| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2010-06-09 16:53:10 OK dzięki za info, już zgrałem i czekam na dalsze instrukcje
Możemy ustawić się jakoś na chat klubowy o określonej godzinie bo taka komunikacja będzie najszybsza. P.S. Jaką kartę kupić do tej nawigacji bo w necie coś tam brzdąkają, że niektóre modele nie czytają SDHC a jak już czytają to tylko do określonej pojemności etc. Czy SDHC 4GB wystarczy i będzie OK? |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-06-09 19:41:57 Ja mam mio P350 z kartą 2 GB. Wystarczyło na automapę 6 i kilka filmów w 3gp ![]() |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2010-06-10 03:27:46 Ja w SmartGPS SG610 mam SD 4GB (nie mylić z SDHC) AM6 najnowsza EU chodzi bez problemu pomijając fakt , że oprogramowanie chińskie w tym smarcie strasznie go zamula więc aby śmigało są pewne skrypty podrzucone aby conieco zabić
Na polske wystarczy MMC lub SD 512mb
AM EU zajmuje około 2GB |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2010-06-10 08:54:40 Do Mio Moov500 zaadoptowałem kartę SDHC 4GB z aparatu i wszystko jest w porządku.
Przy okazji podziękowania dla ANalfabety za wczorajszą prawie nocną pomoc przy odblokowaniu sprzętu i instalacji tego i owego |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2010-06-11 12:53:57
Dobry wybor i powinienes byc zadowolony. ANalfabeta dobrze Ci poradzil ze zgraniem, tylko dlaczego cala noc wam to zajelo? To raptem 10 minut i jest gotowe
Kup sobie do niej pokrowiec, i jezeli moge doradzic najlepiej na rzepa. W innych te male zameczki padaja, przez bardzo dobre usztywnienie pokrowca. Karta powinna do 8GB pojsc, bez problemu. Zawsze zostawiaj nawigacje w pozycji reset, nie off, poniewaz wtedy nie jest wylaczona. Jezeli by sie zdarzyl problem "nie mozna wykryc gps" i chodzi tu o AM, skorzystaj z programu BeeLineGPS. Powinien on byc w nakladce i automatycznie wszystko wykryje. Reczne ustawianie w AM, moze wtedy nie pomoc. Na koniec, zawsze po dojechaniu do celu, sprawdz w AM czy trasa zostala skasowana.Bywa tak ze nie, wtedy ja skasuj, inaczej AM moze pozniej zglupiec. Pozdrawiam |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2010-06-11 19:02:10
Nie chodziło o całą noc ale o to, że o późnej porze. Instalacja AM i odblokowanie nawigacji jest szybkie ale ściągnięcie wszystkiego przy 1MB TPSA troche zajmuje poza tym pytałem jeszcze o kilka rzeczy i tak się trochę zeszło. Dzięki za te inne rady, przydadzą się - zostawiałen na off ale od tej pory reset ![]() |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2010-06-11 23:29:32 Jezeli TPSA, to faktycznie - kondolencje...
Co do rad, nie ma sprawy, w razie problemow pisz. Dorzuce Ci jeszcze jedna rade, po zrobieniu AM, wgraniu najnowszych fotoradarow i suszarek, skopiuj zawartosc karty na dysk.Moze sie przydac za jakis czas. Z czasem tez, bedziesz mial ulubione w AM, wtedy otwierasz POIUlubionekarteczkazapisz plik i zapisujesz go na karcie. Wtedy, gdyby AM sie wywrocila, wgrywasz ulubione i jest ok
|
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2011-07-01 01:04:24 minął rok czasu, trochę się pojawiło nowinek, co kupić dziś tak, aby była Europa, przynajmniej zachodnia? moja mapamap ma tylko Polskę a pojawiło się coś o nazwie Travel za 300 pln i to nawet w wersji na iphona. Zna ktoś jakieś sensowne nawigacje na iphona (3GS) w ogóle?
Pozdrawiam I SORRY ZA WYCIĄGANIE STARYCH POSTÓW |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2011-07-01 10:06:46
Ta ładowarka, to pod zapalniczkę idzie? |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2011-07-02 00:04:05 Ja kupiłem jakieś półtora roku temu jedną z tańszych nawigacji na allegro (GoClever - 169zł). Kolega wgrał mi auto mapę na całą europę i nie narzekam. GPS prowadził mnie już przez wiele miast Polski, Ukrainy, Czech i nigdy nie było problemu z dotarciem do celu.
Najwazniejsze zeby urządzenie spełniało nasze wymagania, program i tak najczęściej samemu się dogrywa. Pozdr. |
mariusz_u Member Klubu Espero Espero 1,8 CD Władysławowo | 2011-07-03 15:15:21
A pod co ma iść? Pod siłę? Pytasz poważnie czy jojca sobie robisz? Chociaż ja mam na USB, bo sobie taki rozgałęziacz zapalniczki lajstnąłem. [ wiadomość edytowana przez: mariusz_u dnia 2011-07-03 15:22:49 ] |
mariusz_u Member Klubu Espero Espero 1,8 CD Władysławowo | 2011-07-03 15:26:10
W słonecznym cieniu, na miękkim kamieniu siedziała młoda staruszka i nic nie mówiąc rzekła... Sorry ale nie mogłem
Co do telefonów to też miałem wrzuconego Garmina w Nokię i chodził bez zarzutu. Pomimo tego odradzam tą opcję, bo bateria wytrzymywała max dobę (normalnie ok. 5 dni) nawet gdy nie korzystałem z nawigacji. Powodują to ukryte procesy działające w tle nawet gdy nie korzystasz z navi. Tak wyczytałem na forum. Wywaliłem program z Noki i kupiłem normalną navi Garmina. [ wiadomość edytowana przez: mariusz_u dnia 2011-07-03 15:31:09 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-07-03 15:30:17
Refleks masz godny...angielskiego szachisty ..który na dodatek zapadł w śpiączkę |
mariusz_u Member Klubu Espero Espero 1,8 CD Władysławowo | 2011-07-03 15:48:24 Bo dopiero wyszedłem ze śpiączki po pracowitej sobotniej nocy.
Przy okazji jak będziesz nad morzem we Władysławowie i będziesz potrzebował taxi, to zapraszam do skorzystania z moich usług - jedyne Espero !!! TAXI PLUS WŁADYSŁAWOWO 58 674-05-00 lub skrócony nr 196-67 prosić Espero. Jest jedyne więc na pewno ja przyjadę. Nasza stronka[ wiadomość edytowana przez: mariusz_u dnia 2011-07-03 15:51:09 ] |