki daja sie odczuc natychmiast ludzie zaczynaja myslec i zdaja sie na fachowcow.
I tak powinno byc zawsze i wszedzie. Nawet ludzi ktorzy potrafia tylko kopac pilke dobiera selekcjoner - a ludzi ktorzy maja rzadzic calym krajem wybieraja ludzie czesto nie majacy pojecia co robia.
To wszystko jest nie tak jak powinno byc.

Cytat:
2006-11-29 08:55:26, Hornblower pisze:
n0ras - masz racje. Tak samo jak w przypadku mostu tak i np. nikt by nie chcial zeby prowadzic samolot w sposob demokratyczny (mowil o tym Korwin-Mikke). Poprostu w sprawach w ktorych skutki daja sie odczuc natychmiast ludzie zaczynaja myslec i zdaja sie na fachowcow. I tak powinno byc zawsze i wszedzie. Nawet ludzi ktorzy potrafia tylko kopac pilke dobiera selekcjoner - a ludzi ktorzy maja rzadzic calym krajem wybieraja ludzie czesto nie majacy pojecia co robia. To wszystko jest nie tak jak powinno byc.

Czyli co? Powrót do monarchii? Czy jakiejś odmiany systemu totalitarnego? (Duce, Fuehrer, czy inny Wódz).

Ludu mój, ludu... coś ty k... zrobił....

Tu czytajta zwolennicy "partii protestu"

Cytat:
2006-11-29 10:13:29, MarEsp20 pisze:
Ludu mój, ludu... coś ty k... zrobił.... Tu czytajta zwolennicy "partii protestu"

Piszesz o PiS...?

Cytat:
Czyli co? Powrót do monarchii?

to nie byloby zle.
Gdybys mial swiadomosc, ze za to co robisz beda odpowiadaly Twoje dzieci - bo beda dziedziczyc - to bys robil wszystko z glowa.
W kazdej normalnej rodzinie rodzice dbaja o dzieci i zyja tak zeby dziaciom bylo latwiej i ogolnie lepiej.
A tak - prezydent i inni posiedza 5 lat - nakradna i maja w d............ I jak nie wyjdzie to sorry - jak wam sie nie podoba to mozecie sobie teraz wybrac kogos innego.
Jak jakiejs partii nie tolerujesz to na nich nie glosujesz - ale i tak jak przegraja to sie przepisza do tych co wygrali i dalej interes sie kreci. To jest chore.
Tylko ze w Polsce nie chodzi o ustruj tylko o mentalnosc ludzka, kulture i historie.
Tu sie nic nie sprawdzi.

[ wiadomość edytowana przez: Hornblower dnia 2006-11-29 15:50:02 ]

Cytat:
2006-10-11 12:32:23, piotr_ek pisze:

Nie mam nic wspólnego z żadną partią. Jest to:
Ruch Samorządowy Mieszkańców Ziemi Olkuskiej
Któremu przewodzi lodziarz (4-ry lata temu wylansował przebojowo obecnego burmistrza-niedorajdę) wraz z kilkoma kupcami w Olkuszu.

Jak tam Piotr_ek Twoje wybory na radnego w Olkuszu. Chyba Twój lodziarz nie wprowadził żadnego radnego o czym piszą tu:

Tytuł strony

A w ogóle to z Ciebie frajer bo jakbyś dał się oskarżyć o znieważenie głowy Państwa, to był byś sławny, zapraszali by ciebie do telewizji - do Tok Szoł Żakowskiego - byłbyś popularny prawie jak sam Krzysztof Kononowicz i następne wybory na radnego w Olkuszu wygrałbyś w cuglach (sam bym kupił kubek z twoją podobizną)

Cytat:
2006-11-29 19:40:17, MarEsp20 pisze:
Jak tam Piotr_ek Twoje wybory na radnego w Olkuszu. Chyba Twój lodziarz nie wprowadził żadnego radnego

Lodziarz to bardziej rozwinięta instytucja niż Ci się wydaje. Zresztą gdyby lodziarz został burmistrzem byłby to dla niego tylko kłopot i robota. Teraz otwiera lodownię w marcu/kwietniu, pracuje do października, a potem uderza na jakąś dziwną wycieczkę - Kuba, Chiny, Pakista, Etiopia.
A co do frajerstwa to widzę, że próbujesz być teraz lepszym i mądrzejszym niż Ci się wydaje.

Cytat:
2006-11-29 20:05:46, piotr_ek pisze:
widzę, że próbujesz być teraz lepszym i mądrzejszym niż Ci się wydaje.

Łocho jaki uszczypliwy. A co to nie wolno zapytać jak tam wybory (to jakiś temat tabu) ?

Zresztą sam sprawdzę .... A co to siedem głosów ważnych oddanych na kandydata ????

To nawet nie wszyscy w Twojej rodzinie na Ciebie głosowali ??

Zresztą to i tak nieźle bo są na dole tabeli kandydaci co zdobyli 2 głosy (czyli głosowali sami na siebie + żona)

czytaj tu

[ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2006-11-29 22:07:57 ]

Cytat:
2006-11-29 21:58:00, MarEsp20 pisze:
Łocho jaki uszczypliwy. A co to nie wolno zapytać jak tam wybory (to jakiś temat tabu) ?

Twardziel jesteś, że chciało Ci się przez strony PKW przeklikać. Ja zwątpiłem po 10 minutach. Zresztą i tak wg życzeń lodziarza byłem "zatykaczem" i fotką na plakacie.
W sume to dzięki Ci za info, bo w życiu bym sam tego nie wyszukał - lenistwo robi swoje, ale wracając do sprawy to dziwi mnie ilość głosów jaką np. dostali niektórzy łolkóscy biznesmeny (np. lodowa "konkurencja" lodziarza dostała raptem 1 więcej niż ja) i byli już radni.

Zresztą o co Ci chodzi? Ja za dużo zarabiam, żeby pier*olić się w jakieś radzenie w radzie. Ja stosuję "krótką piłkę" ewentualnie kopa w du*ę. Jesteś ciekaw? Pisz na priv!

Cytat:
2006-11-29 22:29:27, piotr_ek pisze:
Ja za dużo zarabiam, żeby pier*olić się w jakieś radzenie w radzie.

Oj Piotr_ek , Piotr_ek, tak dużo zarabiasz a jeździsz złomero , do tego Zakład Gazowniczy nie może się od Ciebie doczekać forsy Rzeczywiście jesteś dobrym duszkiem tego forum polubiłem Cię ...

Cytat:
2006-11-29 22:51:16, MarEsp20 pisze:
Oj Piotr_ek , Piotr_ek, tak dużo zarabiasz a jeździsz złomero :-

Jeżdżę <> mam. A jeżdżę często lanosem i co?

Cytat:
do tego Zakład Gazowniczy nie może się od Ciebie doczekać forsy

Obowiązują pewne zasady... zresztą ta sprawa to już historia... ale jak dobry prawnik pamiętasz 2x więcej niż musisz. Egh... ta młodzież. U mnie większego dysku niż 80 GB nie da się zamontować, a Ty pewnie masz ze 200 GB.

Cytat:
Rzeczywiście jesteś dobrym duszkiem tego forum polubiłem Cię ...

Lizus... wazeliniarz... kiciarz...

Cytat:
2006-11-29 22:56:29, piotr_ek pisze:
Lizus... wazeliniarz... kiciarz...

Nie mój prezydent.........

Czego sie spodziewać od palanta w czarnym, niewypastowanych butach i bez guzika w marynarce.

Cytat:
2006-12-18 17:35:02, Navi pisze:
Czego sie spodziewać od palanta w czarnym, niewypastowanych butach i bez guzika w marynarce.

z tym guzikiem to chyba premier byl...ale w sumie co za roznica kmiot zawsze bedzie kmiotem a kaczor udowodnil ze od czasow "spieprzaj dziadu" nie rozwinal sie ani troche ani nic nie nauczyl...ja pierdziele jak narod mogl zrobic taka glupote

mamy odsłanę kolejnego aktu farsy pt. 'Styropian u władzy'
oto dowiaduję się, że znany specjalista i autorytet z dziedziny finansów i bankowości Kazimierz Marcinkiewicz ma objąć stanowisko prezesa największego banku w Polsce...
po co konkursy, po co komu kompetencje, ważne że spełniona jest zasada BMW - bierny, mierny ale wierny.

tylko nie mówcie że bankiem każdy głupek może pokierować - to już było - Lenin mawiał że rządzić może nawet kucharka...

skoro Marcinkeiwicz jest taki super hiper hola laboga dobry menedżer to dlaczego nie znajdzie sobie pracy w prywatnym przedsiębiorstwie?

POza tym już rozpoczyna się kolejny akt tej farsy zatytułowany 'Łapanka, czyli kto po Balcerowiczu'
Wg mnie z Balcerowiczem będzie jak z Janem Pawłem II - nikt mu nie dorówna i tego boją się Pisaki.
po cichu jeszcze liczę, że w wyniku braku lepszego kandydata, kłótni w koalicji, porozumieniu zdrowego rozsądku i odrobinie szczęścia Balcerowicz dostanie drugą kadencję...

Cytat:
2006-12-22 14:04:48, Robert_S pisze:
ma objąć stanowisko prezesa największego banku w Polsce...

Po połączeniu niebieskiej krowy z bph - już nie największy...