| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rafako Mercedes W123 Warszawa | 2013-12-31 13:09:34
Taaa, sprzed nosa Mogę Ci to obejrzeć po Nowym Roku ale cudów się nie spodziewaj. W tym komisie lubią pohandlować różnymi struclami ale zazwyczaj są to takie k... "paście", że beret z głowy zrywa przy oględzinach z odległości mniejszej niż 5 metrów
Tak czy owak, zobaczę. BTW, o ile dobrze pamiętam, to wraz z kilkoma innymi forumowiczami, zachwycałeś się tym sprzętem (jak jeszcze kosztował ok 4900 zł): http://allegro.pl/lada-2104-1-7i-1996-rok-jeden-wlasciciel-piatka-i3844369703.html Skąd teraz brak zainteresowania? BTW 2 - przeca nasz miły Szoko "aus Legnica" sprzedaje swoją 2104, obecnie w promocji za 2700 zł. Czy to nie lepsza oferta niż ten (potencjalny) kasztan z mego miasta pięknego? Serdecznie pozdrawiam. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2013-12-31 14:09:04 Dla kolegi Morphio mogę jeszcze więcej promocji zaproponować. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
morphio ŁADZIARZ ![]() VAZ 2107 148kM Opole | 2013-12-31 14:12:17
Ad1. nie ja brzydki kolor chociaż fajny silnik
Ad2. nie mam aż tyle floty ale to Szokolad to sprzedaje i mi nie zaproponował od siebie
Ad temat. oblukaj i jakieś pikczersy mi proszę wyślij |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2013-12-31 15:30:29 Adam, nie do przesady. Nie mogę o każdym myśleć i do każdego dzwonić. Jeżeli cie to interesuje, do dryndnij do mnie, dogadamy się. Świeżo kupione OC. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
morphio ŁADZIARZ ![]() VAZ 2107 148kM Opole | 2014-01-01 14:14:02 muszę poczekać na przybycie Matki Bpieniężnej Pieniężnej i dokonaniu tewnych kalkulacji noworocznych ale mam cię na widelcu ![]() |
![]() Cezary_84 Łada 2105/07 Mińsk Mazowiecki | 2014-01-01 20:18:55 Takie felgi na sprzedaż się pojawiły: Borbet Abarth 4x98 Federal 595 EVO 16" www.rajdy.hoga.pl/gielda/ogloszenie.asp?id=141604&strona=1&D=5&Sl=4x98&Dzial=sprzedam+cz%EA%9Cci,+akcesoria |
Astro2107 Kandydat na Kandaydata Lada21072 Radomsko | 2014-01-05 20:26:08 Poszukuje sb łady do 2 tyś.
tablica.pl/oferta/lada-2107-80tys-przebieg-1989r-wersja-fin-z-rak-do-rak-CID5-ID4zwDX.html#369c37a188 nie polecam łady gość nie chce zejść ponizej 2500 łada w stanie tragicznym lewy przedni błotnik do wymiany w tylnym lewym błotniku za niedługo bd mozna pięśc włozyć leci mocowanie tego drązka takiego małego poprzecznego pod samochodem w środku jak w chlewie tapicerka cała upierniczona deska rozdzielcza strasznie popękana i pomalowana szarym sprejem który odpada zdejmują uszczelki np w bagażniku zdejmujemy je razem z rdzą na drzwich są przyklejone sylikonem w lewym tylnym nadkolu tam w drzwiach tez za nie dlugo bd dziury na wylot. Ogólnie nie polecam chyba że za cene do 500zł ew po cenie złomowania |
Rafako Mercedes W123 Warszawa | 2014-01-06 15:07:01 Pojawiła się nowa "okazja":
http://allegro.pl/lada-2105-i3860866480.html szkoda, że przeznaczona tylko dla "pomysłowego Dobromira"
Zawsze podziwiam ludzi, którzy rozłożą taką "strychninę" na części i z jakiegoś powodu brakuje im zapału, żeby dokończyć. Później takie osoby dzielą się na dwie grupy: - rozsądni ludzie, którzy wiedzą, że takie "puzzle" są warte "zero przecinek nic" i za taką kwotę oferują do sprzedaży (i sprzedają), - fantaści, którzy wystawiają za jakąś chorą cenę, za nic mając sobie fakt, że nabywcy gwiżdżą na to czy w zestawie są amortyzatory Koni, Sachsa, Bielsteina czy może "srejna", bo liczy się tylko fakt, że przy takim stanie nabywanego pojazdu, nie sposób zweryfikować jego kompletności, co wpływa na jego ostateczną wartość. Tak czy inaczej, dziwię się, że typ zamiast złożyć parcha do kupy i dopiero brać się za sprzedaż, wystawia w stanie dezintegracji za żenująco wysoką kwotę. "Tysiąc mogę dać za ten zgnity Łada" jak mawia jeden ze Złomnikowiczów
Serdecznie pozdrawiam. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2014-01-06 15:58:50 No to teraz uważaj na "zakretach". Obsmarowałeś dupe samemu moderatorowi naszego forum, Sebiozie. Teraz pewnie usunąć trzeba będzie ciebie z forum. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
emde SYMPATYCZNY GOŚĆ VAZ LADA 2107 '87 Łomża (Mazowsze) | 2014-01-06 17:07:43 Rafako tak jak cię lubię i twoje niekrótkie ( ) posty tak teraz uważam, że zwyczajnie nie masz racji. Aukcja Sebiozy, bo to jego auto jak słusznie zauważył Szokolada, jest wg mnie uczciwa. Zresztą już na samym początku napisał: Z powodów finansowo-czasowych z przykrością muszę pozbyć się Łady. Na tą chwile sam samochód nie przedstawia dużej wartości, a to dla tego, że jest rozebrany do gołej blachy. Więc nie ściemnia, rzetelnie informuje ciebie, mnie (i innych potencjalnych kupujących) co jest przedmiotem sprzedaży i w jakim stanie się aktualnie znajduje (patrz fotki na dole aukcji w linku). Fakt, że wszystko jest rozebrane na czynniki pierwsze ale przecież nikt nie zabroni wystawić mu auta w takim stanie, nieprawdaż ???
A cena ? Przysłowiowy Mietek handlarz wystawiłby to za 9 999 zł i miałby wszystko "w fujarce". Zresztą kto zabroni negocjować ceny ze sprzedającym ? Może akurat ta Łada i te części uzbierane przez niego w słusznej sprawie (replika VFTS) mają dla niego taką a nie inną wartość i po prostu za mniej żal mu sprzedawać ? Tak to widzę panowie. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2014-01-06 19:10:49 Może to i dla Kowalskiego drogo, to dla kogoś, kto chce zbudować VFTSa, to w sumie cena okazyjna i wszystko podane na łopacie. Samo zebranie części do kupy, zajmie spokojnie z pół roku, no i finansowo pewnie wyjdzie drożej. Mam ochotę na wydech od sebiozy, ale pewnie go nie sprzeda osobno. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
sebioza (S) MEGA ŁADZIARZ Łada 21053/Focus MK3 Warszawa | 2014-01-06 19:23:06 Nie mam zamiaru niczego, ani nikogo usuwać z powodu tego, że uważa że to za drogo.
Kolego Rafako, skoro uważasz, że to za drogo, to nie kupuj. Co do wartości samej Łady, to pisałem , że nie jest wiele warta. Co do samych gratów, to koledzy już Ci pisali, że to okazja. Wystawiam to w całości i jeśli nie sprzedam, to Łada pójdzie niestety na złom, a graty zostaną sprzedane osobno. Same graty są warte grubo ponad 5tyś. Więc Szokolada jak by co, dam znać. Przed pisaniem jakie to „okazje” są na allegro, proponuje się zastanowić. |
Rafako Mercedes W123 Warszawa | 2014-01-06 19:32:06
"Trudno, co robić"
Co do Twojej wypowiedzi Emde - ja też jestem moderatorem na pewnym dość znamienitym Forum motoryzacyjnym. Moderatorem i Przedstawicielem Regionalnym na Mazowsze. Nie powoduje to bynajmniej, że jeśli wystawiam jakąś furkę pewnej znamienitej marki na sprzedaż, to ustawia się kolejka Forumowiczów, którzy biorą ode mnie auto w ciemno. Wręcz przeciwnie, jako forumowa "osoba publiczna" jestem pod większą presją i bardziej "patrzy mi się na ręce", zwlaszcza jeśli sprzedaję coś drogo. Do tego stopnia, że jak jakieś 2 lata temu sprzedałem kolesiowi z Forum moją Lancię Kappę 2.0 20V a on zarżnął po dwóch tygodniach panewki (mimo, że tłumaczyłem mu jak "krowie na rowie", nie pałuj na zimnym bo ten motor tego nie wybacza), wymieniłem mu na swój koszt silnik bo: a) samochód był porządnym egzemplarzem, więc sprzedałem drogo, powyżej ceny rynkowej, b) nie chciałem, żeby sobie ktoś później gębę o mnie wycierał. Dlatego tym bardziej dziwi mnie, że gość znany w społeczności Klubu Łady i obeznany z autem, wystawił je jako "puzzle", bez możliwości weryfikacji kompletności części przy kupnie (nie każdy jest Władkiem i ma w głowie dokładne plany konstrukcyjne wszystkich modeli Łady od 2101 do 2107 wraz z numerami oryginalnymi części ).
To jest moja prywatna opinia a Forum służy do wyrażania takowych. Nie musisz się ze mną zgadzać Emde. Co nie zmienia faktu, że założę się o moje dwie wypłaty, że nigdy nie zdarzyło Ci się kupić samochodu w takim stanie rozkładu i w związku z tym nie masz pojęcie, jak ciężko takie coś później złożyć poprawnie (gdy się samemu nie rozkładało)
Serdecznie pozdrawiam. Ps. nie zmienia to faktu, że nie mam świadomości ile warte są takie części i być może źle oceniam atrakcyjność tej oferty. Wynika to także z tego, że jestem pracownikiem branży moto i części bilsteina czy sachsa wyceniam dla siebie z bardzo wysokim rabatem... [ wiadomość edytowana przez: Rafako dnia 2014-01-06 19:36:33 ] [ wiadomość edytowana przez: Rafako dnia 2014-01-06 19:37:17 ] |
sebioza (S) MEGA ŁADZIARZ Łada 21053/Focus MK3 Warszawa | 2014-01-06 19:45:48 To nie są puzzle, tego samochodu nie da się już złożyć do stanu fabrycznego. I kto oglądał zdjęcia mam nadzieję że zdaje sobie z tego sprawę. Powycinane są wzmocnienia, różne mocowania i itp. Co do wartości części. Amorki około 1000zł, gaźniki z filtrami około 900zł,
kolektor wraz z tłumikami, kolektor dolotowy, wałek to kolejne 1500zł, a to nie wszystko, ale rozumiem twoje zdziwienie. Po nie które graty jeździłem na Węgry, bo są nie do dostania w Pl. |
emde SYMPATYCZNY GOŚĆ VAZ LADA 2107 '87 Łomża (Mazowsze) | 2014-01-06 20:17:54
AD 1. Tak, masz jak najbardziej prawo do takiej opinii. Ja jednak będę też twardo obstawać przy swojej z poprzedniego posta..
AD 2. Zgadza się (prawie ), zawsze kupowało się Łady mniej bądź bardziej kompletne. |
janjestemjan Kandydat na Kandaydata łada 2107 kielce | 2014-01-06 23:04:47 |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2014-01-06 23:15:24 Jestem chętny na wydech i kol dolotowy jak by sie coś zmieniło.
Amorki to b36 a rajdowe to b46. ale cena dobra. |
SzokoLada (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() 2102/03/05/2111 Legnica (mała Moskwa) | 2014-01-07 15:50:25 Trzeba przyznać, że Rafako potrafi rozgrzać forum. Też lubie czytać jego felietony o sprzedawcach. ----------------- АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим |
radunio Kandydat na Kandaydata Vaz 21013 Lublin | 2014-01-11 11:58:09 Альтернатива жигулям:
http://lugansk.lug.slando.ua/obyavlenie/alternativa-zhigulyam-ID86MsN.html#f4f67b59d5 |