MotoNews.pl

Opony terenowe - Strona 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2003-09-25 17:17:53, Mariusznia pisze:
Czy ktoś wie, czy taka felga pasuje do Niwki:
"Felgi stalowe 5 1/2 Jx15- ET 60 H2" (Mercedes Vito)

Pomijajac juz to czy rozstaw srub bedzie pasowal, przy ET60 felgi "wleza do srodka" o minimum 2cm glebiej niz felgi oryginalne, co na 100% spowoduje przycieranie przy najmniejszych wykrzyzach a i z przodu przy skretach bedzie obcierac. Do tego nie zapominaj ze pod felga musi sie jeszcze schowac zcisk hamulcowy .
Idealnym rozwiazaniem i stosunkowo najtanszym sa felgi 15" z Lublina (maja ET45) sa troche szersze bo 5 1/2, roznia sie tylko mniejszym otworem centralnym (2mm roznicy) ale to przetoczy Ci kazdy kto regeneruje felgi za grosze.
Inne opcje Suzuki, Honker, Mangels, o innych moze ktos inny przypomni

Pozdrawiam
Damian

Dzięki Damianq
Co ja bym biedny bez Ciebie zrobił...

Cytat:
2003-09-16 15:30:20, Mariusznia pisze:
... znalazłem gościa w Skoczowie, który ma podobno duży wybór opon do terenówek...

A masz do niego jakis telefon, albo emalie? Chcialbym go o cos zapytac?

...hmm... no... tentego... gdzieś go schowałem (ten numer tel. do tego gościa ze Skoczowa)... tak, żeby nie zginął... i nie mogę znaleźć... Jak znaję, to zapodam

Mariusznia, jak tam poszukiwania numeru? Jakby ktos mial ochote na oponki z offroadreifen to prosze o kontakt.

Boreg może napisz jakie koszty sprowadzenia tych opon z Niemiec ??
Teraz to trochę drogo wychodzi bo euro wysoko stoi ehhhh.

Koszty beda pomijalne . Chcialbym tylko wiedziec, ilu byloby chetnych, co by je skalkulowac. A na spadek Euro to ja tez zaczekam...

No wstępnie policz, że bym był chętny (choć nie na 100%).
Na tej stronie jakoś nie moge znaleźć tych oponek... pewnie mój niemiecki jest na zbyt niskim poziomie... Chciałbym toto zobaczyć

Mariuszku podaje prawie bezpośredni link do strony

Colway

Jak wejdziesz na strone to po lewej masz przycisk z napisem :

COLWAY Offroadreifen

Tam znajdziesz opisy i wymiary

Wstępnie bym się pisał ale tylko wstępnie troche ciężko z kasą ale jak euro bedzie po złotówce to nawet 2 komplety wezmę

Qrczę -> no wyglądają fajnie i chyba można miec do nich większe zaufanie, niż do Polgomu (wyczytałem dużo uwag krytycznych na ich temat). Ciekawe jak toto by się sprawdzało w... zimie (znaczy się, jeślibym miał tylko taki komplet i nie zmieniał przez cały rok...)?
Dzięki Kacperq!

Na oponach typu AT mozesz spokojnie jezdzic caly rok . Jednak trzeba pamietac, ze w terenie nie bedzie to MT, na szosie szosowka a w zimie zimowka. Jest to kompromis pomiedzy roznymi typami opon. Najlepiej sprawuja sie w sniegu, piasku i lekkim terenie.

To powoli zaczynam się napalać...

A co to są te opony nacinane? opony nacinene

Gość mówi, że to zwykła opona, ale ktośtam... wyrzeźbił dodatkowo szersze rowki do jazdy w terenie... Po raz pierwszy o takim czymś słyszę... (ale oczywista o wielu jeszcze rzeczach na tym świecie nie słyszałem...).

Mariusznia, jak zjezdzisz swoje opony na lyso, to wezmiesz diaksa porobisz dziury i bedziesz mial ponacinane . Daruj sobie, lepiej kup uzywki, ale oryginalne. Znalazles moze ten telefon do faceta od uzywek?

Cytat:
2003-10-06 13:43:53, boreg pisze:
Znalazles moze ten telefon do faceta od uzywek?

..hm... no nie... kot mi chyba zeżarł
Co do opon -> to o te nacinane pytałem z czystej ciekawości. Jak wspomniałem -> już się - troszkę - napaliłem na te nalewki z germańskiego kraju.
Pozdroofka BMZ

czesc
Mariusznia czy wazny jest typ oponyMT/AT .znalazlem w necie opony nowe firmy BF GOODRICH LONG TRIAL 195/80R15, za dobra cene 309zlociszy. acha z przywozem do domu.

Jacku a może namiary i linki podasz ??

Prosze bardzo www.opony com.pl

Dzięki Jacku! Już tam byłem (ta stronka) i oglądałem te oponki. Też się zastanawiałem. Myślałem, że może 2 sobie kupię tylko, ale nówki, ale... jak zacząłem czytać te wypowiedzi o mechanizmach różnicowych i ich zużywaniu, gdy są różnice w oponach na ossiach, to stwierdziłem ,że może lepiej 4 sztuki,ale troszkę tańsze. Tak więc na zrazie skłaniam się raczej do opcji Borega (Colway), gdy kurs będzie trochę lepszy, itd.