Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() blaze1 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 21072 Rawa Mazowiecka | 2008-04-15 20:48:48 Jesli mozna spytac - ile Cie to kosztowalo? |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-04-17 18:23:06
Wydaje mi sie ze latwiej i taniej bedzie wstawic inne fotele - no chyba ze bedzie trudno to samo obicie trafic. |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-04-17 22:41:28 Nie wiem jak w kaszlu ale u mnie bylo ciezko zdjac fabryczne obicia nie niszczac ich.Musisz to gdzies chyba oddac jak chcesz miec zachowane orginalny material :| ale gdybys obszyl fotele w alcantarze... ![]() |
![]() jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2008-04-18 01:13:43 kuba jeśli można wiedzieć ile cię ta tapicerka kosztowała??zamierzam gościom z Tapcaru podrzucić na początek kierownicę do obszycia i pytam z ciekawości!! |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-04-18 21:28:03 zalezy czym chcesz obszyc. Musisz podjechac do nich i sie indywidualnie umowic na cene ![]() |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-04-23 02:22:46 mam problem z silniczkiem od wycieraczek( ??? ) bylem dzis na myjni, po wyjechaniu i wlaczeniu wycieraczek te ospale przemiescily sie jakies 5 cm i stanely.Myslalem, ze to juz ich koniec ale doszedlem do wniosku, ze moze dostaja za malo pradu, dodalem mocno gazu i ruszyly.Potem chodzily juz jak maslo. O co chodzi?? To nie jest moja jednorazowa przygoda z nimi, czesto zdarza sie tak, ze bardzo wolno przesuwaja sie po szybie albo wrecz po niej skacza.Jedno trzepniecie gazem i sie poprawia. Najmniej problemu jest w ulewnym deszczu, wtedy smigaja jak trzeba.(moze dlatego ze duza ilosc wody zmniejsza tarcie gumy o szybe??) nie wiem...Lada chyba wymaga wymiany instalacji elektrycznej, kierunkowskazy na biedu jalowym wolno mrugaja a przy dodaniu gazu jest juz dobrze, swiatla mijania przygasaja, deska rozdzielcza tez przygasa przy wlaczonych kierunkach. Kiedys rozebralem jeden losowo wybrany kabel i oskrobalem go pancerza, byl juz mocno zasniedzialy. Czyzby wina uplywajacego czasu???czy moze problem jest gdzie indziej?? |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2008-04-23 07:14:15 A jakie masz ładowanie na wolnych obrotach? |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-04-23 09:44:34 Ja mysle ze masy moze brakowac- a co do kierunkow- to hmm -ciezko stwierdzic- ale to inny system niz w 2107.
W 2103, tak jak w starym malcu i fiacie duzym - im czesto przygasaly(zwlanialy) kierunki. Nie wiem tez jak zachowuje sie mechaniczny regler - bo chyba taki masz ? Moze warto zapiac elektronika na chwile(dobrze go masujac ;P) i zoabczyc w ten czas. |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2008-04-23 18:24:53 A mi kierunki przyśpieszają jak prądu jest an tyle mało że wchodzi wskaźnik na białe |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-04-24 13:13:25 "Milosc do ladycierpliwa jest, laskawa jest, nie zazdrosci, nie szuka poklasku, nie unosi się pycha, nie dopuszcza się bezwstydu,nie szuka swego,nie unosi się gniewem, nie pamięta zlego ![]() ![]() |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-05-05 00:50:26 To byl piekny wyjazd ![]() ![]() |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-05-07 22:33:15 No dobra, dzis zagadka z cyklu "zgadnij co sie zepsulo w mojej Ladzie". Po przejechaniu okolo 50 km z predkoscia dochodzaca czesto do 130km/h (spieszylem sie na zajecia) zostawilem samochod. Kiedy przyszedlem okazalo sie, ze nie chce odpalic za nic. Ani na gazie ani na benzynie. Logicznie myslac przyczyna mogla byc w dwoch miejscach-albo nie dochodzilo paliwo (ale powinna odpalic na gazie) albo nie bylo iskry. Zaczalem od aparatu zaplonowego (wszystko bylo okej, byla ladna przerwa) i iskry-szybko okazalo sie, ze nie mam klucza do swiec (z kabli nie moglem z kolei sciagnac z kolei kaptorow).Tak wiec po 2och godzinach szukania po Lodzi-kupilem klucz.Iskra byla.Szedlem wiec tropem przewodu paliwowego, ktory rychlo doprowadzil mnie do pompy a ta do zaworu- przestawilem go i nic.Jak nie palila tak nie pali.Sciagnalem wiec przewod paliwowy (za zaworem) i rzygnela benzyna po przekreceniu rozrusznikiem.A wiec wszystko okej.Zostal gaznik, z ktorego sciagnalem filtr powietrza, zeby obczaic czy moze jakis paproch nie wpadl do srodka-bylo czysto.Po 3h prob i bledow poddalem sie.Wsiadlem i zaczalem "chechlac".Po zalaniu silnika przeczyscilem swiece i zaczalem krecic jeszcze raz, znow bez skutku.Gdy opuscila mnie juz chec i motywacja dalem jej ostatnia szanse-po 30 sekundach krecenia zaczal lapac jeden cylinder, po kolejnych 10 zaczely lapac niesmialo 3 kolejne az zalapaly.Tak wiec pytam, CO, JAK i DLACZEGO??Czyzbym podczas mojej przeprawy jechal na tyle szybko, ze olej zapapral mi swiece do tego stopnia, zeby iskra byla ale za slaba czy problem jest inny?? (nie wiem-rozrzad?!?gaznik?!?).Chcialem z tego miejsca podziekowac paru osobom za pomoc i probe pomocy- Radkowi ze Zgierza za namiary mechanika (ktory mogl pomoc ale za tydzien ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2008-05-07 22:51:50 Witam
Dobre... ![]() ![]() Ja miałem kiedyś podobną przygodę i też jak na złość nie miałęm klucza do świeczek, ale to było dawno, teraz wożę w aucie ładnych parę kilo narzędzi ![]() ![]() ![]() |
![]() sylwesterpl SYMPATYCZNY GOŚĆ kiedys 2107/Volvo 740 Skierniewice/Łowicz | 2008-05-07 22:58:41 Mozliwe jest ze to brak kompresji na cylindrach gdy silnik zimny. Taka moja sugestia. |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-05-07 23:14:13 Teraz odpala od pierwszej iskry :| jutro wymieniam swiece (te oceniam dostatecznie chociaz maja z 15000km ale swiece to zaden wydatek ale Lada ostro na nie pluje), olej i filtry ![]() |
![]() jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2008-05-08 11:29:49
Kuba świece to na gazie powinno się wymieniać co 10 tyś km razem z olejem i filterkami-ja tak robię i no problem z ładną!!! ![]() |
kuba_gorzad SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2103 Piotrków Trybunalski | 2008-05-12 01:25:47 to co, bawimy sie raz jeszcze?? ![]() Czesc techniczna teraz: ETAP I Iwsze dlubanie: ![]() II-gie dlubanie: ![]() benzyna dochodzi do gaznika ale nie wiadomo co dzieje sie dalej bo w gazniku ginie a SWIECE SA SUCHE!!! sprobowalismy wlac od gory benzyne i denaturat.Swiece dalej SUCHE!!!?!??!?!?!?!??!?!?!???why???? Paliwo dochodzi do gaznika, zostalo to ponad wszelka watpliwosc stwierdzone komisyjnie. Iskra rowniez jest jak byk a przerywacz smiga pieknie.Napewno dziala aparat zaplonowy (wiec nie doszukujmy sie usterki ze strony elektryki). ETAP II wracamy do domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() emde SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() VAZ LADA 2107 '87 Łomża (Mazowsze) | 2008-05-12 06:24:33 Dwie fajne 2103-ki. Nie no, kozak. ![]() |