MotoNews.pl
0 Kodowanie kluczyka po wymianie baterii [Corolla 2003] (187090/18) - Strona 4

Kodowanie kluczyka po wymianie baterii [Corolla 2003] - Strona 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2010-10-29 18:21:39, gruber24 pisze:
Wielki Elektronie. Dziękuję za zainteresowanie. W Tobie moja nadzieja. Mam oba oryginalne sterowniki. Oba sterują centralnym i alarmem, jednak tylko jednym można uruchomić auto. Ten drugi po włożeniu nieaktywuje przycisku start/stop i ciagle miga dioda od immo. Próbowałem 5 razy zapłon do włączenia kontrolek, 6 razy drzwi przy włączonym zapłonie i po zamknięciu drzwi wyjmuję dobry sterownik i wkładam niedziałający. I tu nie wiem jak właczyć zapłon, bo przycisk start/stop jest nieaktywny.

Sa dwie mozliwosci ;albo robisz to za wolno -nie wachluj drzwiami tylko naparzaj reka po wylaczniku drzwiowym ,a ostatni raz zamknij drzwi.
Albo nie obejdzie sie bez testera.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

właśnie naparzam włącznikiem i ostatni raz zamykam drzwi. Rozumiem, że po zamknięciu drzwi wsadzić rozkodowany klucz i czekać powyżej minuty, później wyjąć klucz i otworzyć i zamknąć drzwi. Czy w trakcie procedury kontrolka immo powinna migać inaczej niż zawsze?

Cytat:
2010-10-29 20:38:13, gruber24 pisze:
właśnie naparzam włącznikiem i ostatni raz zamykam drzwi. Rozumiem, że po zamknięciu drzwi wsadzić rozkodowany klucz i czekać powyżej minuty, później wyjąć klucz i otworzyć i zamknąć drzwi. Czy w trakcie procedury kontrolka immo powinna migać inaczej niż zawsze?

Czyli dobrze robisz ,ale w tym modelu nie zakodujesz bez uzycia testera toyoty.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Trudno Muszę zlecić kodowanie przy okazji przeglądu. Jeszcze raz dzięki.

do Bigelektron

Witam serdecznie.
Mam pytanie do bigelektron i innych, którzy mieli podobny problem.
Posiadam corolle e12u 2002 rok diesel.
jakies 3 tygodnie temu zaczal mi slabo reagowac pilot. wymienilem baterie i dzialalo bez zarzutu.
W ten weekend po zamknieciu samochodu z pilota nie moglem juz go otworzyc. samochod nie reaguje na pilota. Otwieram go kluczykiem.
Po wlozeniu do stacyjki lampka gasnie i silnik pracuje normalnie.
Dzisiaj kiedy przejechalem okolo 100km po zaparkowaniu i wyjeciu kluczykow centralny zamek zaczal mi szalec i rownolegle migaly kierunki. caly czas zamykal sie. po pewnym czasie uspokoil sie.

Czy robic kodowanie? czy to może wilgoć na układzie sterującym, jeżeli tak to co robic?

Prosze o podpowiedz.

Daniel M.

Cytat:
2010-12-20 10:08:25, Daniel07 pisze:
do Bigelektron Witam serdecznie. Mam pytanie do bigelektron i innych, którzy mieli podobny problem. Posiadam corolle e12u 2002 rok diesel. jakies 3 tygodnie temu zaczal mi slabo reagowac pilot. wymienilem baterie i dzialalo bez zarzutu. W ten weekend po zamknieciu samochodu z pilota nie moglem juz go otworzyc. samochod nie reaguje na pilota. Otwieram go kluczykiem. Po wlozeniu do stacyjki lampka gasnie i silnik pracuje normalnie. Dzisiaj kiedy przejechalem okolo 100km po zaparkowaniu i wyjeciu kluczykow centralny zamek zaczal mi szalec i rownolegle migaly kierunki. caly czas zamykal sie. po pewnym czasie uspokoil sie. Czy robic kodowanie? czy to może wilgoć na układzie sterującym, jeżeli tak to co robic? Prosze o podpowiedz. Daniel M.

Mysle jednak ze zalany sterownik-z tylu na prawym tylnym slupku odchyl tapiserke i wyjmij go.
Moze tez byc wilgoc na kostkach w progu od str kierowcy.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2010-12-20 11:41:23, Bigelektron pisze:
Mysle jednak ze zalany sterownik-z tylu na prawym tylnym slupku odchyl tapiserke i wyjmij go. Moze tez byc wilgoc na kostkach w progu od str kierowcy.

Dziękuje z góry i juz zaraz po pracy sprawdzę to...

Jakie będą rezultaty napiszę.

[Witam wszystkich.

Podobnie jak większość z was mam problem z kluczykiem.

Dwa tygodnie temu kupiłem Toyotę Corollę Verso 2005 rok D4D. Do auta dostałem dwa kluczyki z pilotem-czarny z dwoma przyciskami.

Jeden kluczyk działa bezproblemowa drugi zaś nie otwiera drzwi ale odpala samochód słyszałem że jest jakaś procedura do programowania kluczyków.
Bardzo proszę o pomoc, możne ktoś posiada taką instrukcję programowania kluczy. Z góry dziękuje za pomoc Mój adres herc3@op.pl

Wiam.Temat stary jak świat ale odnawiam.moze Bigelektron lub ktoś pomoże.

auto toyota corolla e12 1.6 2002 rok.produkcja anglia na rynek niemiecki (ponoć to ważne).mam dwa kluczyki oryginalne,jeden w pełni sprawny a drugi po naprawie (wymieniono mikrosyk,gumki klawiszy i baterię) ale nie działa z niego centralny zamek,immo działa normalnie.potrzeba m procedury kodowania.próbowałem jedną dwie ale lipa,auto nie wchodzi w tryb gotowości kodowania.
próbowałem to
drzwi otwarte
włóż,wyjmij klucz (do stacyjki)
zamknij otwórz drzwi x2
włóż wyjmij x1
zamknij otwórz x2
włóż,zamknij drzwi włącz wyłącz zapłon wyjmij
druga podobna a ztym że pierwszy raz włóż wyjmij x2

pomóżcie proszę.

Cytat:
2013-09-13 16:33:31, hanys2 pisze:
Wiam.Temat stary jak świat ale odnawiam.moze Bigelektron lub ktoś pomoże. auto toyota corolla e12 1.6 2002 rok.produkcja anglia na rynek niemiecki (ponoć to ważne).mam dwa kluczyki oryginalne,jeden w pełni sprawny a drugi po naprawie (wymieniono mikrosyk,gumki klawiszy i baterię) ale nie działa z niego centralny zamek,immo działa normalnie.potrzeba m procedury kodowania.próbowałem jedną dwie ale lipa,auto nie wchodzi w tryb gotowości kodowania. próbowałem to drzwi otwarte włóż,wyjmij klucz (do stacyjki) zamknij otwórz drzwi x2 włóż wyjmij x1 zamknij otwórz x2 włóż,zamknij drzwi włącz wyłącz zapłon wyjmij druga podobna a ztym że pierwszy raz włóż wyjmij x2 pomóżcie proszę.

Druga opcja jest prawidlowa pierwsza nie istnieje.
Jeżeli nie wchodzi tzn ze robisz to zbyt powoli lub klucz lub wyłącznik drzwiowy lub wyłącznik obecności klucza w stacyjce nie działa.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Dzięki będę próbował.
wyłącznik drzwiowy raczej działa,przy naciskaniu zapala sie i gaśnie zarówno kontrolka otwartych drzwi jak i światło w aucie.stacyjka też raczej "widzi" klucz bo immo gaśnie a sygnał dzwiękowy pika po włożeniu klucza przy otwartych drzwiach.
może faktycznie robie to za powoli.

ech i lipa.próbuję na wszystkie strony, szybko,wolniej,całkiem powoli
nawet t tempie jak jest pokazane w filmiku na you.. i nic.autko nie potwierdza centralnym trybu gotowości i ni hu hu.

Cytat:
2013-09-14 12:54:24, hanys2 pisze:
ech i lipa.próbuję na wszystkie strony, szybko,wolniej,całkiem powoli nawet t tempie jak jest pokazane w filmiku na you.. i nic.autko nie potwierdza centralnym trybu gotowości i ni hu hu.

ile V ma bateria?

-----------------
Naprawa elektroniki.

bateria nówka sztuka 3 V.
chyba coś z autem jest nie teges bo procedura nie działa nawet gdy robię to tym drugim sprawnym kluczem.auto powinno potwierdzić kliknięciem centralnym zamkiem po ostatniej czynności a nic się nie dzieje.

troche jeszcze popróbuję ale raczej dam sobie z tym spokój

Niestety też musze poprosic o pomoc, mimo ze temat przeczytany caly i cale google przeszukane. Wiec posiadam toyote corolle e12,2002r, 1,6 vvti, z imo, mam do niej tylko 1 kluczyk, niestety ostatnio dziala bd slabo wiec zdacydowalem sie ze pora wymienic baterie. pytanie czy musze jechac do serwisu czy sam moge wymienic bo domyslam sie ze moze byc taka sytuacja ze samochodu juz nie odpale, a wtedy to jestem w dupie;/ podaje link do zdjec pilota, wiem ze pewno pytam o glupote ale jestem swiezakiem w tych sprawach i nie bd ukrywac ze nie mam za duzo chajsu na serwisy itd. pozdro!

klucz 1
klucz 2

[ wiadomość edytowana przez: Czeslaw_e12 dnia 2013-12-23 00:48:23 ]

Cytat:
2013-12-23 00:46:25, Czeslaw_e12 pisze:
Niestety też musze poprosic o pomoc, mimo ze temat przeczytany caly i cale google przeszukane. Wiec posiadam toyote corolle e12,2002r, 1,6 vvti, z imo, mam do niej tylko 1 kluczyk, niestety ostatnio dziala bd slabo wiec zdacydowalem sie ze pora wymienic baterie. pytanie czy musze jechac do serwisu czy sam moge wymienic bo domyslam sie ze moze byc taka sytuacja ze samochodu juz nie odpale, a wtedy to jestem w dupie;/ podaje link do zdjec pilota, wiem ze pewno pytam o glupote ale jestem swiezakiem w tych sprawach i nie bd ukrywac ze nie mam za duzo chajsu na serwisy itd. pozdro! klucz 1 klucz 2 [ wiadomość edytowana przez: Czeslaw_e12 dnia 2013-12-23 00:48:23 ]

Zapytaj w serwisie ile kosztuje wymiana a potem sie zastanawiaj bo moze sie nie oplaci kombinowac.Jak im pilot wypadnie z kodu to ich problem a nie twoj skoro teraz jeszcze dziala.Pozatym na odpalanie to niema wplywu .Sterowanie zamkiem to osobny uklad.No chyba ze masz alarm to wtedy jak sie zazbroi po odpieiu klemy to nie bedzie jak rozbric jezeli pilot zamka nie dziala..

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2013-12-25 14:00:21, Bigelektron pisze:
Zapytaj w serwisie ile kosztuje wymiana a potem sie zastanawiaj bo moze sie nie oplaci kombinowac.Jak im pilot wypadnie z kodu to ich problem a nie twoj skoro teraz jeszcze dziala.Pozatym na odpalanie to niema wplywu .Sterowanie zamkiem to osobny uklad.No chyba ze masz alarm to wtedy jak sie zazbroi po odpieiu klemy to nie bedzie jak rozbric jezeli pilot zamka nie dziala..

To musi być autoryzowany serwis toyoty?

Cytat:
2013-12-25 21:13:33, Czeslaw_e12 pisze:
To musi być autoryzowany serwis toyoty?

Najlepiej bo maja zawsze swierze bateryjki a jak kupisz gdzie indziej to bywa roznie.Niektore rzeczy oplaca sie robic w ASO wiem to z autopsji.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2013-12-25 14:00:21, Bigelektron pisze:

sorki ze tak mecze ale napisales ze nie ma to wplywu na odpalenie, czyli rozumiem ze jak wymienie te baterie i cos pojdzie nie tak to w najgorszym wypadku moge miec problem z centralnym zamkiem? a samochod i tak odpale i bede mogl nim jezdzic? dobrze zrozumialem? bo caly czas myslalem ze tam sie cos zablokuje i tylko na zaplon bd mogl przelaczyc.
ASO mam 60 km od domu wiec kawal drogi by wymienic baterie w kluczyku Dzieki wielkie za odpowiedzi!

Cytat:
2013-12-26 00:08:24, Czeslaw_e12 pisze:
sorki ze tak mecze ale napisales ze nie ma to wplywu na odpalenie, czyli rozumiem ze jak wymienie te baterie i cos pojdzie nie tak to w najgorszym wypadku moge miec problem z centralnym zamkiem? a samochod i tak odpale i bede mogl nim jezdzic? dobrze zrozumialem? bo caly czas myslalem ze tam sie cos zablokuje i tylko na zaplon bd mogl przelaczyc. ASO mam 60 km od domu wiec kawal drogi by wymienic baterie w kluczyku Dzieki wielkie za odpowiedzi!

no to wymien poprostu na jakas Maxwell czy Sony i bedzie ok

-----------------
Naprawa elektroniki.