Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2012-11-22 11:10:00 Ja już dacie mam-oprócz Lastuna. Na dodatek na fajnej podstawce ![]() |
kadrowiec środa | 2012-11-22 16:35:44 Sroczka7 ![]() ![]() |
![]() camilovesky Renault Laguna II Bartoszyce | 2012-11-23 09:06:46 A co byście powiedzieli na numer specjalny PZInż 403 Lux-Sport?
Ja wiem że to inna epoka, ale właśnie w niej miałby ten model rację bytu. |
![]() simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2012-11-23 11:32:19
To prawda, ale Kolega nigdy sie na tych forach nie rejestrował, nie próbował wszczynać jakiejkolwiek dyskusji, a swoje informacje zamieszcza tylko wyłącznie na motonewsie. A tak się składa, że wiekszość z innych for ma korzenie na motonewsie, ale odeszła w związku z niskim poziomem merytorycznym i brakiem możliwości rozwoju samego motonewsa. Trudno miec więc pretensje do tych innych, że na informacje zamieszczane na motnewsie i próbę ich przemycania, reaguja alergicznie, a nawet bardzo ostro tłumią przejawy"motoniusowości". Byc może zbyt prewencyjnie, jednak duza liczba fantastów i marzycieli oraz wspomniany wyżej brak merytoryczności i dziecinada oraz niczemu nie służący koncert życzeń, powodują, że osoby, które przed "motoniusowatością" uciekły na inne fora, nie życzą sobie mieć podobnego bałaganu na swoim forum. |
![]() simon2107 Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2012-11-23 17:21:01 Ja tam nie mam sobie nic do zarzucenia, jestem otwarty i zaglądam zarówno na swoje forum, jak i na motonewsa, jednak tu czasem i mi nie udaje się zachować spokoju, jak widzę posty niektórych userów. Co do traktowania gości na forum, nadal będę sie upierał, że Kolega powinien był spróbować. Tym bardziej, że i np. na motoshow jest kolega zadzior, który dostarcza pewne informacje na temat serii kultowych i nikt tam nie traktuje go niepowaznie czy wrogo-jest raczej odwrotnie. Po prostu są pewni osobnicy, którzy za swoj cel obierają zaistnienie za wszelka cenę i bombarduja fora informacjami zamieszczanymi na motonews przez Kolegę, chcac w ten głupi sposób zasłuzyc na zainteresowanie i opinię "dobrze poinformowanych", dostarczajac tanich sensacji i jako tacy po prostu sa źle postrzegani. Uważam, że gdyby Kolega sam zamieszczał te informacje na forach, pod swoim nickiem, nie musiałby obawiac się oszczerstw czy wyzwisk-co jest niestety pokłosiem zdenerwowania modów na kolejnych "sensatów" próbujacych zaistnieć na innych forach poprzez rozpowszechnianie nie swoich informacji. |
kadrowiec środa | 2012-11-24 11:10:00 Sroczka7 ![]() ![]() Lista ![]() - 125p pickup (ten z zabudową z laminatu - http://www.mclellansautomotive.com/literature/items/fiat/b21840-fiat-1968-brochure.php to nie do konca to co mam na myśli, ale brakuje mi fotki) - Tarpan 235 - Tarpan 239d - Nysa blaszanka, - Nysa 501, - Nysa 522, - Nysa rolnicza - Żuk A16B, - Żuk A18 - Warszawa Furgon - warszwa 201 - Warszawa Pocztylion - Warszawa drezyna (dyskusyjny model, ale jednak Warszawa) - Polonez 3d - Syrena 101 - Syrena 102S - 125p LUX - Polonez 1500 (prostokątne reflektory) W specjalnych: - GAZ MO (taki z serialu "Przygody Psa Cywila) - UAZ Milicja (taki z filmu "Wyjście awaryjne") - Fiat 125p Milicyjny w kolorze białym (pełno ich było w serialu "07 zgłoś się") - Warszawa M20 MO i sedan w wersji MO - Nysa N59 MO (ta z filmu "Nie lubię poniedziałku") -Fiat 125p kombi Pogotowia Ratunkowego - Fiat 125p Straży Pożarnej - Żuk smutek Straży Pożarnej - Żuk Służby Więziennej (szary żuk z kogutem i napisami na drzwiach SW) - Nysa WSW Acha wśród Mercedesów nie powinno zabraknąć W123 kombi, który był ulubionym autkiem badylarzy ![]() |
![]() piopio30 Fiat Punto 2 Rybnik | 2012-11-24 15:07:34 co do osobówek to chyba wszystko zostało powiedziane, ale zostały ciężarówki i autobusy,,,,,skala no cóż Dea juz nas przyzwyczaiło do 1:72 |
kadrowiec środa | 2012-11-25 08:55:17 Brak Skód w serii to naprawdę wielka strata dla całego słusznego przedsięwzięcia jakim jest KAP ![]() |
![]() camilovesky Renault Laguna II Bartoszyce | 2012-11-25 11:10:26 Na zdjęciu to nie Felcja tylko Otavia !!!!
Felicja była otwartą wersją Octavii. |
QLIG Żory | 2012-11-25 13:17:44
Nie "MY" im pozwalamy, tylko DeAgostini, bo to nie nasza ( w sensie nie Polska ) kolekcja i Polacy mają tyle do gadania, co premier Polski w sprawie polityki zagranicznej Etiopii...A dwa, tak samo MY, jak i Czesi, Rumunii, Niemcy nie mamy Skód, bo Abrex sobie tego nie życzy... |