MotoNews.pl
0 Alarm Challenger (19507/18) - Strona 4

Alarm Challenger - Strona 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja mam świeże skany z trochę dokładniejszej (6 małych stron) instrukcji alarmu montowanego w tym roku, oraz blokowy schemat instalacji od starszej wersji przysłany mi przez Deeno.
Jeżeli jesteś zainteresowany to wyślij mi swój e-mail na priv. to prześlę, Ci to jeszcze dzisiaj wieczorem.

Józek

[ wiadomość edytowana przez: OldJoe dnia 2004-03-04 15:51:20 ]

Czy ja mógłbym poprosić również o podesłanie mi instrukcji do Challenger ST-800 BIS albo jakijej kolwiek może coś wyczytam z takowej bo samemu jakoś ich niemoge wyczaić , w Toyocie u chodzenia dali mi poniższą odpowiedź , bardzo mnie ona rozbawiła bo oznacza że generalnie 2002 rok to już zbyt dawno żeby mieli jakieś dane jezeli przełożyć to również na umiejętności naprawy samochodu , to oznaczałoby to że umieją naprawiać tylko "niepsujące się" nówki toyotki ciekawe nie w związku z czym polecam aso chodzeń hehe a to oni mi ostatnio anty napad wyłączyli a bez instrukcji to ni czorta nie wiem jak to załączyć a już nie chce mi się do nich jechać Pozdrawiam.

{Szanowny Kliencie,

Alarm jaki zamontowaliśmy to Challenger
ST-800 BIS. Niestety jest to na tyle stary alarm, iż nie posiadamy już do niego instukcjui obsługi. Instukcje alarmów, któreposiadamy różnią się zbyt bardzo od tego, który jest zamontowany w Pana aucie, dlatego najlepiejbędzie jeśli zwróci się Pan z n/w prośbą bezpośrednio do producentaozdrawiam,Aneta UjazdowskaRecepcja SerwisuToyota Chodzeń .J.}krzysztof.dudzinski@pse.pl

Cytat:
2004-06-22 14:35:18, Wiler pisze:
[...]

{Szanowny Kliencie,
[...]
Pozdrawiam,Aneta UjazdowskaRecepcja SerwisuToyota Chodzeń .J.}

Zadzwoń tam i w pierwszej kolejności opieprz dokładnie tą panienkę, następnie poproś z kierownikiem serwisu i powiedz mu w czym problem. Jak dalej się nie będzie dało to zmień serwis. To jest w końcu Toyota, więc niech nie pieprzą że dwuletni alarm jest stary i nie mają instrukcji. Ciekawe co by powiedzieli gdyby się spieprzył ? (np. na mojego ST-700 jest dożywotnia gwarancja)
U mnie poprosiłem w serwisie o instrukcję i w ciągu kilku dni ściągnęli ją z Warszawy i przyfaksowali do mnie. Nadmienię tylko, że chodziło o alarm z roku 1993
Pozdro.

Byłbym również bardzo wdzięczny za podesłanie instrukcji do ST-800. Kilka dni temu kupiłem trzyletnią Toyotkę z tym "cudem" i chciałbym sie trochę o nim dowiedzieć na wypadek ew. problemów . Na razie wiem tylko gdzie mogę wyłączyć wyjacą syrenę (takim małym kluczykiem)
Z góry dzięki
andnn@wp.pl

Wyslane

Dzięki

Jakby ktoś chciał to mam instrukcje obsługi Challenger ST 800 P od Dealera hehe Wymusiłem za radą Perzana hehe

Kolejna i podejrzewam nieostatnia prośba o instrukcje obsługi Ch. 800 pc lub pe( w ksiazce gwarancyjnej nie jest wyraźnie napisane) Od miesiąca jestem szczęśliwym ??????? posiadaczem Ave rocznik 2000. Kupiłem ja bez instrukcji do challengera wiedząc co dzieje sie z po naciśnięciu przycisku oznaczonego I i II, co oznacza III właściciel nie wiedział. Toyota ta miała przerysowany bok i w sobotę 26 oddałem ją do lakiernika, będąc jednak przy niej prawie cały czas. Niestety na chwilę musiałem wyjść, zostawiłem kluczyk ten szary, Po odjeździe od lakiernika w ten sam dzień stwierdziłem, że nie działa syrena przy naciskaniu pilota funkcje się uaktywniały niestety syrena nie. Wygląda, że alarm jest sprawny bo przy próbie otwarcia drzwi kluczykiem światła zaczynają mrugać syreny jednak nie słychać. Przy otwieraniu i zamykaniu auta słychać od strony syreny tylko taki szczęk(nie jest to dźwięk zamka centralnego.Pomóżcie bo gonię w piętkę, podejrzewając lakiernika o wstępne przygotowanie sie do kradzieży mojego autka.
Tomek

Sorry nie podałem maila bluesman62@interia.pl
Żona powiedziała, że nie wsiądzie do uszkodzonego auta.Pomózcie
Tomek

Sprawdź czy syrena nie jest wyłączona , (powinieneś mieć kluczyk).
Miałem podobnie bezpośrednio po zakupie autka i wystarczyło aktywować syrenę kluczykiem. Teraz działa bezbłędnie.

Sprawdź czy syrena nie jest wyłączona , (powinieneś mieć kluczyk).
Miałem podobnie bezpośrednio po zakupie autka i wystarczyło aktywować syrenę kluczykiem. Teraz działa bezbłędnie.

Czy ktoś wie coś może o funkcji domykańa szyb i czy to coś ma challenger st 800, czy jakieś ustrojstwo trzeba dokupić ??

Cytat:
2004-06-27 18:38:41, TomekAVENSIS pisze:
Kolejna i podejrzewam nieostatnia prośba o instrukcje obsługi Ch. 800 pc lub pe( w ksiazce gwarancyjnej nie jest wyraźnie napisane) Od miesiąca jestem szczęśliwym ??????? posiadaczem Ave rocznik 2000. Kupiłem ja bez instrukcji do challengera wiedząc co dzieje sie z po naciśnięciu przycisku oznaczonego I i II, co oznacza III właściciel nie wiedział. Toyota ta miała przerysowany bok i w sobotę 26 oddałem ją do lakiernika, będąc jednak przy niej prawie cały czas. Niestety na chwilę musiałem wyjść, zostawiłem kluczyk ten szary, Po odjeździe od lakiernika w ten sam dzień stwierdziłem, że nie działa syrena przy naciskaniu pilota funkcje się uaktywniały niestety syrena nie. Wygląda, że alarm jest sprawny bo przy próbie otwarcia drzwi kluczykiem światła zaczynają mrugać syreny jednak nie słychać. Przy otwieraniu i zamykaniu auta słychać od strony syreny tylko taki szczęk(nie jest to dźwięk zamka centralnego.Pomóżcie bo gonię w piętkę, podejrzewając lakiernika o wstępne przygotowanie sie do kradzieży mojego autka.
Tomek

Moze alarm zostal przelaczony w tryb serwisowy zeby nie przeszkadzal mechanikowi. Wtedy nie wydaje z siebie "pikniec". W mojej syrenie nie ma wylaczania kluczykiem

Kilka dni temu odebrałem nowego Yarisa Blue z Chellengerem.
Za domykanie dopłaciłem 150 pln (3d) ekstra sprawa.
Nie wiem czy coś dokładają,ale chyba tak bo za co by brali kasę, chyba nie za " ładne oczy "

pozdro.

znowu?????????

[ wiadomość edytowana przez: K-ADAM dnia 2004-06-28 22:04:42 ]

Kilka dni temu odebrałem nowego Yarisa Blue z Chellengerem.
Za domykanie dopłaciłem 150 pln (3d) ekstra sprawa.
Nie wiem czy coś dokładają,ale chyba tak bo za co by brali kasę, chyba nie za " ładne oczy "

pozdro.
ps.Wytłumaczcie mi proszę dlaczego wysyła mi się dwa razy?
I jak to drugie usunąć?

[ wiadomość edytowana przez: K-ADAM dnia 2004-06-28 22:12:40 ]

Witam

Sądząc po wyglądzie pilota tutaj też mam w swojej Toyotce autoalarm Challenger ST-700.
Jeżeli ktoś mógłby mnie poratować instrukcją do tego ustrojstwa, będę wdzięczny. wuzet@interia.eu

Z góry dziekuję

Witam,
Żeby nie tworzyć nowego wątku tu się dopisuję.
Zepsuł mi się ODIS, kupiłem nowego ale nie mogę go wprogramować do centralki alarmu - Challenger NT v 5.2
Robię wszystko tak jak w instrukcji ale dochodzę do etapu kiedy należy dwa razy przycisnąć przycisk na pilocie (co robię) i wprogramowanie powinno być potwierdzone mrugnięciem kierunkowskazów - ale nic się nie dzieje.
Jeśli ktoś już przerabiał wprogramowywanie pilota do tego alarmu będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam,

Cytat:
2009-05-17 17:54:26, odyseuszek pisze:
Witam, Żeby nie tworzyć nowego wątku tu się dopisuję. Zepsuł mi się ODIS, kupiłem nowego ale nie mogę go wprogramować do centralki alarmu - Challenger NT v 5.2 Robię wszystko tak jak w instrukcji ale dochodzę do etapu kiedy należy dwa razy przycisnąć przycisk na pilocie (co robię) i wprogramowanie powinno być potwierdzone mrugnięciem kierunkowskazów - ale nic się nie dzieje. Jeśli ktoś już przerabiał wprogramowywanie pilota do tego alarmu będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam,

To napisz po kolei co robisz moze gdzies jednak popelniasz blad.
Jezeli procedure wykonujesz poprawnie to masz nie tego odisa co trzeba.
Dawno sie juz nie zajmowalem alarmami ale wiem ze byly przynajmniej 3 typy Odisow na roznych kwarcach i nie sa zamienne z centralkami.
Slowem otworz te dwa odisy i porownaj kwarce ...zloty ,zloty z czarna kropka zrobiona flamastrem lub czarny.
Jezeli zauwazysz roznice to nie dokodujesz.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2009-05-17 17:54:26, odyseuszek pisze:
Witam, Żeby nie tworzyć nowego wątku tu się dopisuję. Zepsuł mi się ODIS, kupiłem nowego ale nie mogę go wprogramować do centralki alarmu - Challenger NT v 5.2 Robię wszystko tak jak w instrukcji ale dochodzę do etapu kiedy należy dwa razy przycisnąć przycisk na pilocie (co robię) i wprogramowanie powinno być potwierdzone mrugnięciem kierunkowskazów - ale nic się nie dzieje. Jeśli ktoś już przerabiał wprogramowywanie pilota do tego alarmu będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam,

Z takim czyms to sie jedzie wlasnie do serwisu,tam chlopaki klnac jak szewcy pod adresem chalangera,dobiora w koncu wlasciwego odisa i zakoduja.Jest jeszcze maly szczegol.Wkodowanie odisa lub pilotow automatycznie wylacza f antyporwaniowa ,ktora trzeba pozniej wlaczyc testerem z Clifforda,wiec nawet jak sobie dokodujesz to ci nie zadziala.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Dzięki za odpowiedź, choć oznacza ona, że mam na zbyciu nowego nie używanego odisa bo jeden jest ze "złotym" kwarcem, a drugi z czarnym, tak więc pozostanę chyba przy ręcznej deaktywacji.
Pozdrawiam,