[K] Nawigacja GPS do ok. 600zł - Strona 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2010-06-08 23:37:13, YeLonkoskY pisze:
No i ostatecznie wybór padł na Mio Moov 500PL którą nabyłem dziś droga kupna Dziękuję wszystkim za opinie i rady. Teraz próbuję ją teraz odblokować ale im więcej czytam na ten temat tym mniej wiem i coraz bardziej się boję bo jak się poczyta na forum to i owo to można coś sp... a nie odblokować

Na sam początek zgraj cały katalog Program Files z nawigacji !!

Do wieczora jak wytrzymasz to podlacze drugiego kompa i chętnie pomoge w zainstalowaniu nowego menu.

OK dzięki za info, już zgrałem i czekam na dalsze instrukcje

Możemy ustawić się jakoś na chat klubowy o określonej godzinie bo taka komunikacja będzie najszybsza.

P.S. Jaką kartę kupić do tej nawigacji bo w necie coś tam brzdąkają, że niektóre modele nie czytają SDHC a jak już czytają to tylko do określonej pojemności etc. Czy SDHC 4GB wystarczy i będzie OK?

Ja mam mio P350 z kartą 2 GB. Wystarczyło na automapę 6 i kilka filmów w 3gp

Ja w SmartGPS SG610 mam SD 4GB (nie mylić z SDHC) AM6 najnowsza EU chodzi bez problemu pomijając fakt , że oprogramowanie chińskie w tym smarcie strasznie go zamula więc aby śmigało są pewne skrypty podrzucone aby conieco zabić

Na polske wystarczy MMC lub SD 512mb

AM EU zajmuje około 2GB

Do Mio Moov500 zaadoptowałem kartę SDHC 4GB z aparatu i wszystko jest w porządku.

Przy okazji podziękowania dla ANalfabety za wczorajszą prawie nocną pomoc przy odblokowaniu sprzętu i instalacji tego i owego

Cytat:

Do Mio Moov500 zaadoptowałem kartę SDHC 4GB z aparatu i wszystko jest w porządku.

Przy okazji podziękowania dla ANalfabety za wczorajszą prawie nocną pomoc przy odblokowaniu sprzętu i instalacji tego i owego

Dobry wybor i powinienes byc zadowolony.
ANalfabeta dobrze Ci poradzil ze zgraniem, tylko dlaczego cala noc wam to zajelo?
To raptem 10 minut i jest gotowe
Kup sobie do niej pokrowiec, i jezeli moge doradzic najlepiej na rzepa.
W innych te male zameczki padaja, przez bardzo dobre usztywnienie pokrowca.
Karta powinna do 8GB pojsc, bez problemu.
Zawsze zostawiaj nawigacje w pozycji reset, nie off, poniewaz wtedy nie jest wylaczona.
Jezeli by sie zdarzyl problem "nie mozna wykryc gps" i chodzi tu o AM, skorzystaj z programu BeeLineGPS.
Powinien on byc w nakladce i automatycznie wszystko wykryje.
Reczne ustawianie w AM, moze wtedy nie pomoc.
Na koniec, zawsze po dojechaniu do celu, sprawdz w AM czy trasa zostala skasowana.Bywa tak ze nie, wtedy ja skasuj, inaczej AM moze pozniej zglupiec.

Pozdrawiam

Cytat:
2010-06-11 12:53:57, buzerek pisze:
ANalfabeta dobrze Ci poradzil ze zgraniem, tylko dlaczego cala noc wam to zajelo? To raptem 10 minut i jest gotowe do

Nie chodziło o całą noc ale o to, że o późnej porze.
Instalacja AM i odblokowanie nawigacji jest szybkie ale ściągnięcie wszystkiego przy 1MB TPSA troche zajmuje poza tym pytałem jeszcze o kilka rzeczy i tak się trochę zeszło.

Dzięki za te inne rady, przydadzą się - zostawiałen na off ale od tej pory reset

Jezeli TPSA, to faktycznie - kondolencje...
Co do rad, nie ma sprawy, w razie problemow pisz.
Dorzuce Ci jeszcze jedna rade, po zrobieniu AM, wgraniu najnowszych fotoradarow i suszarek, skopiuj zawartosc karty na dysk.Moze sie przydac za jakis czas.
Z czasem tez, bedziesz mial ulubione w AM, wtedy otwierasz POIUlubionekarteczkazapisz plik i zapisujesz go na karcie.
Wtedy, gdyby AM sie wywrocila, wgrywasz ulubione i jest ok

minął rok czasu, trochę się pojawiło nowinek, co kupić dziś tak, aby była Europa, przynajmniej zachodnia? moja mapamap ma tylko Polskę a pojawiło się coś o nazwie Travel za 300 pln i to nawet w wersji na iphona. Zna ktoś jakieś sensowne nawigacje na iphona (3GS) w ogóle?
Pozdrawiam I SORRY ZA WYCIĄGANIE STARYCH POSTÓW

Cytat:
2010-05-05 17:17:09, Nortonn pisze:
Należy pamiętać o ładowarce samochodowej, bateria na nawigacji wytrzymuje dość krótko.

Ta ładowarka, to pod zapalniczkę idzie?

Ja kupiłem jakieś półtora roku temu jedną z tańszych nawigacji na allegro (GoClever - 169zł). Kolega wgrał mi auto mapę na całą europę i nie narzekam. GPS prowadził mnie już przez wiele miast Polski, Ukrainy, Czech i nigdy nie było problemu z dotarciem do celu.
Najwazniejsze zeby urządzenie spełniało nasze wymagania, program i tak najczęściej samemu się dogrywa.

Pozdr.

Cytat:
2011-07-01 10:06:46, pyrekcb pisze:
Ta ładowarka, to pod zapalniczkę idzie?

A pod co ma iść? Pod siłę? Pytasz poważnie czy jojca sobie robisz?
Chociaż ja mam na USB, bo sobie taki rozgałęziacz zapalniczki lajstnąłem.

[ wiadomość edytowana przez: mariusz_u dnia 2011-07-03 15:22:49 ]

Cytat:
2010-05-05 21:40:46, Nortonn pisze:
Telefonik jest szeroki ale wąski

W słonecznym cieniu, na miękkim kamieniu siedziała młoda staruszka i nic nie mówiąc rzekła...
Sorry ale nie mogłem

Co do telefonów to też miałem wrzuconego Garmina w Nokię i chodził bez zarzutu. Pomimo tego odradzam tą opcję, bo bateria wytrzymywała max dobę (normalnie ok. 5 dni) nawet gdy nie korzystałem z nawigacji. Powodują to ukryte procesy działające w tle nawet gdy nie korzystasz z navi. Tak wyczytałem na forum. Wywaliłem program z Noki i kupiłem normalną navi Garmina.

[ wiadomość edytowana przez: mariusz_u dnia 2011-07-03 15:31:09 ]

Cytat:
2011-07-03 15:26:10, mariusz_u pisze:
W słonecznym cieniu, na miękkim kamieniu siedziała młoda staruszka i nic nie mówiąc rzekła... Sorry ale nie mogłem

Refleks masz godny...angielskiego szachisty ..który na dodatek zapadł w śpiączkę

Bo dopiero wyszedłem ze śpiączki po pracowitej sobotniej nocy.
Przy okazji jak będziesz nad morzem we Władysławowie i będziesz potrzebował taxi, to zapraszam do skorzystania z moich usług - jedyne Espero !!! TAXI PLUS WŁADYSŁAWOWO 58 674-05-00 lub skrócony nr 196-67 prosić Espero. Jest jedyne więc na pewno ja przyjadę. Nasza stronka

[ wiadomość edytowana przez: mariusz_u dnia 2011-07-03 15:51:09 ]