| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-21 14:59:51
Jaro to ja nie wiedziałam, że znasz Pigletta z "tej" strony
Dzięki. Bardzo tajemnieczy - prawda.. he he |
Jaro Mazda 323 Warszawa | 2004-06-22 12:40:40 i tu trzeba znac kilka drobiazgow z mojego zycia zeby wiedziec czemu mi sie tak podoba ...
a tak na marginesie to czy tajemniczosc to nie domena kobiet ?? |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-22 13:07:09 W takim razie nie wnikam i o szczegóły nie pytam Jak już kiedyś pisałam - skrzypi mi fotel. Nie pasy tylko fotel!! Koszmar. Baaaaardzo irytujące. Co zrobić? To się stało prawdopodobnie po odkręceniu ich gdy montowałam podkładki na pedały. Naoliwić czymś? A jeśli tak to w którym miejscu? |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-06-22 17:07:41
Dzięki za pomoc. Napewno zrobię tak przy najbliższej okazji tz. jak znajdę trochę czasu i siły bo fotele starałam się przykręcić naprawę soligdnie |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-07-21 12:45:13 A więc po pierwsze gratuluję kolejnego dziecka!! - wspaniała wiadomość Po drugie mnie wkurza jeszcze jedna drobnostka - radio w Corolli jest za nisko osadzone. Moi zdaniem jest to bardzo niewygodne i niebezpieczne bo przecież gdy podczas jazdy chce przełączyć stację, zmienić kasetę czy coś podobnego to muszę się mocno schylać aby dosięgnąć przycisków |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-08-05 08:14:57 Ostatnio lekko irytuje mnie odglos na biegu jalowym czegos rezonujacego pod prawa strony deski rozdzielczej - uprzedzam pytanie - nie jest to schowek.
Poza tym gdy silnik sie juz lekko rozgrzeje (conajmniej 3 km) i stoje potem na biegu jalowym, spod maski wydobywa sie czasami lekki gwizd, jakies tarcie (pasek, rolka?). Gdy samochod ostygnie, to wtedy to nie wystepuje - w zwiazku z tym, gdy bylem na przegladzie, oczywiscie mimo mojego zgloszenia, twierdzili, ze nic nie slysza (niestety mieli racje). W zwiazku z tym mam pytanie do innych uzytkownikow Corolli E12 - czy wystepowaly, badz wystepuja u Was podobne objawy, a jesli tak, to czy ktos w jakimkolwiek mazowieckim ASO byl Wam w stanie to odpowiednio zdiagnozowac i, rzecz jasna, naprawic? |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-09-07 15:51:11 A to tak, zeby ruszyc temat.
Nie zeby mnie zdenerwowalo, wrecz przeciwnie, tylko tak w ramach wymiany doswiadczen: Corolla E12 1.6 Wagon Trasa Warszawa-Jastarnia (440km) w pelni obciazony (trzy dorosle osoby, dwoje dzieci, bagaznik zawalony po sufit), godzina 5.30-11.45 - 7l/100km Jastarnia-Warszawa - ja sam w samochodzie (godzina 15.00 - 21.15) - 6,7l/100km Moim zdaniem moze byc. A jak u Was??? |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-09-07 16:31:31 Ja takiego niskiego spalania to właściwie nie pamiętam. Ostatnio wychodzi mi ok 8 l/100 km.
|
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-09-07 20:21:36
No niestety.... Domena starszych Toyot. W Carinie to samo. Pozdrawiam |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-09-09 08:28:08
Wkurzające nie. Jak mogli takie coś wymyślić??!! __Dzięki__ |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-09-09 08:54:25
Hmmm. Pewnie japoniec miał i tak radio na wysokości oczu To samo z umiejscowieniem głośników z przodu. Wybitnie widać tamte czasy - basem się za bardzo nikt nie pasjonował a potrzebne były dobre średnie tony. No i ze spodu deski takowe są ... Ale nie ma co narzekać, w koncu wątek jest o "nowej corolli" PS Z tą łódką to spoko. Mój diesel (69KM) spoko ciągał po lesie wielką przyczepę załadowaną drewnem i dawał sobie radę znakomicie. Just Diesel Pozdrawiam |
caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-09-09 21:23:20 Pnowie, kto ma corolle na gwarancji i porysowana szybke od zegarow.............pedem wymienic! Wiem,ze problem mialo kilku klubowiczow.... Jak nie beda chcieli wymienic na gwarancji ! Na moja prosbe pomarudzili troszeczke, niby pisali do wa-wy notke i wymienili! Zrobili to w ASO Toyoty na wroclawskich bielanach. Polecam ten serwis. Prosili tylko bym ostroznie (!!!!!) to wycieral, bo rysuje sie nawet od przetarcia chusteczka do nosa! Gosciu stwierdzil iz nawet te ktore przychodza do wymiany (!!!???) sa czesto porysowane. Ten plastik to jakis szajs nieziemski. Toyota rulez. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-09-10 09:27:57
A właśnie mam pytanie odnośnie tych głosników (?) z przodu. Bo u mnie są tam takie czarne kratki i nie wiem czy to są głośniki czy nie ale chyba tak tylko, że nie są podłączone. To są to głośniki...?? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-09-10 09:51:45
Tak, ta kratka tuż pod załamaniem płaszczyzny deski. Z prawej na wyskości schowka... Podejrzewam, że tak jak u mnie więc głośniki 10cm Pozdrawiam |
Fido__ Yaris - ostatnia Toy ... W-wa | 2004-09-10 10:11:07 W mojej rocznej yarisce wkurzają mnie:
1. Piszczące hamulce 2. Odklejające się płótna między tylnymi siedzeniami a półką nad bagażnikiem 3. Gaśnica, która jest tak umiejscowiona, że wszyscy obijają sobie stopy podczas wsiadania 4. trzeszczące górne mocowanie przednich pasów bezpieczeństwa 5. Niemożność wyłączenia przedniej poduszki pasażera (to samochód ewidentnie damski i na miasto. A damy zwykłe wozić maluchy w nosidełkach) |