Dlaczego p³yn ch³odniczy ma kolor br±zowy? - Strona 281

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Fiat 125 p JAMNIK

Sroczka chyba bedziesz musial nam dac odpowiedz!!

PS> W jakich barwach bedzie jelcz PR

Na zdjêciu jest chyba PR 100, (ma tylko dwoje drzwi), a ma byc PR 110 (troje drzwi)
Nie, to nie bedzie "jamnik" (przynajmniej na razie)

Wartburg 312 kombi

Moje typy to Beskid lub Dacia Sport.

Ju¿ brak³o pomys³ów: bo jak nie zachodni ,ruski,ddr-owski,rumuñski
to zostaje jugol,bu³gar,czech (na pewno nie Skoda) no i polak ,mo¿e prototyp.

Mnie te¿ ju¿ pomys³ów brakuje. A jestem bardzo ciekawy tego zagadkowego trzeciego modelu. Id±c za podpowiedziami, przychodzi mi na my¶l jedynie:
YUGO Florida
i z polskich: Syrena 103, my¶la³em te¿ o Polonezie CARO i Fiacie Cinquecento , ale to ju¿ nie PRL.

[ wiadomo¶æ edytowana przez: jarecki78 dnia 2012-10-20 21:55:21 ]

[ wiadomo¶æ edytowana przez: jarecki78 dnia 2012-10-20 21:55:58 ]

Niestety, dalej nic - chyba bêdê musia³ poddaæ sie bez walki -a wydawa³o mi sie ,ze bedzie to naj³atwiejsza zagadka.
A wiêc ostatnie u³atwienie - nie prototyp i na dodatek samochód osobowy i polski. Mi³ego zgadywania - dobranoc.

Polonez MR' 89 (przej¶ciówka), Fiat 125p MR' 75 lub Warszawa Pocztylion.

Fiat 508? Nysa Mikrobus?

Mia³em cich± nadziejê na Skodê,ale jak maj± byæ polskie,to mam takie propozycje jak:

FSO Warszawa 201
FSO Warszawa 202
FSO Syrena 101
FSO Syrena 103
FSO Polonez Caro MR'91

Najbardziej pasuje mi Warszawa 202.Ostatnio ist wyda³o jej modelik w kolorze czerwonym wiêc byæ mo¿e to ona jest trzecim brakuj±cym puzzlem.Zobaczymy,co na to nasz niezast±piony sroczka

Ok. Koniec konkursu - zgad³ Caronez - ten trzeci to bedzie Polonez MR 89.
Pozdrawiam wszystkich

Sroczka dzieki za super informacje Kolejny polonez cieszy
Miejmy nadzieje ze bedzie w kolorze zielonym !!

Sroczka to kiedy mozemy sie spodziewac aktualizacji strony w sprawie PR 110??

Czy dowiedziales sie u zrodla czy bedzie Multicar m25??

Nastêpnym razem Sroczka nie rób zgadywanki, bo i tak czê¶æ gimbusów na tym forum musi oczywi¶cie podaæ nie jeden czy dwie propozycje, a od razu dziesiêæ, bo jak to tak, muszê byæ super i siê popisaæ na forum internetowym znajomo¶ci± motoryzacji... ¿enada.

Inna sprawa Sroczka. W nagrodê, ¿e po raz kolejny zgad³em, mo¿esz napisaæ, czy jest szansa na takie numery specjalne, jak stratopolonez, ursus i koparka ostrówek (oczywi¶cie wszystkie w 1:43)?

Cytat:
2012-10-21 11:07:10, sroczka7 pisze:
Ok. Koniec konkursu - zgad³ Caronez - ten trzeci to bedzie Polonez MR 89. Pozdrawiam wszystkich

Dziêki przyjacielu za owocne informacje.Cieszy mnie,¼e bêdzie tak¿e Polonez MR'89,bo czeka³em na niego.Teraz pozosta³ ju¿ tylko model Caro,bo wszystkie inne najwa¿niejsze modele Poloneza z epoki PRL-u zosta³y ju¿ wydane.Zobaczymy,co przyniesie nam los.Jestem ciekaw jaki kolor bêdzie mia³ MR'89.Modlê siê o czerwony,ale jak znam ¿ycie,po raz trzeci Chiny zaserwuj± nam szary

Cytat:
2012-10-21 11:56:34, chichy555 pisze:
Nastêpnym razem Sroczka nie rób zgadywanki, bo i tak czê¶æ gimbusów na tym forum musi oczywi¶cie podaæ nie jeden czy dwie propozycje, a od razu dziesiêæ, bo jak to tak, muszê byæ super i siê popisaæ na forum internetowym znajomo¶ci± motoryzacji... ¿enada.

Nie obra¿aj innych,jak oni tego nie robi±.Zanim napiszesz taki komentarz,przeczytaj najpierw dziesiêæ razy zasady tego forum.W jednym z punktów jest napisane,¿e nale¿y napisaæ wszystko co siê my¶li w jednym po¶cie,¿eby nie by³o ba³aganu.Dlatego ja,czy inni pisz± kilka propozycji modeli,aby wszystko by³o przejrzyste.

Pozdrowienia

Ta wymiana zdañ jest zbêdna. Po co te spory? W KAP powinien tez pojawiæ siê FSO Polonez MR'83 LUX, wersja z innym typem lamp przednich (prostok±tne).

Nie pojawi siê-bo bez sensu jest puszczanie modelu, który kazdy mo¿e sobie zrobiæ ¿eni±c przód od trucka z bud± 1500

My¶lê ¿e przy ,,Ogórku" Jelcz Berliet bêdzie bardzo fajnie wygl±da³.Pewnie jak m³odszy brat.Bardzo siê cieszê z Poloneza ,,przej¶ciówki".Czêsto widaæ go jeszcze na ulicach.Liczê na kolor granatowy.

Mo¿na zamawiaæ

Cieszê siê,¿e z Jelcza gdy¿ podró¿owa³em nim przez prawie ca³e swoje ¿ycie i mam do niego ogromny sentyment,Bêdzie w takim kolorze,jaki pragn±³em najbardziej.Dobrze,¿e Chiñczycy tym razem nie wymalowali go w barwy jakiego¶ miasta,bo dziêki temu ka¿dy po zakupie modelika bêdzie móg³ dokonaæ jego konwersji wed³ug wzoru,w jakim je¼dzi³ w danej miejscowo¶ci.Jelcz moim zdaniem wygl±da bardzo dobrze.Jedyne zastrze¿enia mam do bocznych okien,które wydaj± mi siê odrobinê za wysokie.Zobaczymy,jak ca³o¶æ bêdzie wygl±daæ na ¿ywo.Byæ mo¿e takie wra¿enie wywo³uje zdjêcie

Dla tych,którym nie chce zagl±daæ sie na stronê KAP,napiszê,¿e Jelcz PR 110 uka¿e siê ju¿ 7 listopada w cenie 34,90 z³

Dodajê równie¿ zdjecie Jelcza w skali 1:1 aby ka¿dy móg³ go sobie porównaæ z mniejszym odpowiednikiem

Jelcz PR 110 - dok³adnie taki sam bêdzie w KAP

przemo93 napisa³:

Jedyne zastrze¿enia mam do bocznych okien,które wydaj± mi siê odrobinê za wysokie.Zobaczymy,jak ca³o¶æ bêdzie wygl±daæ na ¿ywo.Byæ mo¿e takie wra¿enie wywo³uje zdjêcie

Model jest jak zwykle zje..ny przez ¿ó³tych ignorantów.
Co¶ jest nie tak z odleg³o¶ci± od do³u okien do nadkoli.Wina le¿y tak¿e po stronie "kontrolerów jako¶ci" z DeA,którzy odbieraj± model.

[ wiadomo¶æ edytowana przez: cipek dnia 2012-10-22 15:47:30 ]