[Polonez] [Tuning] - badlook - Strona 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kiedys byly takie swiatla w golfie I jako element tuningu na szrocie pewnie mozna dostac takie. Moze nawet z atrapa. troche popracowac i cos by sie dalo zrobic.

takie światła (lub podobne ) to występowały w golfach I i II wersji amerykańskiej

Cytat:
2003-10-04 00:11:55, Cosmo pisze:
dlaczego nie ma halogenów???

Dla badlooka nie przewidziano tego wyposażenia

Cytat:
2003-10-05 13:51:55, Jojo pisze:
takie światła (lub podobne ) to występowały w golfach I i II wersji amerykańskiej

A także były i takie amerykany

To jest raczej z Jetty. Ale to nie jest forum golfa

Te światła w VT Wagi, to podobne są do swiateł w Audi 100 Quatro (tak się to pisze?) Widziałęm taką ostatnio, tyż fajna bryka

Cytat:
2003-10-05 16:40:15, Ali-En pisze:
To jest raczej z Jetty. Ale to nie jest forum golfa

Taa ale to forum ogólnorozwojowe można to zaobserwować w niektórych watkach niedawno zablokowanych tylko dla klubowiczów

Ale powaznie zastanawiam sie czy nie zrobic sobie kwadratowych albo okraglych swiatel w swoim bolsztanie. Musze pojechac na szrot i zobaczyc co maja do zaoferowania. Niestety pod opolem malo jest takich miejsc. Najtrudniejsze byloby zrobienie atrapy.

Cytat:
2003-10-05 18:47:48, Ali-En pisze:
Najtrudniejsze byloby zrobienie atrapy.

Hmmm... myślę,że wcale by to nie było takie trudne. Trzeba tylko zaprojektować odlew i zlecić jakiemuś ( w moim przypadku znajomemu) gostkowi.

Tak mój poldek przez pewien czas wyglądał :

Cytat:
2003-10-04 20:03:46, Waga pisze:
A co powiecie na moją koncpcję ?

Wy@#$% te kierunki (umnieść jakieś np w zderzaku) i naprawdę wyglądałby fajnie i bojowo. Może i rzeczywiście wygląda troche jak Audi, ale mnie się podoba.

Ja za to szukam całego przodu (noska) do Borewicza z prostokątnymi światłami (chyba mniejszy problem niż wasz) takiego jak na zdjęciu w pasku forum (biały polonez między DF-em a logiem klubu - to dla mniej zorientowanych )

A ja w dalszym ciągu będę twierdził, że cztery okrągłe w Caro będą najlepiej wyglądały. Oczywiście koniecznością jest dokładne wymodelowanie maskownic dookoła reflektorów.

Cytat:
Ja za to szukam całego przodu (noska) do Borewicza z prostokątnymi światłami (chyba mniejszy problem niż wasz) takiego jak na zdjęciu w pasku forum (biały polonez między DF-em a logiem klubu - to dla mniej zorientowanych )

Mam w sprzedaży takie atrapy. Dajesz 40 zł i masz nówkę (oryginał - fabryka) . Później zakładasz lampy od Lublina i masz nosek jak nowy.

widzialem u znajomego w astrze doklad plastikowy do przedniej masski nawet fajnie wyglada i nie trzeba nic szpachlowac Czy gdzie mozna dostac cos takiego

Wiesz ja nie lubie krytykować ale nie dokładaj czegoś takiego do poldka, zaraz wieś tuning itp będzie i psuje to wygląd. A poza wyglądem zmniejsza pole światła przekonałem sie o tym stając przed sciana w nocy paskiem a obok miał grill z tym jak mu no buudlockiem.

Badlook można zobaczyć u mnie w profilu na pierwszej fotografii. Wcale to źle nie wygląda i nic nie zasłania. Chyba mam dospawane kawłki blachy, potem toto jest poszpachlowane i polakierowane.

A czy moze macie jakies namiary na kogos kto zrobiłby cos takiego. chodzi mi o doklad. Bo nie mam zamiaru niszczyc mojego poldaska spawaniem i szpachla.

Jedyny badlook-dokładka, który widziałem wygląda tak:

ale niestety nie wiem skąd pochodzi.

i wyglada za przeproszeniem jak gowno w trawie

Nie twierdzę, że jest ładny. Jak dla mnie jedyną sensowną modyfikacją będzie dolepienie z laminatu lub dospawanie trójkątów do maski. Wszelkie dokładki bądź brewki na światłach wyglądają raczej tak sobie - w przeciwieństwie do np tego:

lub tego:

Taką przeróbkę to może niemal od ręki wykonać każdy blacharz i nie będzie to drogo kosztowało. Można kupic w tym celu inną maskę - np taką z pordzewiałym przodem za grosze.

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-03-14 18:51:07 ]