Dlaczego p³yn ch³odniczy ma kolor br±zowy? - Strona 299.5

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Ja mam tak± obsuwê, ¿e czekam jeszcze na Syrenê i Wartburga. Jak wyjdzie ZIS to bêde ju¿ 4 przesy³ki do ty³u. A DeA ka¿e mi czekaæ do koñca grudnia i wtedy sk³adaæ reklamacjê.

Cytat:
2012-12-20 10:54:57, przemo93 pisze:
Fajnie wiedzieæ,¿e nieterminowe przesy³ki dotycz± wiêkszej liczby osób.U mnie gdy zaczyna³em prenumeratê pod koniec maja 2011,to przesylki te¿ przychodzi³y terminowo (nawet w tym samym dniu ukazania siê drugiego modelu z kompletu).Potem chyba po 4 przesy³kach,zaczê³y siê nawet miesiêczne opó¼nienia,które trwaj± do dzisiaj. Ja równie¿ tak jak kolega strunass nadal czekam na przesy³kê z IF¡ i Passatem.Nied³ugo jak uka¿e siê ZIS.ma byæ kolejna przesy³ka,a ja jeszcze nie dosta³em poprzedniej.Po prostu ob³êd,co siê dzieje w tym DeA. Pisa³em do nich wiele razy dlaczego nie ma przesy³ki i odpisali mi,¿e paczka zosta³a ju¿ wys³ana i trzeba czekaæ.Ile,tego oczywi¶cie nigdy nie pisz±... Jeszcze trochê,a przesi±dê siê na dro¿sze,ale przynajmniej pewne w 97% kupno w kiosku.U mnie w mie¶cie Passat i IFA s± ju¿ dobry miesi±c,a ja nadal ich nie mam.£adnie wydawnictwo dba o swe dobre imiê i klientów

Ja w³asnie tak zrobi³em. Ponadto masz mo¿liwo¶æ wyboru modeli bez wad i nie musisz pó¼niej reklamowaæ tego co dostaniesz w prenumeracie na chybi³-trafi³.
Poza tym id± ¦wieta-paczki wys³ane po 15 grudnia dojda dopiero po ¦wietach-co roku tak jest.

[ wiadomo¶æ edytowana przez: simon2107 dnia 2012-12-20 14:17:09 ]

DeA odpisa³o mi,¿e przesy³ka z IF¡ i Passatem zosta³a wczoraj wys³ana.Dwa tygodnie za pó¼no,ale dobrze,¿e w ogóle.Teraz poczekam cierpliwie i zobaczê,co bêdzie dalej.Mam nadziejê,¿e modele bêd± w bardzo dobrym stanie (idealny w przypadku DeA jest bardzo rzadko osi±galny).
Przesy³ka zosta³a wys³ana po 15 stycznia,tak wiêc dojdzie pewnie dopiero po ¶wiêtach tak jak pisa³ simon2107.
Oczekujê,¿e w sezonie 2013 DeA poprawi sytuacjê i modele bêd± dochodziæ do nas w terminie.Po¿yjemy,zobaczymy

Dzien dobry Koledzy!!
Poniewa¿ uda³o mi siê w koñcu dorwaæ do internetu chcia³bym Wam juz teraz z³ozyæ ¿yczenia wszystkiego najlepszego z okazji zblizaj±cych sie ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia, jak i Szczêsliwego Nowego Roku.
Z ostatnich informacji, które uda³o mi sie zdobyc - wkolejnych numerach serii KAP bedziemy mieli:
Tarpan 239 Pick-up
Opel Record
AWZ P-70 Kombi
PF 125P - MR 75
Jeszcze raz wszystkich gor±co pozdrawiam.

a w numerze specialnym co bêdzie

Cieszê siê,¿e w nastêpnych numerach bêd± takie ciekawe modele.
Malkontenci tym razem równie¿ bêd± zadowoleni,gdy¿ tym razem pojawi siê polskie auto.Mam tak¿e nadziejê,¿e Opel Rekord w kolekcji, to bêdzie najciekawsza wersja E.Czekam tak¿e na Kadetta D.Je¿eli bêdzie Rekord,to Kadett pewnie kiedy¶ te¿.
Jestem ciekawy,kiedy pojawi siê aktualizacja strony KAP.Znaj±c DeA,kolory nastêpnych modeli te¿ pewnie bêd± ciekawe.Nie zdziwiê siê,jak np.Tarpan bêdzie zielony tak jak £ada 2102

My¶lê jednak, ¿e tarpan bêdzie czerwony lub niebieski.

Sroczka7 Tobie te¿ ¿yczê spokojnych ¦wi±t, du¿o rado¶ci i spe³nienia w 2013 r. tego czego sobie ¿yczysz ¯yczenia kierujê te¿ do pisz±cych na tym forum. Wszystkiego dobrego

My¶lê,¿e Tarpan tak jak i inne najnowsze modele bêdzie mia³ kolor dobrze nam znany z innych modeli.Nie wierzê zbytnio w to,aby DeA wy³o¿y³o kasê i zainwestowa³o w zupe³nie nowy kolor.Potencjalnie s± jakie¶ szanse,ale moim zdaniem znikome.
Odno¶nie tego,co napisa³em wy¿ej wolê,aby Tarpan by³ czerwony,bo niebieskiego koloru z Pandy na nim za nic nie strawiê
Co¶ mi mówi,¿e nastêpny specjalny bêdzie w styczniu zaraz po ¶wiêtach i bêdzie w nim kolejne polskie prototypowe auto.Magiczna kula podpowiada mi,¿e bêdzie to Beskid 106
Podsumowuj±c,dodajê zdjêcia najnwoszych modeli,aby pokazaæ dok³adnie,jak powinny one wygl±daæ.

FSR Tarpan 239D (zwany tak¿e pickup)

Opel Rekord E (domniewam,¿e bêdzie w³a¶nie sedan)

AWZ P-70 Coupe

Polski Fiat 125p MR'75

Modele zaskoczy³y mnie pozytywnie rekorda ju¿ mam z taksówek ¶wiata ale tego z kap te¿ kupiê numer specialny mnie negatywnie zaskoczy³ my¶la³em ¿e bêdzie fiat 125p sanitarka

Cytat:
2012-12-21 21:50:45, 12345678901234567890 pisze:
Modele zaskoczy³y mnie pozytywnie rekorda ju¿ mam z taksówek ¶wiata ale tego z kap te¿ kupiê numer specialny mnie negatywnie zaskoczy³ my¶la³em ¿e bêdzie fiat 125p sanitarka

Ja wcale nie napisa³em,¿e w kolejnym numerze specjalnym nie bêdzie Fiata Sanitarki.Beskid to s± tylko moje w³asne przemy¶lenia i kompletnie nie wiem czy to w³a¶nie on bêdzie w styczniu.
Nie martw siê wiêc przedwcze¶nie,mo¿e dostaniesz upragnionego Fiata
Co do Rekorda,jak pojawi siê aktualizacja i bêdzie on niebieski lub zielony,to napiszê prosto z mostu skargê do DeA dlaczego maluj± modele w tak obrzydliwe kolory.Kto siê zgadza,niech pisze.Byæ mo¿e zrobimy protest zbiorowy

Przepowiednie sroczki sa super niespodzianka najbardziej sie jednak cieszy moj syn z Tarpana mam nadzieje ze bedzie on jednak w kolorze czerwonym.
Co do numeru specjalnego to moje typy sa:
1) Fiat 125 Sanitarka
2) San h100A
3) Jelcz 315 wywrotka

PS> Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku dla wszytskich forumowiczow by 2013 rok zaskakiwal nas w coraz lepsze modele

PS2 Sroczka wiesz cos na temat wyd. specjalnego?? Czy bedzie kalendarz??

Mysle ze tarpan bedzie niebieski , PF 125p czerwony , awz szary a opel kremowy .
Mysle ze w specjalnym bedzie jakas przyczepka , stawiam na niewiadow n250 .

akurat ten Fiat MR 75, to wielkiej ró¿nicy w wygl±dzie nie bêdzie mieæ w porównaniu do 83 (lusterka, znaczek i generalnie bardziej zubo¿ony), wiêc nie jest dla mnie specjalnie poszukiwanym autem - jest wiêcej polskich aut, których brakuje nam ni¿ akurat tego Fiata, ale to tylko moje zdanie.

Rekorda mam z taksówek, ale gdyby to by³ Rekord D taki jak ten:

te¿ bym siê ucieszy³.

A ja uwa¿am, ¿e Fiat dobrze, ¿e sie pojawi. Ten Fiat jak i Polonez, który niebawem bêdzie, to niespodzianka. Tych modeli nie by³o na li¶cie Sroczki7, a jednak w serii siê pojawi±, a ¶wiadczy to o tym, ¿e DEA jednak bierze pod uwagê sugestie kolekcjonerów. Czekam na modele Ny¿, ¯uków i Warszaw pozostaj±c w przekonaniu, ¿e siê pojawi±. W wydaniu specjalnym przewidujê Fiata Karetkê Pogotowia Mo¿e s± ju¿ jakie¶ przecieki? Na aukcjach?

Cytat:
2012-12-22 13:41:29, cichy_555 pisze:
akurat ten Fiat MR 75, to wielkiej ró¿nicy w wygl±dzie nie bêdzie mieæ w porównaniu do 83 (lusterka, znaczek i generalnie bardziej zubo¿ony)

Jaki zubo¿ony ? Znaczek, chrom na przednich kierunkach, listwy na drzwiach, listwy na progach, chromowane flatnery, chromowane wywietrzniki na tylnych s³upkach, chromowane elementy wewnêtrzne. To wszystkie du¿e fiaty po 76 roku by³y powoli pozbawiane wszystkich ozdobników. I to pó¼niejsze MR s± zubo¿one z racji kryzysowej sytuacji w PRL.
I bardzo siê cieszê ¿e bêdzie kolejny klasyk

[ wiadomo¶æ edytowana przez: kaprl dnia 2012-12-22 19:11:42 ]

Te¿ siê cieszê na Fiata, a jego propozycjê sam wys³a³em kilka razy do DEA

mi to tam nie jest ten fiat potrzebny - a jak jeszcze nie dadza normalnego koloru, np. pomaranczowego, tylko cos co bylo ,to bedzie bez sensu. Gdyby nie to, ze mam prenumerate, to pewnie bym go nie kupil, a dla mnie wazniejsze sa inne polskie modele, jak zuki w innych wersjach nadwoziowych czy nysy i warszawy pocztylion oraz furgon. Te auta uwazam sa bardziej potrzebne obecnie. Ale to tylko moje zdanie co do fiata i nie musicie sie z nim zgadzac.

@kaprl
a co 83 nie byl zubozony do 75? chyba, ze ja sie nie znam na autach wogole????

Twoje pierwsze pytanie jest niezrozumia³e. O co ci chodzi?. Napisz sk³adnie i gramatycznie to ci odpowiem. Co do drugiej czê¶ci pytania - na autach mo¿e siê i znasz, ale na "kantach" siê niestety nie

Chodzi o to ze 83 byl bardziej zuborzony od 75 poniewaz nie mial ozdobnych chromow